HPG: Xakurkê’de 1 Reo imha edildi, 8 işgalci cezalandırıldı

Gerilla güçleri 8 Temmuz'da Xakurkê'nin Lelikan alanında işgalci Türk devletine ait bir Reo tipi araca sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Eylemde araç imha edilirken, 8 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 6'sı da yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

8 Temmuz günü saat 10:30’da Lêlikan Tepesi’ne doğru giden işgalci TC ordusuna ait Reo tipi askeri araç sabotaj taktiğiyle hedeflenmiştir. Gerçekleştirilen eylemde hedeflenen araç imha edilirken, 8 işgalci cezalandırılmış ve 6 işgalci de yaralanmıştır. Eylemin ardından işgalci TC ordusu kayıplarını Skorsky helikopterleri ile alandan uzaklaştırmış ve operasyon başlatmıştır. Başlatılan operasyon aynı gün sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

10 Temmuz günü 22:40 – 00:30’da saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Girê Spî, Girê Sor, Girê Silêman, Girê Şehîd Întîkam, Mervanos, Banista, Tabura Ereban ve Mamreşo alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Güçlerimiz tarafından müdahale edilen helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

TÜRK ORDUSU KİMYASAL SİLAHLARLA SALDIRIYOR

İşgal operasyonu karşısında büyük bir direniş gösteren ve sürekli eylemler geliştirerek işgal planlarını engelleyen güçlerimiz karşısında sonuç alamayan işgalci TC ordusu, kirli savaş yöntemleriyle sonuç almak istemektedir. Bu çerçevede işgalci TC ordusu, 10 Temmuz günü 17:30 – 18:00 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Girê Sor’da bulunan savaş tünellerine yönelik yoğun bir şekilde kimyasal gazlarla saldırmıştır.

10 Temmuz günü 23:30 – 00:00 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı T Harfî ve Cîloya Biçûk alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı saatlerde işgalci Türk ordusu T Harfi alanını helikopterler ile bombalamış ve Girê Silêman’da bulunan güçlerini helikopterler ile değiştirmiştir.

10 Temmuz günü 23:00 – 00:30 saatleri arasında Metîna bölgesine bağlı Qaşûra hattında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Êdînê, Kêste ve Hirorê köylerinin arazileri saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır. Bombardıman sonucunda arazide çıkan yangın devam etmektedir.

11 Temmuz günü 09:30 ve 09:47 saatlerinde Garê bölgesine bağlı Deşta Kafya alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

11 Temmuz günü saat 03:30 – 04:00 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Çemço alanı sınır hattındaki karakollardan atılan obüsler ile Saca alanı ise saat 09:50’de de savaş uçakları ile bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu saldırıda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”