HPG Xakurkê’de şehit düşen üç gerillayı açıkladı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Temmuz ayında Xakurkê bölgesine düzenlenen işgal operasyonu sırasında şehit düşen üç gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM, yaptığı yazılı açıklamada “15 Temmuz tarihinde Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesinde devam eden işgal operasyonu esnasında güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında yaşanan çatışmalar sonucunda 3 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır” dedi.

Açıklamada üç savaşçının, “düşman birliklerine karşı ‘işgalciye geçit yok’ şiarı ile bedenlerini siper ettiği ve kahramanca savaşarak şehadete ulaştığı” belirtilirken, kimlik bilgileri şöyle verildi.

Kod Adı: Arin Reber
Adı Soyadı: Gülistan Mahçup
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: Nihal – Faruk
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Temmuz 2019 / Xakurkê

 

Kod Adı: Tirej Medya
Adı Soyadı: Rezan Kalın
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Cemile – Zübeyir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Temmuz 2019 / Xakurkê

 

Kod Adı: Tolhıldan Viyan
Adı Soyadı: Ahmet Koçak
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Sariya – Halit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Temmuz 2019 / Xakurkê

HPG-BİM açıklamasında gerillalara ilişkin ayrıca şu ifadeler yer aldı:

“Büyüdükleri yurtsever ortamda Kürdistan’daki savaşa yakından tanıklık etmiş ve Kürdistan halkının özgürlüğünün ancak Önder Apo’nun özgürlüğüyle gerçekleşebileceğini görerek farklı tarihlerde gerilla saflarına katılan Arin, Tirej ve Tolhıldan yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Mücadele yaşamları boyunca göstermiş oldukları emek, fedakârlık ve dürüst katılım ile her daim Önderlik çizgisi doğrultusunda doğru bir yürüyüşü esas almaya çalışan; mücadele gerçekliğini kavrayarak daha sıkı sıkıya sarılan Arin, Tirej ve Tolhıldan yoldaşlarımızın yaşam ve mücadele içerisindeki duruşları, biz geride kalan yoldaşları için her zaman örnek olacaktır.

Bu değerli şehitlerimizin aileleri şahsında tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerimizin bizlere bıraktığı direniş bayrağını zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”