HPG: Mersin’deki fedai eylem kimyasal silahlara ve zindandaki katliamlara cevaptır!

Mersin’deki fedai eylemi Sara Ve Rûken adlı gerillaların gerçekleştirdiğini belirten HPG, “Bu eylem, zindanlar üzerindeki baskılara, katliamlara ve gerillaya dönük kullanılan kimyasal silahlara karşı cevap olarak geliştirilmiştir” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Mersin Mezitli’deki polis evine yönelik fedai eylemine ilişkin yaptığı açıklamada şunları belirtti.

“26 Eylül gecesi iki fedai yoldaşımız tarafından Mersin’in Mezitli ilçesindeki düşman gücüne karşı fedai eylem gerçekleştirilmiştir. Bu eylem, zindanlar üzerindeki baskılara, katliamlara ve gerillaya dönük kullanılan kimyasal silahlara karşı cevap olarak geliştirilmiştir.

Profesyonel fedai gerilla timi perspektifini kendileri için esas alan Sara ve Rûken yoldaşlarımız, kırsaldan harekete geçmiş ve düşmanın tüm istihbarat ağını aşarak başarıyla hedefine ulaşmıştır. AKP-MHP rejimi sanki tüm Türkiye’ye hakimmiş, toplum hakkında her şeyi biliyormuş, her yerde ajanı varmış havası yaratıp bu temelde toplumu sindirmek istemektedir. Ancak biz açıklamayana kadar düşman ne arkadaşlarımızın kimliklerine ne de eylemin mahiyetine dair herhangi bir bilgiye ulaşamamıştır. AKP-MHP faşist hükümeti kendi zafiyetini gizlemek için topluma sahte bir senaryo sunmuştur.

BU EYLEM APOCU FEDAİ MİLİTANLARIN NELER YAPABİLECEĞİNİN KANITIDIR

Fedai gerilla timimiz Sara yoldaş komutasında profesyonelce hedefine ulaşmayı başarmıştır. Sara ve Ruken yoldaşlarımızın açıkça büyük bir cesaret, özgüven, soğukkanlılık ve kararlılıkla düşman hedefinin üzerine yürümeleri tam bir fedai ruhtur. İnisiyatifi ellerinde tutarak önce tabancayla, daha sonra otomatik silahlarla düşmanı vurmuştur. Fedai timimiz bu eylemi, düşman üzerine tereddütsüzce gidip kesin sonuç almak ve fedai eylemi gerçekleştirme temelinde örgütlemiştir. Aynı zamanda bu eylemi sivillerin zarar görmeyeceği şekilde en profesyonelce düzeyde ustalıkla planlamıştır. Ve bu planlarını başarılı bir şekilde uygulayıp, düşman gücüyle çatıştıktan sonra düşmanı kendi üzerlerine çekip hazırladıkları patlamaları yaparak eylemlerini gerçekleştirmiş ve şehadete ulaşmışlardır. Sara ve Rûken yoldaşlarımızın bu eylemi, profesyonelleşmiş otonom fedai gerilla timlerinin ve Apocu fedai militanların istediği yerde ve hangi düzeyde neler yapabileceğinin kanıtı olmuştur.

Türk devleti 2021 yılında Garê’ye bağlı Siyanê’den başlayarak Zap, Avaşîn ve Metina’da gerilla güçlerimize karşı 2021 ve 2022 yılı boyunca 2568 kez uluslararası düzeyde kullanımı yasaklanmış bomba ve kimyasal silahlarla saldırı düzenlemiştir. Yasaklı bomba ve kimyasal silah saldırılarında 66 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Ancak herkes Türk devletinin binlerce kez işlediği bu insanlık suçunu görmezden gelmiş, tepki göstermemiştir. Sara yoldaşımız 2021 yılının Şubat ayında düşmanın Garê’de geliştirdiği işgal saldırısına karşı geliştirilen devrimci operasyonda komuta düzeyinde yer alan bir yoldaşımızdı. Devrimci operasyonla müdahale için hemen harekete geçen, tereddütsüzce düşman üzerine yürüyen ve Türk ordusunun kimyasal silahla şehit ettiği yoldaşlarımızın bulunduğu Siyanê kampına ulaşan ilk yoldaşımızdır. Sara yoldaşımız, burada kullanılan kimyasal gazlardan etkilenmiştir. Şoreş Beytüşşebap ve beraberindeki yoldaşlarımızın şehadetinden derinden etkilenmiş, intikamını asla yerde bırakmayacağına söz vermiş ve fedai eylemini de bu temelde gerçekleştirmiştir.

AKP-MHP hükümeti, bu eylemi yapan arkadaşlarımızın ismini tespit edememiştir, bu da istihbaratta ne kadar zayıf olduklarını göstermektedir. AKP-MHP hükümeti, Zozan Tolan arkadaşımızın bu eylemde yer almadığını bilmesine rağmen bilinçli bir şekilde Zozan arkadaşımızın ismini vermiş, ailesine ve farklı çevrelere karşı baskı aracı olarak kullanmak istemiştir. Zozan arkadaşımızın bu olayla herhangi bir ilgisi yoktur, görevi başındadır. AKP-MHP hükümeti bu eylemden dolayı çok sayıda kişiyi gözaltına alarak, halka baskı ve işkence uygulayarak halktan intikam almaya çalışmaktadır. Tüm bunlar fedai gerilla eylemimiz karşısındaki başarısızlığını gizlemekten ve bu olayın üstünü örtme çabasından başka bir şey değildir.

KENDİSİNİ FEDA EDEN YOLDAŞLAR EN KUTSAL DEĞERLERİMİZDİR

AKP-MHP hükümeti, fedai yoldaşlarımızın nereden gelerek eylemlerini gerçekleştirdiğini belirleyememiştir. Bilinçli bir şekilde sanki eylem Rojava üzerinden yapılmış gibi yansıtmaya çalışmaktadır. Rûken arkadaşımız uzun süreden beri kırsalda bir PKK militanı ve Hêzên Taybet üyesi olarak saflarımızda yer almaktadır. Rojava örgütleriyle herhangi bir bağı yoktur. Dolayısıyla bu eylemin Suriye’den örgütlendiğine dair öne sürülen iddialar tamamen asparagastır, AKP-MHP hükümetince hasımlarını hedeflemek için uydurulmuş bir yalandır.

Halkımızın boğazına soykırım bıçağı dayatılmışken, zindan direnişçileri üzerinde insanlık dışı uygulamalar geliştirilirken, masum Kürt halkı her gün farklı şekillerde katledilirken ve yoldaşlarımız kimyasal silahlarla şehit edilirken hiç kimse Apocu fedai militanların farklı davranmasını beklememelidir. Bu görkemli eyleme dil uzatanlar, önce AKP-MHP faşist soykırımcı rejiminin gerilla güçlerimize karşı alçakça ve namertçe kimyasal silahları kullanmasına bakmalıdır. Faşist rejimin kimyasal silah kullanmasını kınamayan çevrelerin, Kürt halkını ve değerlerini korumak için kendisini feda eden fedaileri, hangi gerekçeyle olursa olsun düşman diliyle kınaması ancak sindirilmişlikle ifade edilebilir. Kürt halkının soykırımını durdurmak için kendisini feda eden yoldaşlarımız en kutsal değerlerimizdir. Bu değerlere dil uzatanların ne yurtsever halkımızın ne de fedailerin hakikatini temsil etmediği bilinmelidir.

AKP-MHP faşist rejiminin zindanlar üzerindeki insanlık dışı işkenceleri, halkımız üzerindeki soykırım uygulamaları ve gerillaya dönük kimyasal silah kullanımı durmadığı müddetçe bu tür eylemlerimiz de devam edecektir.

Bu fedai eylemi gerçekleştiren yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Sara Tolhildan
Adı Soyadı: Dilara Ürper
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Pîroz – Hamdi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Eylül 2022 / Mersin

 

Kod Adı: Rûken Zelal
Adı Soyadı: Emel Feremez Hisên
Doğum Yeri: Qamişlo
Anne – Baba Adı: Faize – Feremez
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Eylül 2022 / Mersin