HPG: Türk ordusu Haftanin’de kırıma uğradı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk ordusunun Haftanin’e yönelik işgal operasyonunda “tarihi” bir darbe alarak “kırıma uğratıldığını” belirtti. HPG’ye göre 25 Ağustos’ta üç koldan yapılan eylemlere en az 20 asker öldü.

HPG-BİM, yaptığı açıklamada “23 Ağustos günü Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine yönelik başlatılan işgal harekâtına yönelik güçlerimiz 25 Ağustos günü Partizan Tepesi’nde işgalci TC ordusuna tarihi nitelikte bir darbe vurmuştur” dedi.

Açıklamada, “Faşist soykırımcı TC devletinin geliştirdiği bu işgal harekatına karşı büyük bir direniş gösterilmektedir. Güçlerimizin, düşmana karşı sergilediği yeni dönem gerilla hareketliliği ile alanı savunmuş ve düşmanın ilerlemesine izin vermemiştir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada eylemlerin ayrıntıları şöyle yer aldı:

“25 Ağustos günü (dün) yaptığımız açıklamada işgalci TC ordusunun Partizan Tepesi’ne indirmeler yaparak o bölgede konumlanmaya çalıştığını belirtmiştik. Güçlerimiz, 25 Ağustos günü saat 11.00 sularında operasyon birliklerini tamamen denetim altına almış ve bu birliklere yönelik saldırı eylemi düzenlemiştir. Düşmanın bütün birlikleri güçlerimizin çemberinde kalmış ve 3 koldan yapılan etkili vuruşlar ile düşman kırıma uğratılmıştır. Yaklaşık 1 saat süren bu çatışma ve eylemlerde şimdiye kadar elde edinilen bilgilere göre en az 20 düşman askeri öldürülmüş ve onlarca asker de yaralanmıştır. Alandaki bazı mıntıkalarda gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları hakkında bilgi alındıkça kamuoyu ile de paylaşılacaktır.

Eylem ardından işgalci TC ordusu taarruz helikopterleri ve savaş uçakları ile gece saatlerine kadar belirli aralıklarla Partizan Tepesi alanını bombalamıştır. İşgalci güçler aldığı ağır darbeler ardından hareketliliğini durdurmuş ve herhangi bir ilerleme kaydedememiştir. Özellikle dönemin son teknolojisini kullanarak işgal harekâtına çıkan faşist TC devleti, gerillanın yaratıcı eylem taktikleri ve performansı karşısında bozguna uğramıştır.”

Aynı açıklamaya göre 23 Ağustos günü saat 22.00’da Türk savaş uçakları Qesrokê alanını, 24 Ağustos günü saat 01.00’de ise Bektorya alanını bombaladı.

HPG-BİM, “Bektorya alanında gerçekleştirilen bombardımanda bir arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır” diye ekledi.