HSM, Heftanin Eyalet Komutanlığını kutladı

HPG/YJA Star gerillalarını, Heftanin’de gerçekleştirdikleri eylemden dolayı kutlayan HSM, “Yeni dönemin gerilla tarzı ile yakalanan bu askeri taktik düzeyi direnişe büyük bir anlam katmaktadır” dedi.

Yazılı açıklama yapan Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, Heftanin’de HPG/YJA Star gerillalarının gerçekleştirdiği eylemden dolayı kutlama mesajı yayınladı.

HSM açıklamasında şunlara dikkat çekti: “Eyaletinizde 23 Ağustos tarihinde soykırımcı faşist TC devleti tarafından başlatılan işgal harekatına karşı güçleriniz büyük bir direniş göstermiş ve düşmana tarihsel nitelikte kayıplar verdirmiştir. Düşmanın Medya Savunma Alanları’na yönelik geliştirdiği işgal harekatının bir devamı olan bu işgalciliğe karşı gerillanın direniş ruhu ile geliştirilen eylemler mücadele tarihimize yeni bir sayfa eklemiştir.

Düşmanın sözde kara ve hava destekli araçları ile büyük bir zafer edasıyla Heftanin alanına girme girişimleri eyalet güçlerinizin sergilediği üstün taktik ve performans ile boşa çıkarılmıştır. Yeni dönemin gerilla tarzı ile yakalanan bu askeri taktik düzeyi direnişe büyük bir anlam katmaktadır.

Bu işgal harekâtına karşı güçlerimizin Partizan Tepesi’nde düşmanın indirme yaptığı ilk günden itibaren tamamen denetime alınarak 25 Ağustos günü gündüz ortasında düşmanı adeta şaşkına çevirecek eylemler düzenlenmiştir. Düşman birlikleri alanda bulunan savaş timleriniz tarafından çembere alınmış, birçok farklı noktadan düşmana ağır darbeler indirilmiş ve sonuç olarak 20 üzerinde düşman askeri öldürülmüş onlarca düşman askeri ise yaralanmıştır.

Düşmana ezici bir darbe vurulması ardından işgalciler bu civarda konumlanamamış ve karadan tüm askeri hareketlilikleri durmuştur.

Düşmanın tüm teknik donanımlarına karşı yüksek bir inisiyatif ve cesaretle Partizan Tepesi’nde konumlanan düşman birliklerinin yüksek bir performans, yaratıcı taktik ve manevra kabiliyetiyle gerçekleştirilen eylemler başarılı ve sonuç alıcı olmuştur. Bu temelde düşmana karşı her türlü fedakarlığı gösterip geliştirilen bu eylemlerde yerini alan tüm komuta ve savaşçı yapısını kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. Apocu fedai ruhla Heftanin’de düşmanı adete kırıma uğratan tüm yoldaşları komutanlığınızın şahsında selamlıyor, sizlere üstün başarılar diliyor tüm yoldaşları sevgi ve saygıyla selamlıyoruz.”