KCK: Rêber Apo’nun özgürlüğü için mücadeleyi yükseltelim!

KCK: 71. doğum yıl dönümünde Rêber Apo’nun Kürtler, kadınlar, halklar ve tüm insanlık için ne anlama geldiğini bir daha hatırlamak ve böyle bir önderliğin özgürlüğüne kavuşması için mücadeleyi yükseltmek gerekir.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı. KCK, “Rêber Apo’nun 71. yaş gününü tüm halkımıza ve insanlığa kutluyoruz. Ömrünün tüm anını halkı ve insanlık için veren Önderliğimize daha uzun mücadele ve özgürlük dolu yıllar diliyoruz” dedi.

RÊBER APO İNSANLIĞIN ÖZGÜRLÜK VE DEMOKARSİ ÖNDERİ HALİNE GELMİŞTİR

 “Rêber Apo bir anadan doğmuştur. Bu doğum aynı zamanda derin ve kapsamlı bir tarihin ve kültürel birikimin doğumudur” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Rêber Apo’yu büyük yapan, onun doğduğu coğrafyanın tarihi, kültürel kapsamı, derinliği ve yürüttüğü mücadelenin zorluklarıdır. Kürdistan özgürlük mücadelesi tarihin en zorlu özgürlük mücadelesidir. Bu coğrafyada özgürlük ve demokrasi düşmanlarına karşı mücadele etmek ve ayakta kalmak, bu mücadeleye öncülük yapan Önderliği büyütür, büyütmüştür. Bu mücadeleyi veren kişilik tarihsel, toplumsal ve kültürel derinliği ve kapsamı olan bir coğrafyada yaşıyorsa tabi ki daha da büyüyecektir. Nitekim bugün Rêber Apo sadece Kürt halkının değil, Ortadoğu ve tüm insanlığın özgürlük ve demokrasi önderi haline gelmiştir.

Rêber Apo’nun yaşamı tamamen Kürt halkının özgürlüğüne adanmıştır. Kürt halkının özgürlük mücadelesinin önderi olmak her bakımdan gelişme ve güçlenmeyi beraberinde getirmiştir. İdeolojik ve teorik olarak derinleşerek Ortadoğu halklarının ve insanlığın özgür ve demokratik yaşamını sağlayacak paradigmayı geliştirmesini sağlamıştır.

RÊBER APO'NUN DOĞUŞU KADININ YENİDEN DOĞUŞUDUR

Rêber Apo’nun yaşamını öğrenmek; Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesinin kanununu öğrenmektir. Bir halk önderinin nasıl olması gerektiğini öğrenmektir. Bir halkın yeniden doğuşunun nasıl gerçekleştiğini öğrenmektir. Bu açıdan Rêber Apo’nun doğumu bir yönüyle de Kürt halkının yeniden doğumu anlamına gelmektedir.

Rêber Apo’un doğuşu; neolitik toplumu yaratan, toplumsallığı geliştirerek insanlığın büyük değerlerle var olmasını sağlayan kadının da yeniden doğuşu anlamına gelmektedir.  Rêber Apo doğduğu topraklara saygının gereği, bu topraklarda toplumsallığı yaratan kadına saygının gereği, Tanrıça kalıntısı olarak değerlendirdiği Üveyş Anaya saygının gereği kadın özgürlük çizgisini ve ideolojisini geliştirmiştir. Bu açıdan Rêber Apo’nun doğum gününü en fazla da kadınlar kutlamaktadır.

71. doğum gününü kutladığımız Rêber Apo’nun doğumunun insanlık için önemini koronavirüsün ortaya çıkmasıyla daha iyi anladık. Rêber Apo kapitalizmi, endüstriyalizmi ve modernitesini çözümleyip eleştirerek, alternatifini yaratacak paradigmayı geliştirerek insanlığa büyük bir hizmette bulunmuştur. Rêber Apo koronavirüs gibi felaketlerin ortaya çıkacağını, bu nedenle kapitalizm, endüstriyalizm ve modernitesinin aşılması gerektiğini kapsamlıca ortaya koymuştur. Koronavirüsle birlikte Rêber Apo’nun insanlığa nasıl büyük bir hizmette bulunduğu görülmüştür. Yine insanlığın başına bu felaketleri kapitalizmin hizmetine giren bilim insanlarının getirdiğini vurgulayıp, bilimciliğin insanlık için yarattığı tehlikeleri ortaya koymuştur. Bu sosyal bilimciler, kapitalizmin emrindeki bilim insanları büyük felaketler olan 1. ve 2. Dünya Savaşlarını önleyemedikleri gibi, insanlık için felaket getiren endüstriyalizm ve doğa yıkımını da engelleyememişlerdir. Hatta bunları meşrulaştırarak Sümer rahiplerinden daha kötü bilim rahipleri haline gelmişlerdir.

MÜCADELEYİ YÜKSELTEME ÇAĞRISI

71. doğum yıl dönümünde Rêber Apo’nun Kürtler, kadınlar, halklar ve tüm insanlık için ne anlama geldiğini bir daha hatırlamak ve böyle bir önderliğin özgürlüğüne kavuşması için mücadeleyi yükseltmek gerekir. Bu açıdan kadınları, gençleri, tüm Türkiye halklarını ve insanlığı kapitalizmden ve onun yıkımından kurtarmak isteyen tüm antikapitalistleri ve demokratik toplumcuları, Rêber Apo’nun özgürlüğü için mücadeleyi yükseltmeye, bu temelde insanlığın özgürlük ve demokrasi mücadelesine ivme kazandırmaya çağırıyoruz.

Bu vesileyle de Önderliğimizin ekolojik duruşunun sembolü olarak herkes 4 Nisan’da fidan dikerek kapitalizme karşı duruşunu göstermelidir.”