HPG’li İnalhan taziyesi yoğun katılımla devam ediyor

HPG’li Ayhan İnalhan (Mîrza Rênas) için kurulan taziye, yoğun katılımlarla sürüyor.

Türkiye’nin KDP ortaklığı ile Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırısında Metîna’da şehit düşen HPG gerillası Ayhan İnalhan (Mîrza Rênas) için Amed'in Lice ilçesine bağlı Derqan köyünde taziye kuruldu.

Halkın yoğun katılım sağladığı taziyeye, ayrıca Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) öncülüğünde HPG’li İnalhan’ın için köyde aile evinde taziyesini ziyaret etti.

Ziyarete, Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Mezopotamya Dil Kültür ve Araştırma Derneği (MED-DER), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bağlar, Sur, Kayapınar, Hazro ve Lice ilçe örgütleri de katıldı.

‘KDP İHANET ÇİZGİSİNDE DEVAM EDİYOR’

Taziye evi önünde konuşan MEBYA-DER Eş Başkanı Şeyhmus Karadağ, “Çocuklarımız dillerine, değerlerine sahip çıktıkları için şehit düşüyorlar. Bu nedenle onlarla gurur duyuyoruz. Çocuklarımız aylardır son derece teknolojilerle donatılmış silahlara karşı direniyor. Çocuklarımız direnirken KDP de ihanet çizgisinde devam ediyor. İhanet, adeta zehirli bir yılan gibi tüm hücrelerine yayılmış. Tarihte bakıldığında Muhammed Qazî’den bu yana ihanet içerisinde olmuşlar. Biz çocuklarımızla gurur duyuyoruz ve bir kez daha ailemizin ve Kürdistan hakkının başı sağ olsun” dedi.

VALİ TAZİYE KURULMASINI ENGELLEMİŞTİ

Şehit Ayhan İnalhan’ın ailesi, Kayapınar’da kurmak istedikleri taziyenin valilik yasağı adı altında engellendiğini, bunun üzerine taziyeyi İnalhan’ın doğduğu köy olan Derqan köyünde kurduklarını belirtti.