HPG: Komutan Zerdeşt Garzan’da şehit düştü

Garzan’da 14 Haziran’da Samet İçyer (Zerdeşt Navdar)’in şehit düştüğünü belirten HPG, “Apocu ideolojik duruşa sahip, ölçülerde net, tüm yoldaşlarına büyük bir güven duygusu veren ve geleceği parlak bir yoldaşımızdı” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Garzan’da şehit düşen gerillaya ilişkin şunları belirtti:

“12 Haziran günü Garzan eyaletinin Şehit Mizgîn alanında işgalci Türk ordusu bir operasyon başlatmış ve bu operasyon 15 Haziran gününe kadar sürmüştür. Bu operasyon sürecinde Garzan halkının değerli evladı ve yiğit komutanı Zerdeşt Navdar yoldaşımız 14 Haziran günü şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Zerdeşt Navdar
Adı Soyadı: Samet İçyer
Doğum Yeri: Adilcewaz
Anne – Baba Adı: Nazê – Bekir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Haziran 2021 / Garzan

 

Zerdeşt yoldaşımız Bedlîs’in Adilcewaz ilçesinde, Kürt halkının direniş kültürüne sahip bir çevrede ve yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Büyüdüğü aile çevresinin bedel ödemiş, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne katılmış ve şehitler vermiş bir ortam olmasından dolayı erken yaşlarda yurtseverlik duygularını edinmiştir. Büyüdüğü yörede yürütülen gerilla mücadelesi ve yaşanan şehadetler Zerdeşt yoldaşımızı derinden etkilemiş, bu temelde arayışlara girmiştir.

Üniversiteye gittikten sonra da bu arayışını devam ettiren Zerdeşt yoldaşımız Apocu hareketi daha yakından tanımış ve gençlik hareketine katılmıştır. Bir süre gençlik hareketinde çalışma yürütmüş, ancak burada bizzat düşman baskısına ve zulmüne tanık olmuş, gözaltına alınıp kısa bir süre tutuklanmış ve TC devlet sisteminde özgür Kürt’e yer olmadığını görmüştür. Sadece gençlik çalışmaları ile bu faşist sistemin yıkılamayacağını anlamış ve Kürt halkına özgür bir yaşamın ancak silahlı gerilla mücadelesiyle yaratılabileceğine inanmıştır. Bu temelde 2011 yılında Amed Eyaleti’nde Kürdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılmıştır.

Bakurê Kurdistan’da saflara katılan Zerdeşt yoldaşımız, büyük bir heyecan, merak ve ilgiyle gerilla yaşamını özümsemiş, erkenden uyum sağlamıştır. Kürdistan dağlarındaki özgür yaşam tarzına günbegün adapte olmuş ve kapitalist modernite sisteminin kişiliğinde yaratmış olduğu tahribatları aşmıştır. Apocu ideoloji temelinde kendisini, halkını, kimliğini, tarihini ve karşısındaki düşman gerçekliğini daha iyi tanımış, benliğinin bilincine varmıştır. Bu bilinçle mücadeleye başlamış, derin devrimci bilinci erkenden yetkin bir Apocu militan olmasını sağlamıştır. Bakurê Kurdistan pratiğinde her türlü engeli aşmış, imkansızlıkları ve zorlukları mücadele gerekçesi yapmıştır. Bu temeldeki yürüyüşüyle çetin pratik içerisinde yetişen bir komutan olmuştur.

2014 yılında DAİŞ ve TC faşizmi işbirliği halinde yönünü Kobanê’ye verip Kürt halkını soykırımdan geçirmek için vahşice saldırdığında, Zerdeşt yoldaşımız da Garzan’dan yola çıkıp Kobanê’ye ulaşarak bu faşist saldırıya ‘’dur’’ diyen Apocu yiğit militanlardan biri olmuştur. Kobanê’de birçok eyleme katılmış, DAİŞ saldırılarını ustalıkla boşa çıkarmış, iki kez yaralanmış ama hiç yılmadan Kobanê’yi özgürleştirene kadar mücadelesini sürdürmüştür. Tarihi görevini layıkıyla yerine getirdikten sonra Medya Savunma Alanları’na geçmiş, Bakur gerillacılığından ve Kobanê Direnişi’nden çıkardığı dersler temelinde askeri akademide eğitim görmüştür. İddia ve kararlılığını daha da büyüterek pratiğe hazırlanmış, Merkez Karargah çalışmalarında önemli görevlerde yer almıştır. Partimiz PKK’nin merkezi eğitim ve yoğunlaşma alanlarında kaldıktan sonra Gever bölgesinde eyalet komutanlığı üyesi olarak görev yürütmüştür.

Apocu ideolojik duruşa sahip, ölçülerde net, tüm yoldaşlarına büyük bir güven duygusu veren ve geleceği parlak bir yoldaşımızdı. Pratikten ve parti eğitimlerinden aldığı tecrübe ve güçlü yoğunlaşma ile yeni dönem gerilla çizgisini Bakurê Kurdistan’da pratikleştirmek, yetkin bir Apocu komutan olarak öncülük etmek için yüzünü doğduğu topraklar olan Garzan’a çevirmiştir. Büyük umutlar vaat eden Zerdeşt Navdar yoldaşımız 14 Haziran günü gerçekleşen bombardımanda şehadete ulaşmıştır. Zerdeşt yoldaşımızın kahramanca gerçekleştirdiği kesintisiz ve tereddütsüz Apocu devrim yürüyüşü biz yoldaşları tarafından her daim örnek alınacaktır. Anısı ve hayalleri Özgür Kürdistan Özgür Önderlik yürüyüşümüzün zaferiyle her daim yaşatılacaktır.

Bu temelde başta yiğit yoldaşımızın değerli yurtsever ailesine, Garzan halkına ve yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.”