HPG: Mardin şehitlerini saygıyla anıyoruz

Mardin’de şehit düşen 3 gerillayı saygıyla anan HPG, “şehitlerimizin bize bıraktığı mücadele mirasını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Mardin’de şehit düşen gerillaların kimliklerini açıkladı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“13 Eylül tarihli açıklamamızda, 7 Eylül günü işgalci TC ordusunun Mardin’in Omeryan alanında başlattığı operasyona yönelik güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemde Mardin PÖH Şube Müdürü olmak üzere 10 düşman askerinin öldürüldüğünü ve bu operasyonda düşman birliklerine ağır darbeler vurarak fedaice savaşan 3 arkadaşımızın da şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan Agit, Bese ve Karker yoldaşlarımızın ayrıntılı kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Agit Ase
Adı Soyadı: Müslüm Gündüzalp
Doğum Yeri: Urfa
Anne - Baba Adı: Aliye - Mehmet Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Eylül 2019 / Mardin

 

Kod Adı: Bese Anuş
Adı Soyadı: Lütfiye Acer
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Zübeyde – Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Eylül 2019 / Mardin

 

Kod Adı: Karker Masiro
Adı Soyadı: Halil Erdem
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Türkan – Süleyman 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Eylül 2019 / Mardin

AGİT ASE
Agit Ase yoldaş 1985 yılında bilgelerin ve toplum öncülerinin toprağı olan Urfa’nın Suruç ilçesinde dünyaya gelmiştir. Suruç’un partimizin ilk günlerinden bugünlere kadar hareketle bir olan yurtsever yapısında şekillenen Agit arkadaş, çocuk yaşta düşmanın Kürdistan’daki işgaline karşı savaşan Özgürlük Hareketi’nin şehitlerinden etkilenerek büyümüştür. Şehitler gerçeği ile büyüyen Agit yoldaşın arayışları her geçen gün artmış ve çocukluk hayali olan gerillaya katılımını 2008 yılında gerçekleştirmiştir. Yurtseverlik mayası ile büyüyen Agit yoldaş, Önder Apo’nun felsefesini kısa bir süre içerisinde kavramış ve anlamlı yaşamın bilincine varmıştır. Yaşamda emek abidesi olan, yoldaşlarına olan sevgisi gözlerine yansıyan güzel yüreğini pratiğinde yansıtmayı başaran Agit yoldaş tüm arkadaşlar tarafından sevilen bir arkadaş olmayı başarmıştır. Tüm arkadaşlara olan yaklaşımı ile Önder Apo’ya yoldaş olma sözüyle yaşadığı her ana sadık kalan, özlü katılımı ile yoldaşlığın hakikatine erişmiştir. Her zaman askeri yoğunlaşması olan ve düşmandan intikam alma duygusunu büyüten, kaldığı savaş cephelerinde cesur ve savaşçı özellikleri fedai ruhunu taşıyan yaşam ve savaş komutanımız olmayı başarmıştır. Bu duygu ile her zaman en ön cephede olmayı öneren Agit yoldaş 2016 yılında savaşın merkezlerimizden olan Mardin eyaletine geçmiştir. Mardin alanında da savaşın geliştirilmesinde rol alan, son anına kadar Önder Apo’nun esaret koşullarını sonlandırma sözü ile katılmış ve davaya olan bağlılığı ile ölümsüzler kervanına katılmıştır.

BESE ANUŞ

Bese Anuş arkadaş 1990 yılında Mardin’de doğmuş ve Kürdistan’ın başkenti olan Amed’de büyümüştür. Yurtsever bir ailede büyüyen, düşman gerçekliğinin farkındalığıyla ve bunun karşısındaki halk gerçekliğinin bilinci ile gençlik çalışmalarında yerini almıştır. Kürt halkının özgürlüğü için daha fazlasını yapabileceğinin farkında olan Bese arkadaş 2012 yılında PKK saflarına katılmıştır. Bulunduğu her çalışmada Kendini her zaman eğitmeyi esas alarak Önder Apo’nun öğretisine kendini aşkla adayarak yaşamdaki aktif katılım, moral ve heyecanı ile girdiği her ortama rengini katar yaşamın her anında öncü olmayı başarmıştır. Önder Apo’nun yarattığı özgür kadının güzelliği ile her zaman yaşamdaki sorumluluğu üstlenmiştir. Savaşan kadının güzelleşip özgürleşeceğinin bilincinde olan Bese arkadaş ilk ve en büyük savaşı kendi kişiliğine karşı vererek Önderliğin fedai militanı olma yolun da hızlıca ilerlemiş ve kısa bir zamanda yetkinleşerek komutanlık misyonunu üstlenmiştir. Sade ve mütevazi kişiliği ile dikkat çeken Bese arkadaş bir fedainin kusursuz olacağının farkındalığıyla yaşama katılmıştır. İdeolojik ve örgütsel duruşu güçlü olan Bese arkadaş Önderlik felsefesinde kendini eğitmiş ve geliştirmiştir. Yaşamda her an en önde yerini alan Bese arkadaş bu kızgın savaşında en ön saflarında yerini almak temeliyle Mardin’e yönünü dönmüş ve kendi memleketinde işgalci TC ordusuyla savaşmıştır. Bu haklı savaşın da şahadete ulaşmış ve şehitler kervanına katılmıştır.

KARKER MASİRO

Karker Masiro arkadaş, 1987 yılında Mardin’de dünyaya gelmiştir. Yurtsever duyguların ve değerlerin yoğunlaştığı bir bölgede doğan Karker yoldaş, kazandığı bu duygular ile düşman gerçekliğini erkenden fark etmiştir. Gençlik ve birçok çalışma alanında aktif bir şekilde mücadele yürüten Karker yoldaş, faşist TC devletinin saldırılarının yoğunlaştığı bir dönem olan 2015 yılında aktif bir şekilde gerilla saflarına katılmıştır. Doğduğu topraklarda gerilla saflarına katılan Karker yoldaş, düşmana karşı en ön saflarda mücadele etmiştir. Yaşamdaki mütevazi, dürüst ve fedakarca olan katılımı tüm arkadaşları tarafından ilgiyle karşılanmış ve yoldaşlarının gönlünde taht kurmuştur. Kaldığı her alanda Önder Apo’ya olan bağlılığını sürekli bir şekilde yansıtmış ve onun gerekliliklerini yerine getirmek için dur durak bilmeden aktif bir katılımın sahibi olmuştur. Yüreğindeki samimiyeti ve özgürlüğe olan sevdası gülüşüne yansıyan Karker yoldaş, gerçek bir devrimci militan olmuştur. 24 saat kendisini eğitmeyi esas almış ve üzerine düşen tüm görevleri eksiksiz bir şekilde yerine getirmeyi başarmıştır. İşgalcilerin imha operasyonlarına karşı büyük kahramanlık örneği gösteren Karker yoldaş, son nefesine kadar Kürt halkına ve devrim şehitlerine layık bir militan olmayı başarmıştır.

Şehadete ulaşan Agit, Bese ve Karker yoldaşlarımızın başta aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin bize bıraktığı mücadele mirasını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”