HSM: 14 Temmuz direniş ruhu yeni dönemin zafer ruhu olacaktır

14 Temmuz ölüm orucu direnişçilerini saygıyla anan HSM Karargah Komutanlığı, onur ve zafer iradesinin kendisi olan 14 Temmuz direniş ruhuyla yeni dönem mücadelesini yükselteceklerini belirtti.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı, 14 Temmuz ölüm orucu direnişinin 38’inci yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

Karargah Komutanlığı, “12 Eylül faşist-askeri darbesine karşı Amed Zindanı’nda gelişen 14 Temmuz 1982 Büyük Ölüm Orucu Direnişi’nin 38’inci yıl dönümünde 14 Temmuz direniş ve zafer ruhunu selamlıyor, büyük direnişin yaratıcıları olan Mehmet Hayri Durmuş, Kemal Pir, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek yoldaşlar şahsında tüm özgürlük mücadelesi şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, 14 Temmuz direniş çizgisinde ve kahraman şehitlerimizin izinde zafere yürüyeceğimizin sözünü veriyoruz. Mazlum Doğan yoldaşın kahramanlık eylemiyle kıvılcımı yakılan Amed Zindan direnişi üst bir boyuta taşınarak Kürdistan Özgürlük Mücadelesi açısından tarihi bir dönüm noktası haline gelmiştir. Hareket ve halk olarak 38 yıldır bu tarihi direniş kararında yürüyor ve mücadelemizi sürdürüyoruz. Kürdistan halkı olarak varlık ve özgürlük mücadelesi bu çizgi temelinde yükseltilmiş ve tarihi kazanımlar elde edilmiştir. Dün olduğu gibi, bugün de Şanlı 14 Temmuz ruhu ve direnişi yolumuzu aydınlatmakta ve bu temelde faşizme karşı tarihi bir mücadele sürdürülmektedir” dedi.

MÜCADELEMİZ TARİHİN EN ÖNEMLİ AŞAMASINA GİRMİŞ BULUNMAKTADIR

“14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi’nin 38’inci yıl dönümde bulunduğumuz bugünlerde, mücadelemiz tarihin en önemli bir aşamasına girmiş bulunmaktadır” denilen açıklamada şunlar belirtildi:

“Soykırımcı faşist güçler Önder Apo öncülüğünde gelişen Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne karşı ulusal ve uluslararası tüm olanakları harekete geçirmelerine rağmen yürüttükleri kapsamlı tasfiye ve imha planları sonuçsuz kalmıştır. Düşmanın bütün saldırılarına büyük bir direniş ile karşılık veren mücadelemiz, her geçen gün daha da gelişmekte, çözüm gücü olmakta, Kürdistan ve bölge halkları açısından gelecek vaat eden temel bir aktör haline gelmiş bulunmaktadır.

Özgürlük Hareketi karşısında çılgına dönen sömürgeci-hegemon güçler hareketimize karşı kapsamlı saldırılar geliştirmekte ve temel olarak Güney Kürdistan’da halkımıza ve hareketimize karşı sistematik ve kapsamlı saldırılar başlatmıştır. Bu temelde Medya Savunma Alanları ve Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırıları başlatan işgalci TC devleti, Kürt halkının kazanımlarına karşı imha konseptini devreye koymuştur. Bugün Kürdistan gerillası büyük zindan direnişinin verdiği güçle ve 14 Temmuz direniş ruhuyla AKP-MHP faşist iktidarının işgalciliğine karşı mücadele etmektedir. AKP-MHP faşizminin topyekûn saldırılarına karşı Önder Apo’nun Amed Zindanı’nda zafer kazanan çizgisi, bugün de Kürdistan dağlarında esas alınan temel direniş çizgisi olmaktadır. Bugün Heftanin’de gelişen direniş çizgisi Hayri, Kemal, Akif ve Ali yoldaşların fedai direniş ve zafer ruhunun devamı niteliğindedir. Hareketimiz, halkımız ve Kürdistan Özgürlük Gerillası, 38 yıldır 14 Temmuz fedai direniş ruhu ile her türlü faşist-soykırımcı saldırıya karşı mücadele etmiş ve kazanmıştır. Faşizme karşı Kürdistan’da yaratılan kahramanlık çizgisi bugün Ortadoğu başta olmak üzere tüm dünyaya yayılmış bulunmaktadır.

BÜYÜK DİRENİŞ, ŞEHİTLERİMİZİN KAHRAMANLIKLARI İLE YÜRÜTÜLDÜ

Tarihi öneme sahip bu büyük direniş, şüphesiz yüzlerce kahraman şehidimizin emeği ve kahramanlıkları ile yürütülmüştür. Bu yılın 27 Mayıs tarihinde faşist-işgalci güçlerin hava saldırısı sonucu şehit düşen partimiz PKK’nin Merkez Komite Üyesi, değerli devrimci önder Kasım Engin yoldaş ile ölümsüz komutanlarımız Delal, Zeki, Atakan, Armanc, Doğan, Çetin, Rubar, Helmet, Çiçek ve Zin yoldaşların ortaya çıkardığı devrimci direniş çizgisi, 14 Temmuz direniş ruhunu ve zafer çizgisini bize derinden özümsetmiştir.

14 Temmuz geleneğinin bir ardılı olarak kendisini halkına adayan, fedakarlığın, emekçiliğin, mütevaziliğin ve yoldaşlığın kendisi olarak özgürlük mücadelemizin sembollerinden biri haline gelen Kasım Engin yoldaş, diğer tüm devrimci önder şehitlerimiz gibi mücadele yolumuzun aydınlatıcısı, sönmeyen ateşi, örnek yoldaşı ve devrimci komutanı olarak zafer yürüyüşümüzün temel kaynağı olacaktır. Bu değerli yoldaşlarımızın izinde yürüyerek Kürdistan halkının ve tüm bölge halklarının özgürlük, eşitlik, demokrasi ve aydınlık geleceğinin kutsal mücadelesini başarıya taşırarak, bu kahramanları gerçek ölümsüzler haline getireceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz.

Bu temelde 14 Temmuz direnişçileri şahsında bu büyük direniş çizgisinin temsilcileri olan tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, onur ve zafer iradesinin kendisi olan 14 Temmuzun Direniş Ruhu’yla yeni dönem mücadelesini yükselterek, kahraman şehitlerimizin bizlere devrettiği zafer bayrağını göklerde dalgalandırma inanç ve kararlılığıyla tüm yurtsever halkımızı selamlıyoruz. Tarihin bu önemli döneminde tüm Kürdistan gençliğini sorumluluklarına daha fazla sahip çıkmaya ve mücadele saflarına aktif katılmaya çağırıyoruz.”