Kayıp yakınlarından işgale tepki

Amed ve Batman'da kayıp yakınlarının eylemleri devam etti. Eylemde konuşan İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, işgalci saldırıya tepki göstererek, "Çok sayıda sivil öldü" dedi.

AMED
İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi ve kayıp yakınları tarafından “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” sloganıyla her hafta gerçekleştirilen oturma eyleminin 557’ncisi dernek binası önünde gerçekleştirildi. Eyleme görevi gasp edilen Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı ile İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da katıldı.
İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Rojava'ya dönük işgalci saldırıya tepki göstererek, barışı konuşmanın insan hakları savunucularının görevi olduğunu ifade etti.
Bu haftaki eylemde ise, 1995 yılında Kilis’te askerlik yaparken kaçtığı iddia edilip, bugüne kadar kendisinden bir daha haber alınamayan Yavuz Kaynar’ın akıbeti soruldu.
Eylemde 1994 yılında gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Ali Tekdağ’ın eşi Hatice Tekdağ de konuştu. Tekdağ, “Savaş istemiyoruz" dedi.

BATMAN
Batman'daki kayıp yakınları ise, İHD öncülüğünde 463'üncü kez bir araya geldi. "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" pankartının açıldığı eylemde, kayıpların fotoğrafları taşındı. Kayıp yakınları, insan hakkı savunucuları ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatların destek verdiği eylemde, bu hafta 10 Ekim Ankara Gar katliamında yaşamını yitiren Veysel Atılgan anıldı.