HPG: Metina’da 5 işgalci cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillalarının Medya Savunma Alanları'na bağlı Metina alanında gerçekleştirdiği eylemlerde 5 işgalci cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Metîna bölgesinde;

YJA Star güçlerimiz; 27 Haziran günü saat 05:45’te Girê Azad Boğazı’ndaki işgalcilere yönelik suikast taktiği ile eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır.

27 Haziran günü saat 15:50’de Gundê Êzîdiyan arazisindeki işgalcilere yönelik suikast taktiği ile eylem gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır.

27 Haziran günü saat 19:00’da Şehit Çiya Tepesi’ndeki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır. Saat 19:30’da bu tepedeki bir radar da hedeflenerek vurulmuş ve imha edilmiştir. Saat 20:30’da işgalciler alanı helikopterler ile bombalamış, saat 22:00’da cezalandırılan işgalciyi helikopter ile alandan götürmüş ve buradaki güçlerini değiştirmiştir.

27 Haziran günü saat 22:00’da Koordine Tepesi’ndeki işgalcilere yönelik koordineli gerilla eylemi gerçekleştirilmiştir. A4 silah mevzisi içindeki işgalciler ile birlikte iki koldan hedeflenerek vurulmuştur. Burada 2 işgalcinin cezalandırıldığı tespit edilmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

27 Haziran günü 20:30 – 23:30 saatleri arasında Girê Silêman, Tabura Ereban ve Girê Sor alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. 23:20 – 01:00 saatleri arasında Werxelê ve Kilise alanları helikopterler ile bombalanmıştır.

27 Haziran günü sabah saatlerinde Girê Sor alanındaki savaş mevzilerine gaz bombaları ile saldıran işgalcilere güçlerimiz tarafından müdahale edilmiştir.

İşgalci TC devleti Medya Savunma Alanları uçaklar ve obüsler ile bombalanmış ve helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

Gerçekleşen düşman hareketliliğinin ayrıntıları şu şekildedir:

27 Haziran günü saat 08:00’da Xakurkê bölgesine bağlı Goşînê alanındaki Berbizina Tepesi uçaklar ile bombalanmıştır.

27 Haziran günü saat 19:20’de Zap bölgesine bağlı Karker alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

27 Haziran günü saat 20:00’da Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

27 Haziran günü 22:00 – 23:30 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı T Harfi alanı saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

28 Haziran günü 06:00 – 06:30 saatleri arasında Metina bölgesine bağlı Kêste, Hirorê ve Birîfka köylerinin arazisi sınırdaki karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”