HPG, Serhat'ta şehit düşen gerillanın kimliğini açıkladı

HPG, 21 Ekim 2019'da Serhat eyaletinde donarak şehit düşen bir gerillanın kimliğini açıkladı.

 HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

21 Ekim 2019 tarihinde Serhat Eyaleti alanında görevi başında bulunan Eriş (Musa Fırat Güven) arkadaşımız yolda tipiye yakalanmış ve donarak şehit düşmüştür. Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Eriş Avent Pasin
Adı Soyadı: Musa Fırat Güven
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: Nurcan – Şanver
Şehadet Tarihi ve Yeri: 21 Ekim 2019 / Serhat

Eriş yoldaşımız 1994 yılında Erzurum’da yurtsever bir ailede dünyaya gelmiş ve her zaman özgürlük tutkusuyla yaşamış kendi hayallerini gerçekleştirmek için yönünü Kürdistan dağlarına vermiştir. Eriş yoldaşımız gerilla saflarına katıldığı andan itibaren kendini eğitip güçlü bir şekilde donatmayı başarmış ve Önderlik felsefesinin öncü bir militanı olmuştur. Eriş arkadaş ‘’ilk darbeyi aldığım yerde yani ilk asimilasyon ve kendi gerçekliğimden uzaklaştırılmak istendiğim yerden işgalcilere karşı mücadele etmek istiyorum’’ sözüyle kendinde büyük gelişimler yaratarak Serhat alanına düşmana karşı mücadele vermeye gitmiştir. Eriş yoldaşımız, bulunduğu tüm mücadele alanlarında üstlendiği her türlü görev ve sorumluluğu başarıyla yerine getiren örnek öncü, fedakar ve fedai bir militan olmayı başarmıştır.

Başta şehadete ulaşan arkadaşımızın değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkın başı sağ olsun diyor ve şehit yoldaşlarımızın özgürlük hayallerini zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”