HSM Karargah Komutanlığı: Şehitler çizgisinin takipçisi olacağız

Mayıs Ayı şehitlerini saygıyla anan HSM, “her daim şehitler çizgisinin takipçisi olacağımızı, Özgür Önderlik Özgür Kürdistan yürüyüşümüzü her gün daha da büyüterek şehitlerimizin anılarını yaşatma ve zaferle taçlandırma kararlılığımızı belirtiyoruz” dedi

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı, Şehitler Ayı vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Komutanlık, “Yarım asrı bulan özgürlük mücadelemiz her yılda ve yılın her gününde büyük kahramanlık destanları yaratan şehitlerimiz sayesinde her günü anlamlı ve tarihi kılmıştır. Hem Kürdistan Özgürlük Mücadelesi hem de Türkiye devrim mücadelesi içerisinde birçok öncü ve büyük şehidimiz Mayıs ayında şehadete ulaşmıştır. Aynı zamanda Önder Apo ile birlikte Partimizin temellerini atan, en fedai ve emekçi tarzda mücadeleye atılan, Önder Apo’yu en doğru anlayan ve tereddütsüz pratikleştiren büyük enternasyonal devrimci önder Haki Karer yoldaşımız 18 Mayıs 1977 günü şehadete ulaşmıştır. Bu nedenle 18 Mayıs günü ‘’Şehitler Günü’’, Mayıs ayı da ‘’Şehitler Ayı’’ olarak anlam kazanmış ve tarihe geçmiştir” dedi.

ŞEHİTLERİMİZİN ANILARINI ZAFERLE TAÇLANDIRARAK YAŞATACAĞIZ

HSM Karargah Komutanlığı açıklamasında şunlar belirtildi:

“1 Mayıs günü Lübnan’da Abdulkadir Çubukçu, Garzan’da eyalet komutanı Ramazan Kaplan (Celal Hoca) ve arkadaşları ile Cudi'nin değerli komutanı Hamza ve beraberindeki arkadaşların; 2 Mayıs ilk komutanımız Mehmet Karasungur ve İbrahim Bilgin yoldaşlar ile Orta Saha Komutanlarımız Azad Sîser ve Çekdar Amed’in; 6 Mayıs Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın; 9 Mayıs PJAK'ın değerli militanlarından Ferzad Kemanger, Şirin Elemhulî, Elî Heyderiyan ve Ferhad Vekîlî'nin; 11 Mayıs Gurbet Aydın’ın (Mizgîn); 16 Mayıs Hewlêr’de Hêlîn, Salih ve Ozan yoldaşlarla birlikte onlarca yoldaşımızın; 18 Mayıs Dörtler (Ferhat Kurtay, Eşref Anyık, Mahmut Zengin, Necmi Öner) ve devrimci önder İbrahim Kaypakkaya’nın; 19 Mayıs Halil Çavgun ve Müslüm Baran'ın; 22 Mayıs günü Türk ordusu tarafından Çewlîk’in Yedisu bölgesinde 2001 yılında kimyasal silahlar ile şehit edilen 16 arkadaşımızın; 31 Mayıs ise Nurhaklarda Türkiye devriminin öncü isimlerinden Sinan Cemgil ve arkadaşlarının şehadete ulaştığı gündür. Şehitler Ayı olan Mayıs, binlerce kahramanın direnerek şehadete ulaştığı bir ay olmuştur. Şehadetinin 45. yıl dönümünde Haki Karer yoldaş şahsında tüm devrim şehitlerini saygı ve minnetle anıyor, şehitlerimizin anılarını mücadelemizi zaferle taçlandırarak yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.

Partimiz PKK, ‘’Şehitler Partisi’’ olarak vücut bulmuş, yarım asırlık mücadelesini şehitler çizgisini esas alarak bugüne kadar taşıyabilmiştir. PKK’yi anlamak, PKK ölçüleriyle yaşamak şehitler gerçeğini anlamak ve bu hakikate göre yaşamakla mümkündür. Kapitalist modernite sistemi ve sömürgeciler Kürdistan’da sıradan bir işgal ve sömürgecilik uygulamamış, katmerli sömürgecilikle Kürt halkını diline, kimliğine, kültürüne ve tarihine yabancılaştırmayı esas almıştır. Sayısız fiziki katliam ve soykırımın yanı sıra halkımızı kültürel soykırım kıskacına da alarak belleklerden ve tarihten silmeye çalışmıştır. Adının telaffuzu bile yasaklanan, varlığı-yokluğu tartışılan bir halk gerçekliğinden bugün devrimci halk savaşı vererek özgürlüğünü kazanmaya çalışan, fedaice şehitler vermeyi göze alan bir halk gerçekliğine ulaşmak kolay olmamıştır. Kürt ve Kürdistan adına söylenen her sözün, her örgütlülüğün, her kurumlaşmanın, her bilincin, sergilenen her davranışın ve tüm manevi değerlerimizin temelinde şehitlerimizin emeği, fedakarlığı ve kanı vardır. Eğer Kürdistan halkı bugün inkara gelinmez bir biçimde varlığını kesinleştirmiş ve de özgürlüğüne yürüyorsa, Kürt ve Kürdistan adlarını gururla dile getiriyorsa, bunu ölümsüz şehitler ordusu sayesinde başarabilmiştir.

Bir davayı gerçek dava yapan ve onu zafere götüren, o uğurda canlarını fedaice ortaya koyan şehitleridir. Kendisi için canlarını ortaya koyan evlatlarına sahip olmayan bir halkın özgürlüğünü elde etmesi beklenemez. Bu gerçeklik, geçmişte böyle olduğu gibi, bugün de tüm yakıcılığıyla geçerliliğini korumaktadır. Kürdistan halkı eğer bugün özgürlüğe doğru emin adımlarla yürüyorsa, bu, kesinlikle bu halk için canlarını ortaya koyan şehitlerimiz sayesinde olmaktadır. Bu gerçeklik, kendini halkına adamış olan öncü militanların şahsında ortaya çıkan bir gerçeklik olduğu gibi, bugün öz değerleri ve öncü militanları uğruna gözünü kırpmadan canını ortaya koyan kahraman Kürdistan halkı açısından da kesinleşmiş olan bir gerçekliktir. Halkımız her daim şehitlerine bağlı kalmış, hatta onlar için kendi canını da vermiş olan bir halktır. Dolayısıyla bugün Kürdistan’da yaşanan şehadet gerçeği, özgürlük davasının, uğruna ölecek kadar gerekli ve değerli olduğunu ortaya koymakla, biz geride kalanlara bilinç, cesaret ve özgürlük davasında ısrarlı olma kararlılığını aşılamaktadır.

APOCU FEDAİ DURUŞ BİZİ ZAFERE GÖTÜRMEKTEDİR

PKK’nin Ölümsüz Şehitler Ordusu, kesintisiz bir şekilde süren özgürlük mücadelemizde her gün daha da büyümekte, yaşanan her şehadet, yazılan her kahramanlık destanı ve sergilenen Apocu fedai duruş bizi zafere götürmektedir. 46’ıncı Şehitler Ayı’nda da Zap ve Avaşîn başta olmak üzere Kürdistan’ın her yerinde yiğitçe direnen, duruşları ve savaşlarıyla şehitler çizgisini en yetkince temsil eden yoldaşlarımızın kahramanca şehadete yürüyüşlerine tanıklık ediyoruz. Kürdistan halkının korkusuzca savaşan, büyük bir cesaretle mücadele eden böylesine fedai evlatları oldukça özgürlük davası asla kaybetmeyecek ve mutlaka kazanacaktır.

Şehitler Partisi PKK öncülüğünde savaşan Kürdistan Halk Savunma Güçleri olarak; her daim şehitler çizgisinin takipçisi olacağımızı, Özgür Önderlik Özgür Kürdistan yürüyüşümüzü her gün daha da büyüterek şehitlerimizin anılarını yaşatma ve zaferle taçlandırma kararlılığımızı belirtiyoruz. Bu temelde bir kez daha şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, anılarına layık bir yaşamın savunuculuğundan asla taviz vermeden savaşacağımızın sözünü yineliyoruz.”