HPG, Zap'ta şehit düşen 2 gerillanın kimliğini açıkladı

Geçen yıl Zap’ta şehit düşen 2 gerillayı anan HPG, “şehitlerin anılarını mücadelemizde yaşatacağımızın sözünü yineliyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Zap’ta şehit düşen 2 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı. HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“19 Haziran 2020 günü işgalci Türk devletinin Zap bölgesine bağlı Sîda alanına yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarında Êrîş ve Sîdar yoldaşlarımız şehadete ulaşmışlardır. Kimlik bilgilerini yeni netleştirdiğimiz yoldaşlarımızı şehadet yıldönümlerinde saygıyla anıyor, mücadelelerini zaferle taçlandıracağımızın sözünü yineliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Êrîş Rizgar
Adı Soyadı: Kamuran Genç
Doğum Yeri: Colemêrg
Anne – Baba Adı: Emine – Cemal
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Haziran 2020 / Zap

 

Kod Adı: Sîdar Zagros
Adı Soyadı: Serhildan Bor
Doğum Yeri: Colemêrg
Anne – Baba Adı: Cahide – Veysi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Haziran 2020 / Zap

 

Êrîş yoldaşımız, Colemêrg’de yurtsever bir ailede dünyaya gelmiş ve işgalci TC devletinin inkar ve imha politikalarına küçük yaşlardan itibaren tanıklık etmiştir. Sömürgecilerin Kürt gençlerini yozlaştırarak halkımızın özgürlük mücadelesinden uzaklaştırma çabalarına karşı yönünü gerillaya dönmüş ve 2015 yılında gerilla saflarına katılarak, genç yaşında, halkımızın özgürlük hayallerini gerçekleştirmek için yoğun bir mücadeleye atılmıştır. İşgalci TC devletine karşı kinini hep diri tutan genç yoldaşımız, girişken, araştırmacı ve mütevazi kişiliğiyle yoldaşları arasında tanınmış; kısa sürede büyük bir gelişim göstermiştir. Önderliğe, kutsal şehitlerimize ve yoldaşlığa duyduğu derin bağlılık, Êrîş yoldaşımızın güçlü bir pratik sergilemesinin önünü açmıştır. Büyük bir tutkuyla bağlı olduğu Zap alanında gerillacılık yapan ve işgal saldırısı karşısında ön cephede yerini alıp faşist TC devletine büyük darbelerin vurulduğu bir çok eylemde yerini alan yoldaşımızın mücadele azmi biz geride kalan yoldaşlarının daima önünü aydınlatacaktır.

Sîdar yoldaşımız, Kürdistan halkının direnişçi ve eylemci ruhunu en iyi şekilde yansıtan Gever’de dünyaya gelmiş ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi saflarında katılımları olan, şehitler veren yurtsever bir ailede büyümüştür. Mensubu olduğu yurtsever Gewda aşiretinin toplumsal direniş kültürü ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne olan bağlılığı sayesinde Apocu hareketi çocuk yaşlarında yakından tanıyan Sîdar yoldaşımız, gerilla saflarına katılarak devrimci mücadelesini Kürdistan’ın özgür dağlarında yürütme iradesini ortaya koymuştur. Emekçi, dürüst ve hesapsız katılımıyla yoldaşları arasında büyük bir sevgi ve takdir toplayan yoldaşımız, gençlik enerjisini bulunduğu her ortama yansıtmış ve yoldaşları için her zaman güç ve moral kaynağı olmuştur. Savaşçı kişiliğiyle tanınan yoldaşımız, kısa sürede öncülük düzeyinde rol oynamış ve büyük bir emek ortaya koyarak işgale ve işgalci düşmana karşı kinini pratiğiyle ortaya koymuştur. Yurtsever Gever gençliğinin öncüsü olan Sîdar yoldaşımızın militan kişiliği yoldaşlarının mücadelesinde yaşamaya devam edecektir. 

Her iki yoldaşımızın başta değerli yurtsever aileleri olmak üzere, Colemêrg halkına ve tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerin anılarını mücadelemizde yaşatacağımızın sözünü yineliyoruz.”