Kandil halkı: Türk devleti birakujî savaşı çıkarmak istiyor

Zînî Wertê'ye saldırılara tepki gösteren Kandil halkı, Türk devletinin birakujî savaşı çıkarmak istediğine dikkat çekti. Birakujî savaşına karşı olduklarını söyleyen halk, sonuna kadar topraklarını savunacaklarını belirtti.

Kandil'in Mardo bölgesindeki Beste köyünde bir araya gelen halk, Zînî Wertê'ye yönelik saldırıları kınamak amacıyla bir basın açıklaması düzenledi. Şeyh Muhammed Best tarafından yapılan açıklamada, "Tarih, Kürdistan düşmanlarının, Kürt güçleri arasındaki çatışmalardan her zaman çıkar sağladığını kanıtlamıştır. Düşman, Kürtlerin asla özgür ve bağımsız bir şekilde yaşamalarına izin vermedi. Kürdistan halkı topraklarından, yerinden edildiler. Bunu, kendilerini Kürt olarak adlandıran bir grup hain ve işbirlikçinin eliyle yapıyorlar. Bu ihanetçi gruplar düşmanla bir olup topraklarını satıyorlar" denildi.

Açıklamada, Zînî Wertê bölgesine ağır silahlarla daha fazla peşmerge kuvvetlerinin gönderilmesinin iç savaş olduğuna dikkat çekildi. Zînî Wertê bölgesinin Güney Kürdistan bölgesinin en huzurlu bölgelerinden biri olduğu vurgulanan açıklamada, bölgeye gönderilen askeri gücün Türk devletinin bir planı olduğu kaydedildi.

Kandil halkının birakujî savaşına ve Zînî Wertê'ye askeri gücün gönderilmesine karşı olduğu belirtilen açıklamada son olarak şu ifadeler yer aldı: "Tüm siyasi partiler, insan hakları örgütleri ve Kürdistan halkı birakujî savaşına ve Türk devletinin Kandil işgaline karşı çıkmalıdır. Kandil halkı olarak Türk devletinin işgalini kabul etmiyoruz. Topraklarımızı sonuna kadar savunacağız."