HPG, Uludere’de şehit düşen 4 gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı bir alanda yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden dört gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM, “3 Ağustos tarihli açıklamamızda, 1 Ağustos günü güçlerimizin Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Şehit Kendal karakolunun güvenliğini sağlamaya çalışan bir tepeye yönelik eylem gerçekleştirdiğini ve bu eylemde 14 düşman askerinin öldürüldüğünü belirtmiştik” diye hatırlattı.

Açıklamada devamla, “Yine açıklamamızda eylem ardından işgalci TC ordusunun başlattığı operasyonda 2 Ağustos günü Şehit Welat Tepesi’nde güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında yaşanan çatışmalarda 6 askerin öldürüldüğü, 4 askerin de yaralandığı ve düşmana karşı kahramanca savaşan 4 arkadaşımızın ise şehadete ulaştığını kamuoyu ile paylaşmıştık.” Diye belirtildi.

Hayatını kaybeden dört gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Agit Şoreş
Adı Soyadı: Yunus Tekin
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Saadet – Lütfi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Ağustos 2019 / Qileban

Kod Adı: Arteş Metina
Adı Soyadı: Cesur Akkul
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Ayşe – Nurettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Ağustos 2019 / Qileban

Kod Adı: Rezan Batman
Adı Soyadı: Rıza Temel
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Hayal – Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Ağustos 2019 / Qilebanl

Kod Adı: Zagros Berzeban
Adı Soyadı: Şehran Rüstemi
Doğum Yeri: Dalaho
Anne - Baba Adı: Adiye – Yarmural
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Ağustos 2019 / Qileban

HPG-BİM, gerillaların başsağlığı dileğinde bulunarak, mücadele bayraklarını zafere taşıma sözü verdi:

“Kürdistan’ın yetiştirdiği yiğit evlatları olan Agit, Arteş, Rezan ve Zagros arkadaşlarımız işgalci TC devletinin Kürt halkına karşı yürüttüğü katliamlara karşı farklı tarihlerde Özgürlük Hareketi’ne katılmışlardır. Kendi halkının öz değerlerine yürekten bağlı olan yoldaşlarımız, bu temel değerleri korumak ve Kürdistan halkının özgürlüğünü sağlamak için duraksamadan mücadele yürütmüşlerdir. Verdikleri emekler ile özgürlük tarihimize adlarını yazdıran fedai yoldaşlarımız, Önder Apo’nun militanları olmayı bilmiş ve bunu en iyi bir şekilde temsil etmişlerdir. Bulundukları bölgede savaşa en aktif bir şekilde katılan her 4 fedai yoldaşımız, düşmana ağrı kayıplar verdirmiş ve Kürdistan dağlarında iz bırakan yoldaşlarımız olmuşlardır.

Faşizmin saldırılarının en çok yoğunlaştığı bir dönemde aktif mücadele verdikleri alanda şehadete ulaşan Agit, Arteş, Rezan ve Zagros arkadaşlarımızı saygıyla anıyor, arkadaşlarımızın değerli aileleri başta olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin bize devrettiği mücadele bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”