Kayyum halka ve hakka saldırıdır

HDP’li Silopi Belediye Eşbaşkanları Adalet Fidan ve Süleyman Şavluk, kayyumların halka ve hakka saldırı olduğunu belirterek, kayyumların yarattığı tahribatın büyüklüğüne dikkat çekti.

HDP’li Silopi Belediye Eşbaşkanları Adalet Fidan ve Süleyman Şavluk, göreve geldikleri dört aydan beri acil işleri yapmaya çalıştıklarını, ancak kayyum tahribatının boyutunun düşünüldüğünden de fazla olduğunu söyledi. Eşbaşkanlar, "Tahribat sadece ekonomik boyutta değil, ekonomik, sosyal ve kültürel alana da büyük saldırılar yaşanmıştı" dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 31 Mart yerel seçimlerinden kayyum yönetiminden devraldığı Şırnak’ın Silopi Belediyesi Eşbaşkanları Adalet Fidan ve Süleyman Şavluk, çalışmalarını anlattı. Kayyumun halka hiçbir hizmet hiçbir hizmet yapmadığını kaydeden eşbaşkanlar, kayyum tahribatlının boyutunun düşünüldüğünden de fazla olduğunu ve bu tahribatları ortadan tamamen kaldırdıklarında bile etkilerinin uzun bir süre devam edeceğini söyledi.

ZATEN HİZMET BEKLEMİYORDUK

Eşbaşkan Şavluk, 133 milyon TL çapındaki bir borcu bırakan kayyumdan zaten hizmet beklemediklerini belirterek, "Fakat onlar hizmet yapmadıkları gibi bizim tüm yaptıklarımızı da baltaladı, daha önce yapmış olduğumuz hizmetleri ortadan kaldırdı” dedi.

KARAKOLDAN FARKSIZDI

Kayyum dönemi boyunca belediyelerin bir karakoldan farksız olduğunu ifade eden Şavluk, halkın evi olan belediyelerin o dönemde halk tarafından da protesto edilerek gidilmediğini hatırlattı. Halk ile kayyum arasında hiçbir temasın olmadığını kaydeden Şavluk, “Kayyumlar halka ve hakka saldırının ta kendisidir. Bu halka hizmet eden belediye bünyesindeki her çalışanın işine son veren kayyum, sadece kendisini ve zengin olan çevresini biraz daha zengin edecek, halkın parasını çalıp kalanı da çar çur edecek bir ekiple yoluna devam etti. Tahribat sadece ekonomik boyutta değildir. Ekonomik, sosyal ve kültürel alana da büyük saldırılar yaşanmıştır. Bizler bunların hiçbirini unutmadık” şeklinde konuştu.

ÇÖZÜM İÇİN İLERLEME

Silopi belediyesinin en temel idari sorunlarına değinen Eşbaşkanı Adalet Fidan ise şunları söyledi: “Dört aydır göreve geldik. İlk elden çalışmalarına başladığımız su, elektrik, çöp, yol ve altyapı sorunları için uğraşıyoruz. Bu saydığım sorunları ortadan kaldırmaya yönelik en azından bir ilerleme kaydedildi. Şu an herkes işinin başında ve verdiğimiz görevleri eksizsiz yerine getirmeke meşgul. Göreve geldiğimizde belediyenin kasasında 1 kuruş bile yoktu. Elimizde para olmadan da ihale başlatmamız mümkün değildi. Bu dört aylık zamanda biraz kasaya para koyabildikten sonra ihalelere başladık. Bundan sonraki süreçte de bizden alınan her şeyi geri alacağız. Kayyum ilk kadına ve alanlarına saldırdı. O zaman orayı ayağa kaldırıp güçlendireceğiz. Bir kurumumuz kapatıldıysa üç kurum ile devam edeceğiz. Gençlik ve kültürel alanlarını genişletecek, halkı besleyecek projelerin yapılacağı alanları arttıracağız.”