Irak ve Güney Kürdistan’daki Kürt partilerinden ortak liste

Irak ve Güney Kürdistan’daki dokuz Kürt siyasi partisi, yerel seçimlere “Kürdistan koalisyonu” adı altında ortak bir liste ile gitme kararı aldı.

Hewlêr’de bir araya gelen KDP, YNK, Goran Hareketi, Komünist Partisi, Komela İslami, Yekgirtu, Kürdistan Emekçiler Partisi, Kürdistan Demokrat ve Sosyalist Partisi ile Kürdistan İslami Hareket Partisi (Bizutneweyî İslami) yerel seçimlere ortak liste ile gitme kararı aldı.

Karar, 1 Nisan 2020’de Kerkük, Ninowa ve Diyala vilayet meclisi seçimlerini ilgilendiriyor.

Dokuz siyasi parti “Kürdistan Koalisyonu” listesiyle seçime katılacaklarını bildirdi.

KDP Hewlêr Meclis Başkanı Kakemin Necar, toplantı ardından yaptığı açıklamada, “Bütün taraflar Kerkük, Ninowa ve Diyala vilayet seçimlerine tek liste ile katılma konusunda anlaştı” dedi.

Necar, “Kerkük ve diğer vilayetleri seçiminde durum normalleşmeli ve güvenlik yönetimi federal polislerde olmalıdır. Seçimin olacağı vilayetlerde ofis açmasak ta seçime katılacağız. Hepimiz bu listeye destek veriyoruz. Toplantılarımız devam edecek ve diğer noktalarda da anlaşacağız” diye ekledi.

YNK Politbüro Üyesi Sedi Pire de, Kürtlerin oylarının boşa gitmemesi için seçime tek liste ile katılmaya karar verdiklerini kaydetti. Pire, bütün grupların ve örgütlerin de “Kürdistan Koalisyonu” listesine katılabileceğini söylerken, logo üzerinde de anlaşmaya varacaklarını belirtti.