KCK: Kadınlara saldırı planlı ve örgütlüdür

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Kürdistan’da kadın ve çocuklara yönelik artan tecavüz vakalarının “planlı ve örgütlü” olduğunu belirterek, Kürt insanının "halkını ve toplumsal değerlerini sahiplenemez hale getirilmek" istendiğini kaydetti.


Kadın ve çocuklara yönelik artan saldırılara ilişkin yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, sömürgeciler kadınlara tecavüzü her yerde bir halkın iradesini kırmanın yolu olarak uyguladıklarına dikkat çekti. KCK, “Kürt'ün, kadınlar şahsında iradesi kırılıp direnemez hale getirilmesi amaçlanıyor” vurgusunda bulundu.

UYUŞTURUCU VE FUHUŞ DEVLET ELİYLE GELİŞTİRİLİYOR

KCK’nin açıklaması şöyle:

Son zamanlarda Kürdistan'da çocuklara ve kadınlara yönelik tecavüz vakaları ve tecavüz girişimleri artmış bulunmaktadır. Bunların büyük bölümünün failleri subay, uzman çavuş, polis ve koruculardır. Özel savaşçıların örgütleyip bu yönlü saldırılara yönelttiği ajanlarıdır. Kürdistan'da gerçekleşen tecavüzler tamamen politik amaçlıdır. Kürt halkına karşı soykırım politikası uygulayan kirli özel savaşın planlı saldırılarıdır. Kürdistan'da uyuşturucu ve fuhuş devlet eliyle neden geliştiriliyorsa bu tecavüz saldırıları da aynı amaçla gerçekleştiriliyor.

KADINLAR ŞAHSINDA KÜRT HALKININ İRADESİ KIRILMAK İSTENİYOR

1990’lı yıllarda köylerin yakılıp yıkılması, faili meçhul cinayetlerin gerçekleştirilmesi, serhıldanlara saldırılarak binlerce kadın, çocuk, genç ve yaşlının katledilmesi ne amaçla yapılıyorduysa Kürt kadınlarına ve çocuklarına yönelik tecavüzler de bu amaçla yapılmaktadır. Bugün binlerce siyasetçi ve yurtsever neden tutukluysa, her gün onlarca Kürt sadece yurtsever olduğu ve Kürtlüğüne sahiplendiği için neden tutuklanıyorsa, Kürt kadınlarına yönelik tutuklama ve işkence ne amaçla yapılıyorsa, sokaklar nasıl baskı ve işkence alanları haline gelmişse, işkence yaşı 6-7 yaşındaki çocuklara kadar neden indirilmişse bu tecavüz saldırıları da bu nedenle yapılmaktadır. Kürt'ün, kadınlar şahsında iradesi kırılıp direnemez hale getirilmesi amaçlanıyor.

Kürt halkının kadınlar şahsında iradesinin kırılması amaçlanmaktadır. Kürt halkına kötülük yapmayı bir savaş tarzı haline getirenler tarafından planlı ve örgütlü yapılmaktadır. Bunlar sadece kamuoyuna yansıyanlardır. Yansımayanlar bunların katbekat fazlasıdır.

KÜRDÜN TOPLUMSALLIĞININ DAĞITILMASI AMAÇLANIYOR

Soykırımcı sömürgeci Türk devleti Kürtlere yönelik bir toplum kırım gerçekleştiriyor. Bunu bir taraftan toplum kırım gücü ve toplumsal ahlak dağıtıcısı olan kapitalizm ve kültürünü geliştirerek, bir taraftan özel savaşın sosyal politikalarıyla, bir taraftan da tecavüz saldırılarıyla gerçekleştiriyor. Kürt'ün toplumsal ahlakını ve toplumsallığını dağıtarak, toplumsal değerlerine, yani Kürtlüğüne sahiplenemez hale getirmek istiyor. Böylece Kürt'ün en temel direniş kaynağı toplumsallık öldürülerek soykırım saldırıları önündeki en temel engel kaldırılmaya çalışılıyor.

KÖTÜLÜKLER ÇETESİ

AKP-MHP iktidarı altında Kürdistan'da uygulananlar tamamen işgalci güçlerin bir ülkeye girdiğinde yaptığı uygulamalardır. Özel savaşın subayı, uzman çavuşu, polisi Kürdistan'ı işgal edilmiş bir coğrafya olarak ele alıyor. Kürt kadınlarına tecavüz etmeyi de işgal etmenin getirdiği kılıç hakkı olarak görüyor. Tayyip Erdoğan’ın yıllar önce kadın da olsa, çocuk da olsa gereğini yapın talimatı şimdi de böyle yerine getiriliyor. AKP’liler geçmişte öldürmüyoruz, tutukluyoruz, buna şükredin diyorlardı. Herhalde şimdi de öldürmüyorlar, ama tecavüz ediyorlar ve ettiriyorlar!

AKP-MHP iktidarı Kürtlere yönelik tamamen bir kötülük çetesi haline gelmiştir. Bu kötülükler çetesinin özel savaşçıları sürekli yarın Kürtlere hangi kötülüğü yapalım, diye kafa kafaya veriyorlar ve sabaha kötülükler yapmak için uyanıyorlar.

‘SESSİZ KALMAK TOPLUMSAL DEĞERLERLE BİRLİKTE BİTMEK ANLAMINA GELİYOR’

Kadın, tarih boyu Kürt toplumsallığının yaratıcısı ve sembolü olmuştur. Bugün de Kürt'ün toplumsal değerlerini var eden ve Kürt'ün var olma mücadelesinde en önde olandır. Bu nedenle son zamanlarda en fazla da Kürt kadınları hedeflenmekte ve tutuklanmaktadır. Kadın ve kız çocuklarına saldırı da bu politika doğrultusunda yapılmaktadır. Kadınlara yönelik tutuklama, işkence ve tecavüz aynı amaçla yapılmaktadır. Bu saldırılar Kürt halkının toplumsallığınadır, toplumsal ahlakına ve onurunadır. Bu saldırılarla iradesi kırılmış, toplumsallığını kaybetmiş olarak bireyci bir kadın yaratılmak isteniyor. Bu temelde Kürt kadınından başlayarak Kürt insanı halkını ve toplumsal değerlerini sahiplenemez hale getirilmek isteniyor. Kürt insanı toplumsal ahlaktan ve değerlerden yoksun kılınmak isteniyor. Kürt kadınına yönelik saldırılara sessiz kalmak Kürt'ün tüm toplumsal değerleriyle birlikte bitirilmesi anlamına gelmektedir.

ZAMANI GELDİ!

Kürt halkı önceleri işgalcilerin ve sömürgecilerin bu tür saldırılarına karşı hep isyan etmiştir. Özellikle sömürgecilerin ve işgalcilerin kadına dokunmasını tüm Kürtlüğe, toplumsal değerlere ve ülkesine yönelik bir saldırı olarak görmüş, isyan etmiştir. Soykırımcı sömürgeciler Kürt kadınlarına yönelik tutuklama ve tecavüz saldırılarıyla soykırım saldırılarını zirveleştirmişlerdir. Artık bundan ötesi yok denir. Kürt halkı için de bundan ötesi yoktur. Atalarımızın, analarımızın geçmişte gösterdiği tutumu; genç kadın gerillalarımızın gösterdiği tutumu tam da bugün gösterme zamanıdır. Kürt genç kızları soykırımcı sömürgecilerin böyle kötülükler yapamayacağı bir ülke yaratmak için dağlara çıkmış ve binlercesi soykırımcı sömürgeciliğin kötülük yapamayacağı bir Kürdistan için şehit düşmüşlerdir.

Değerli halkımız,

Sömürgeciler kadınlara tecavüzü her yerde bir halkın iradesini kırmanın yolu olarak uygulamışlardır. Bu saldırı kadınlar ve kız çocukları şahsında tüm Kürt halkınadır. Tüm Kürt halkına tecavüz edilmektedir. Bu açıdan tarihimizden gelen güçlü toplumsal değerlerimizle bu saldırganlık karşısında ayağa kalkalım. Kadınlarımızın tutuklanmasına ve tecavüz edilmesine engel olalım. Soykırımcı sömürgecilerin Kürt kadınına uzanan ellerinin kırılacağını gösterelim.

AKP-MHP faşizmine karşı direnerek soykırımcı sömürgeci saldırılar püskürtülmeden bu tür saldırılara son vermek mümkün değildir. Bu açıdan kadınlara yönelik saldırıya karşı mücadeleyi AKP-MHP faşizmine karşı mücadele haline getirelim. Özgürlük mücadelesini yükselterek Kürt kadınına ve çocuklarına el uzatılamayacak Özgür Kürdistan'ı yaratalım."