HPG: Xakurkê ve Çaldıran’da 13 düşman askeri öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları Xakurkê ve Çaldıran’da bir dizi eylem gerçekleştirdi. Tespit edilen 13 Türk askeri öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Xakurkê ve Çaldıran’da gerilla eylemlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

XAKURKÊ’DE 10 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

“Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 19 Ekim günü Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesinde işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda;

Saat 11.15’te Şehit Axin Tepesi’nde konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının 3 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 4 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

Saat 11.30 sularında güçlerimiz, Şehit Şahan Tepesi’ndeki işgalci TC ordusunu hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşmanın konumlandığı bir çadırın ve mevzilerin yoğun ateş altına bu eylemde, çadır tümden imha edilmiş ve içinde bulunan 6 asker öldürülmüştür.

Saat 16.30’da güçlerimiz, Ermuş alanında işgalci TC ordusunun operasyon birliklerine yönelik bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Çok sayıda düşman askerinin öldürüldüğü bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Eylemleri düzenleyen birliklerimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

TRANSİT ARACA EYLEM

Serhat Eyaleti’nde devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 19 Ekim günü saat 11.10’da Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Kevırê Şamiya karakoluna doğru ilerleyen ve içinde işgalci TC ordusunun askerlerinin bulunduğu transit tipi bir araca yönelik eylem düzenlemiştir. Aracın yoğun ateş altına alındığı bu eylemde araç imha edilmiş ve tespit edilebilen 3 asker öldürülmüştür. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.“