HPG: Metîna’da 4 işgalci cezalandırıldı, cephanelik patladı

HPG/YJA Star gerillalarının Metina’da gerçekleştirdiği eylemde 4 Türk askeri cezalandırılırken, işgalcilere ait cephanede de patlama meydana geldi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, eylem ve saldırılara ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

"Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Metîna bölgesinde;

5 Temmuz günü saat 17:00’da Hirore bölgesine bağlı Şehîd Çiya Tepesi’nde bulunan işgalciler bir süre denetim altına alındıktan sonra güçlerimiz tarafından hedeflenmişlerdir. Tepede bulunan 4 mevzi çevresinde toplanan işgalciler tam isabetle vurulmuş, en az 4 işgalci cezalandırılmış, tepede bulunan işgalcilere ait cephanelikte patlama meydana gelmiştir.

Eylemin ardından 22:30 – 23:30 saatleri arasında işgalciler Skorsky helikopterler ile kayıplarını alandan uzaklaştırmak istemiştir. Güçlerimiz tarafından hedeflenen helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

5 Temmuz günü saat 23:00’da Werxelê alanında bulunan savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler güçlerimiz tarafından vurulmuştur. Darbelenen işgalciler bir kademe geri çekilmişlerdir.

5 Temmuz günü saat 07:00’da işgalci TC ordusu detektör bağladığı bir köpeği savaş mevzilerine göndermiştir. Etkisiz hale getirilen köpeğin üzerindeki detektöre güçlerimiz tarafından el konulmuştur.

İşgalci TC ordusu, Girê Sor alanlarındaki savaş mevzilerine gaz bombaları ve patlayıcılar atarak saldırılarına devam etmektedir.

İŞGALCİLER DOĞAYI KATLEDİYOR, KİMYASAL KULLANIYOR

İşgal operasyonun başladığı ilk günden itibaren gerilla güçlerimizin büyük direnişiyle karşılaşan ve istediği sonucu alamayan işgalciler; gerillamıza karşı kimyasal gazlar kullanmakta ve Güney Kürdistan coğrafyasını tahrip ederek savaş suçu işlemektedir. Alanda bulunan ağaçları kesen işgalci TC devleti, yoğun ormanlık alanları hedef alarak yakmaktadır.

İşgalci TC devleti Zap, Avaşîn ve Metina bölgelerini saldırı helikopteri, savaş uçakları, obüs ve havanlar ile bombalamıştır.

Gerçekleşen düşman hareketliliğinin ayrıntıları şu şekildedir:

5 Temmuz günü saat 00:30’da Metîna bölgesinde bulunan Hirorê köyü arazisi savaş uçakları ile bombalanmıştır.

5 Temmuz günü 00:30 – 02:30 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê alanında bulunan savaş mevzileri savaş uçakları ile bombalanmıştır.

5 Temmuz günü 00:30 – 02:30 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Cîloya Biçûk, ve T Harfi alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmış ve Şamkê alanı, Şehîd Tûfan ve T Harfi alanları saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

6 Temmuz günü 00:30 – 03:30 saatleri arasında Çemço, Sîda alanları ile Rêçbiraxa köyü sınırdaki karakollardan atılan obüsler ile bombalanmıştır.

6 Temmuz günü saat 10:52’de Akrê ilçesine bağlı Deşta Nehlê alanı savaş uçaklarıyla bombalamıştır. Gerçekleşen bombardımandan dolayı arazide çıkan yangın hala devam etmektedir.

Gerçekleştirilen saldırılar sonucunda herhangi bir kaybımız olmamıştır.