Karayılan: Kürdistan’ın kalbi Zap’ta atıyor

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan: Bugün tüm Kürdistan yurtseverlerinin kalbi Zap’ta atıyor. Bu yüzden halkımız her yerde eylem halindedir. Çünkü Zap direnişi, tüm Kürdistan halkının direnişidir.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, Zap ve Avaşîn’de savaşan gerillalara konuştu:

Karayılan’ın Gerilla TV’de yayınlanan konuşmasında şunları belirtti:

“Öncelikle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Kutsal ve tarihi direnişte tüm arkadaşlara can-ı gönülden başarılar diliyorum. Sizin başarınız hepimizin başarısıdır, tüm hareketimizin başarısıdır, halkımızın ve bölge halklarının başarısıdır.

TÜM KÜRDİSTAN YURTSEVERLERİNİN KALBİ ZAP’TA ATIYOR

Mücadelemizdeki en önemli dönem, şu anda içinde yaşadığımız dönemdir. Yine mücadele tarihimizdeki en önemli ve kutsal direniş, bugün Zap ve Avaşîn’de yürüttüğünüz direniştir. Bugün tüm Kürdistan yurtseverlerinin kalbi Zap’ta atıyor. Bu yüzden halkımız her yerde eylem halindedir. Çünkü Zap direnişi, tüm Kürdistan halkının direnişidir. Zap ve Avaşîn’in Kürdistan coğrafyasında ve mücadele tarihimizdeki yerinin sıradan bir yer olmadığı biliniyor. Tarihi bir yerdir. Hem halkımızın tarihinde hem de mücadele tarihimizde böyle bir rolü vardır. Zap her daim düşmanın yüreğinde bir yara olmuştur. Zap düşman için her zaman korkulan bir yer olmuştur. Aslında düşman da bu hakikati biliyor. 5-6 yıldır Medya Savunma Alanları’na saldırılar ve harekatlar geliştiriyor. Fakat Zap onların önünde engeldi. Bu yüzden etrafından dolaşmak istedi. Bazı yerlere gidip saldırdı. Ama sonra gördü ki; Zap her daim engeldir. Herhalde onlar da Zap’ı düşürmeden hiçbir yerde sonuç alamayacakları kanaatine ulaştılar.

Bu yüzden adını Pençe-Kilit koydular. Eğer Zap ve Avaşîn’i düşürürlerse Kürdistan’ın her yerini düşürebileceklerini düşünüyorlar. Yani diğer eyaletleri de düşüreceklerini sanıyorlar. Bu hesaptan yola çıkarak isim koymuşlar. Yani Kürdistan’ın kilidini buradan açıp artık sonuç alacaklarını, Kürt halkının tüm kazanımlarını ortadan kaldıracaklarını sanıyorlar. Hesapları böyledir. Ama siz değerli yoldaşların, Zagros kahramanlarının, Zagros yiğitlerinin, düşmanın bu hesabını kursağında bırakacağına inanıyoruz. Gerekli tarihi cevap Apocu fedai ruhla verilecektir. Umudumuz ve inancımız budur.

GEÇEN YILIN TECRÜBELERİNDEN FAYDALANIRSANIZ, DÜŞMAN NASIL SALDIRIRSA SALDIRSIN YENİLECEKTİR

Bir düzeye kadar alandaki hazırlıklarınızın olduğunu biliyoruz. Geçen yılın, yani 2021’in tecrübeleri çok önemliydi. Eğer siz yoldaşlar ve Apocu fedailer olarak geçen yılın tecrübelerinden dersler çıkarırsanız, hiçbir kuvvet iradeniz karşısında varlık gösteremez. Arkadaşların iradesi karşısında, Apocu fedailer karşısında kırılırlar. Yalnızca geçen yılın tecrübelerinden gerekli dersleri çıkarmak gerek. Özellikle de tim savaşından, taktiklerden ve arazi timlerinin savaş yöntemlerinin geliştirilmesinden ve yine tünel savaşlarından. Geçen yıl tünel savaşlarında yeni yürüyen bir çocuk gibiydik. Öyleydik. Fakat şimdi tecrübemiz var, bilgimiz var ve bir derinlik kazanıldı. İşte tüm bunlar geçen yılın tecrübesinden açığa çıktı. Şimdi tüm bunlardan dersler çıkarıp faydalanmak gerek. İnanıyoruz ki, eğer gerekli dersleri çıkarırsanız, faydalanırsanız, tünel savaşının taktik yöntemlerinde ve tim savaşında derinleşirseniz, gerçekten de düşman nasıl saldırırsa saldırsın yenilecektir. 

APOCU RUHLA BAŞARABİLİRİZ

Biz atalarımızın düşmanlarına, çok vahşi bir düşmana karşı kazanmak istiyoruz. Düşmanımızı ne küçük ne de büyük görüyoruz. Ancak biliyoruz ki, yol ve yöntemlerimizle, taktik derinlikle, Apocu ruhla, arkadaşlarımızın cesaret ve fedailiğiyle biz başarabiliriz. Ama bu kolay değildir. Zahmetli yanları, zorlukları vardır. Görev başında olanlar tedbirli olmalıdır. Yani geçen yılın tedbirlerinden, tecrübelerinden dersler çıkarmalıdırlar. Bu yıl daha fazla derinlikle, akılla, planla düşmanı yenmenin savaşını yürüteceğiz. Stratejimiz düşmanı yenmek olmalıdır. Böyle yürütmeliyiz. İçinde hiç acelecilik olmamalıdır. Sabır, akıl, cesaret ve iradeyle bu düşmanı yenebiliriz.

İnanıyoruz ki, arkadaşlarda bu güç vardır. Arkadaşlarımızı iyi tanıyoruz, komutanlığımızı iyi tanıyoruz. Tüm yoldaşları biliyoruz. Bugün orada bir tarih yaratıyorsunuz. Sadece siz orada değilsiniz, tüm halkımız sizinle birliktedir. Halkımızın yüreği orada atıyor. Hep sizinledirler. Sizler toplumun öncüleri, çağın yiğitleri orada bir cenk veriyorsunuz ve herkes bu cenk ile beraberdir. Ama bu cenk öyle kolay da değildir. Derinlik istiyor, akıl istiyor, fedakarlık istiyor, cesaret istiyor. Bunlar olmazsa, zaten birisi orada savaşamaz. Tüm bunlar sizde vardır. Kendinize inanmalısınız.

GÜÇ KAYNAĞIMIZ YOLDAŞLIK RUHUDUR

Bir diğer husus ise; geçen yılın örgütsel ve parti yaşamı boyutundaki tecrübeleri de çok önemlidir. Girê Sor tecrübesinden anladık ki, yoldaşlar arasındaki yoldaşlık ruhunun derinleşmesi insanlara ne kadar güç veriyor. Güç kaynağımız; yoldaşlık ruhunun derinleştirilmesi ve dayanışmadır. Arkadaşlar arasında sevgi ve saygıyı geliştirmektir. Kolektif bir ruhla, ekip tarzıyla eğer yaşamı geliştirirsek, özgür kadın çizgisi temelinde özgür ve eşit yaşarsak, bu temelde bir yoldaşlık yaşamı geliştirirsek, sayımız ne olursa olsun, büyük bir güç olabiliriz ve çok önemli bir potansiyeli açığa çıkarabiliriz. Biz bunu geçen yılın direnişinde bir kez daha gördük. Yoldaşlarda güç ve enerjinin nasıl açığa çıktığını gördük. Şimdi bu yeni dönemde arkadaşlar bunu daha fazla işlevselleştirmeli, daha fazla derinlik yaratmalı ve herkes böyle sorumlu yaklaşmalı, herkes bir general gibi olmalı. İstendiğinde bir nefer, istendiğinde bir generaldir. Yani inisiyatifli olmalı, kendisi kaide ve kurallara sahip çıkmalı. Ve bu hususta; kuşkusuz komutanlar yoldaşlık ruhuyla kararlı bir şekilde hakiki bir öncülük yapmalıdır. Yoldaşlar böyle yaklaştıklarında inanıyoruz ki, hem komutanlar hem de tüm yoldaşlar kesinlikle kazanacaklardır.

HERKES HEYECANLA DİRENİŞİNİZİ TAKİP EDİYOR

Yukarıda da belirttiğimiz gibi; sizler Zap’ta ve Avaşîn’de yalnız değilsiniz. Tüm halkımız, halkımızın dostları, tüm yoldaşlarımız ve Hareketimizin bütün yönetimi sizinledir. Herkes büyük bir heyecanla direnişinizi takip ediyor. KCK ve partimiz PKK’nin yönetimindeki yoldaşların sizlere selamları var ve sizleri kutluyorlar. Bundan dolayı, ben Hareketimizin tüm yönetimi adına hepinizi selamlıyor ve kutluyorum. Özellikle Girê Rûbar’daki başarılı eyleme katılan arkadaşları ve başarılı eylemler gerçekleştiren tüm yoldaşları, burada isim belirtmemize gerek yok, hepsini kutluyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz. İnanıyoruz ki arkadaşlar Apocu ruhla daha büyük başarılar kazanacak ve Geliyê Zap’ta yeni bir tarih yazacaklardır.

Bu inanç ve bu umutla, hepiniz için can-ı gönülden başarılar diliyorum. Tıpkı bugün halkımızın, Cenevre’de Birleşmiş Milletler önündeki Kürdistanlı kadınların haykırarak Bijî, Bijî Berxwedana gerîla dediği gibi, ben de son olarak diyorum ki; Bijî, Bijî Berxwedana gerîla, Bijî, Bijî Serok APO.”