KCK’den Pir Latif Kalfırat için başsağlığı mesajı

KCK: Kürdistan Aleviler Birliği’nin kurucu başkanı Pir Latif Kalfırat hakka yürümüştür.  Ailesinin, Alevi toplumunun ve Kürt halkının başı sağ olsun. Emekleri hiçbir zaman unutulmayacaktır.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, hakka yürüyen Kürdistan Aleviler Birliği’nin kurucu başkanı Pir Latif Kalfırat’a ilişkin yazılı açıklama yaptı.

KCK açıklaması şöyle:

“1990’lı yılların başında kurulan Kürdistan Aleviler Birliği’nin kurucu başkanı Pir Latif Kalfırat hakka yürümüştür.  Ailesinin, Alevi toplumunun ve Kürt halkının başı sağ olsun. Emekleri hiçbir zaman unutulmayacaktır. Alevilerin ve Kürt halkının özgür ve demokratik mücadelesinde her zaman yaşatılacaktır.  Onun özlemi olan Alevilerin inanç özgürlüğü, Dersim’in Kürdistan’da dili, kültürü ve kimliği ile özerk yaşaması mutlaka sağlanacaktır.

Pir Latif Kalfırat kuruluşundan itibaren Kürdistan Aleviler Birliği’nin örgütlenmesinde, Alevi Kürtlerin örgütlendirilerek inanç özgürlüğü mücadelesinin Kürdistan halkının özgürlük mücadelesi ile yan yana, iç içe yürütülmesinde büyük rol oynamıştır. Alevi Kürt halkının Alevi değerlerine sahiplenmesi ve inanç özgürlük mücadelesinin yükseltilmesinde onun büyük emekleri vardır. Eğer bugün Alevi toplumunun Kürdistan, Türkiye ve Avrupa’da inanç özgürlüğü mücadelesi varsa, Aleviler örgütlü toplum olarak mücadele ediyorsa başka Alevi örgütlenmeleri ve şahsiyetlerin çalışmaları yanında Pir Latif Kalfırat ve Kürdistan Aleviler Birliği’nin de önemli katkısı olmuştur. Pir Latif Kalfırat 1990’lı yıllarda on binden fazla satılan Zülfikar Dergisinin çıkarılması ve dağıtılmasında da büyük emek sahibidir.

Pir Latif Kalfırat Aleviliği kişiliğinde somutlaştırmış mütevazı bir Alevi piriydi. Aleviliğin toplumcu ve dervişane yaşamı Pir Latif Kalfırat şahsında güçlü biçimde somutlaşmıştı. Bir Alevi gibi yaşamayı çok önemli görüyordu.  Pir Latif Kalfırat Alevilerin örgütlenmesi ve Alevi değerlerin canlanması için emek verirken; Alevi Kürt toplumu içinde Kürtlüğünü sahiplenme ve yurtseverliğin gelişmesinde de önemli çabası olmuştur. Bu çabaları da unutulmayacaktır.

Pir Latif Kalfırat’ın savunduğu tüm değerler bugün Kürt halının özgürlük mücadelesinde savunulmakta ve yaşatılmaktadır.

Sadece demokratik Alevi Dernekleri Federasyonu değil; tüm Alevi dernekleri de vakıfları da Pir Latif Kalfırat’a sahip çıkmalıdır. Çünkü Alevi örgütlenmelerinin ve mücadelesinin öncülerindendir. Alevilerin inanç özgürlüğü mücadelesinde yeri inkar edilemez bir emeği vardır. Bir daha minnet ve saygıyla anıyoruz. Onun tüm özlemlerini gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz.”