Kato: Gençlik her yerde eyleme geçmeli

Komalê Ciwan Koordinasyonu Üyesi Ciwan Botan Kato, gençliği seferberlik sürecinde öncü olmaya, her yerde ve türde eylem yapmaya çağırdı.

Komalên Ciwan Koordinasyonu Üyesi Ciwan Botan Kato, Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik Türk devletinin işgaline karşı başlatılan seferberliğe ilişkin, ''Şimdi ülkemize, insanlık değerlerine yönelik ağır bir saldırı yapılmaktadır. Halkımız uzun zamandır insanlık dışı barbarlığa karşı her biçimde direniş gösteriyor. Bu direnişin sonucu olarak da Ortadoğu'da yeni bir rönesans, yeni bir umut ve yaşam yeşerdi'' dedi.

'GENÇLİK HER YERDE HAREKETE GEÇMELİ'

Kato, insanlık değerlerine karşı barbar bir saldırının gerçekleştirildiğini ve her gencin temel görevinin bu sürece tarihi ve insani bir rolle cevap vermek olduğunu belirtti.
Kato, işgalciliğe karşı gençliğin meydanlara çıkması gerektiğini belirterek, şöyle dedi: ''İşgalciliğe karşı başarının tüm insanlık adına yeni bir yaşam, bir rönesans olacaktır. Bu sebeple gençlik bulunduğu her alanda öncülük misyonuyla harekete geçmelidir. Bu seferberlik sürecinde Kürdistan gençliği öncülük misyonunu yerine getirmelidir. Her yerde ve her türlü eylem biçimiyle bu süreçte meydanlara akmalıdır.''