Kayıp yakınları: AKP provokasyon peşinde!

Amed ve Batman'daki kayıp yakınlarının adalet arayışı devam ediyor. Eylemlerde, AKP'nin provokasyonu da kınandı.

AMED
İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi ve kayıp yakınları, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” şiarıyla her hafta düzenledikleri eylemin 552’ncisini gerçekleştirdi. İHD binasında düzenlenen eyleme, Gezi Aileleri'nden Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz, Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan, Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfi Sarısülük ile Lice’de kalekol yapımı protestoları sırasında askerlerce katledilen Medeni Yıldırım’ın annesi Fahriye Yıldırım, HDP’li vekiller, İHD’li yöneticiler ve kayıp yakınları katıldı.  
Eylemde konuşan İHD Amed Şube Sekreteri Yüksel Aslan Acer, "Bu kentin başka bir yerinde HDP il binası önünde başka annelerin acıları üzerinde oyun oynanıyor. Bu tehlikeli ve kirli bir oyundur" dedi. Acer, annelerin acılarını dindirmenin tek yolunun barışı getirmekten geçtiğini söyledi.
Gezi Aileleri adına konuşan Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ise acıları paylaşmaya ve dayanışmayı büyütmek için geldiklerini belirtti.
Eylemde, 7 Temmuz 1994 tarihinde Mardin’in Nusaybin ilçesinde evine yapılan baskında polislerce gözaltına alınan ve cenazesi sabaha doğru evinin bahçesinde bulunan Mehmet Tevfik Sincar’ın hikâyesi anlatıldı. 

BATMAN
Batman'daki kayıp yakınları, İHD öncülüğünde 458'inci kez bir araya geldi. İHD binasında yapılan eyleme, kayıp yakınları, insan hakları savunucuları ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar katıldı. Eylemde 4 Eylül 1993 tarihinde Batman Elma Sokağı’ndaki silahlı saldırıyla katledilen DEP Milletvekili Mehmet Sincar ve DEP il yöneticisi Metin Özdemir anıldı. 
Metin Özdemir'in ağabeyi Aziz Özdemir, gözaltında kaybetme ve yargısız infaz suçlarının cezasız bırakılmasına itiraz ettiklerini belirtti. Özdemir, "Bizler gerçekliği açığa çıkarmaya devam edeceğiz" diyerek, cezasızlığın son bulmasını istedi.