HPG’li Alman gerilla Panser şehit düştü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk devletinin 2018 yılı sonunda düzenlediği bir hava saldırısında Alman gerilla Bager Nujiyan’ın (Michael Panser) şehit düştüğünü açıkladı.

HPG-BİM; “İşgalci TC ordusunun 14 Aralık 2018 tarihinde Medya Savunma Alanları’na yönelik gerçekleştirdiği bir hava saldırısı sonucunda Alman Bager Nujiyan (Michael Panser) yoldaşımız şehit düşmüştür” açıklamasında bulundu.

Gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Bager Nujiyan
Adı Soyadı: Michael Panser
Doğum Yeri: Almanya
Anne - Baba Adı: Bettina – Hans Ulrich
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Aralık 2018 / Medya Savunma Alanları

ZAPATİSTALARDAN HPG’YE SOSYALİST BİR ÖNCÜ

Açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi:

“Bager Nujiyan yoldaş, 1988 yılında Almanya’da dünyaya gelmiş ve büyümüştür. Sosyalist bir aile geleneği içerisinde yetişen Bager yoldaş, kazandığı sosyalist bilinç ile hakikat arayışına girmiştir. Anlamlı bir yaşamın ancak doğru bir mücadeleden geçeceği gerçekliğini iyi bilen Bager yoldaş, bu esas üzerine Almanya’dan Meksika, Kolombiya, Venezuela ve Nikaragua’ya kadar uzanan bir mücadele geçmişine sahip olmuştur. Enternasyonalist bir kişiliğe sahip olan Bager yoldaş, Zapatista gerillaları ile birlikte mücadele yürütmüş ve sosyalizmin gerçek bir öncüsü olmuştur. Felsefik ve ideolojik arayışında Önder Apo’nun felsefesi ile tanışan Bager yoldaş, Önderliğin savunmalarını okuyarak Kürt halkının ve Ortadoğu halklarının özgürlük mücadelesi için 2017 yılında PKK saflarına katılmıştır. Özellikle DAİŞ’in Kürdistan’ı hedef alan saldırılarına karşı hiç tereddüde düşmeden yönünü Kürdistan’a dönmüştür.

KISA ZAMANDA KÜRTÇE’Yİ AKICI ÖĞRENMİŞTİ

Bager yoldaş, büyük bir heyecan ile Önderliğin felsefesinde derinleşmiş ve dağ ortamına kısa bir sürede adapte olmuştur. Bager yoldaş bir yandan enternasyonalist bakış açısını sağlam temeller üzerinden güçlendirmeye çalışırken diğer yandan da gerillacılık, dil, kültür ve sanatta da derinleşmeyi esas almıştır. Disiplinli, moralli, mütevazi ve kararlı yaşamı ile çevresindeki tüm yoldaşlara güç olan Bager yoldaş, çok kısa bir zamanda öğrendiği ve akıcı bir şekilde konuşup – yazdığı Kürtçesi ile örnek bir militan olmayı başarmıştır.

Haki Karer, Kemal Pir, Andrea Wolf (Ronahi), Uta Schneiderbanger (Nudem), Jacob Riemer (Şiyar), Sarah Handelmann (Sara) ve daha nice enternasyonalist şehitlerimiz gibi Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde yer alan Bager yoldaş, halkların dayanışmasının en yalın örneklerinden biri olmuş ve Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne kattığı değerler ile önemli bir yer edinmiştir.

Değerli Panser ailesi, özgürlük mücadelesinde bir sembol olan Bager Nujiyan yoldaş ile ne kadar gurur duysalar da az kalır. Yaşanan bu kayıptan dolayı değerli Panser ailesine başsağlığı diliyor ve ezilen halkların birliğinin en büyük göstergesi olarak yürütülen özgürlük mücadelesi saflarında şehitler kervanına katılan enternasyonalist şehitlerimizi Bager Nujiyan yoldaş şahsında bir kez daha anıyor, şehitlerimizin yarattığı değerlere sahip çıkarak zafere ulaşacağımızın sözünü veriyoruz.”