KCK: Newşirwan Mustafa’nın direnişinden güç almalıyız

KCK, Goran Hareketi'nin eski Başkanı Newşirwan Mustafa’yı andı, "Devrimci ruha ve Kak Newşirwan’ın direniş iradesinden güç almaya ihtiyaç vardır" dedi.

KCK Yürütme Konseyi, Goran Hareketi'nin eski Başkanı Newşirwan Mustafa’nın vefatının 5. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

KCK’nin mesajında şöyle denildi:

“Halkımızın lideri ve öncüsü Newşirwan Mustafa’nın vefatının 5. yıl dönümünde, büyük mücadelesi ve anısının önünde saygıyla eğiliyor, değerli ailesine baş sağlığı dileklerimizi sunuyoruz.

Rahmetli Newşirwan Mustafa yarım asırlık mücadele tarihinde özgürlük, demokrasi, ulusal haklar ve sosyal adalet için çalıştı. Güney Kürdistan’ın tüm ulusal kazanımlarında, demokrasisinde ve kanunlarında parmak izleri mevcuttur. Ayrıca Kürdistan’ın her parçasındaki Kürt halkının haklarının büyük bir savunucusuydu.

Newşirwan Mustafa, teslimiyete karşı yeni bir devrimin, baskı ve zulme karşı direnişin ve ayaklanmanın, eşitsizliğe ve adaletsizliğe karşı adaletin, toplumsal mücadelenin ve demokrasinin bir sembolüdür.

Kürdistan’ın tamamı ve özellikle Kürdistan Bölgesi işgalin eşiğinde olduğundan, devrimci ruha ve Kak Newşirwan’ın direniş iradesinden güç almaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. Varlığı, özgürlüğü ve kazanımları korumalıyız. Saygıyla…”