HPG: Heftanin’deki tarihi direniş sürüyor

 Türk devletinin işgal saldırılarına karşı gerillaların tarihi direnişinin devam ettiğini belirten HPG, Heftanin ve Çelê’de en az 10 askerin cezalandırıldığını ifade etti.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu. HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

HEFTANİN

“İşgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine yönelik başlattığı işgal harekatına karşı güçlerimizin tarihi direnişi devam etmektedir. İşgalcilerin tampon bölgeler oluşturarak Güney Kürdistan’ı işgal etme planlarına karşı güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

25 Haziran günü Şeşdara alanına ilerlemeye çalışan işgalciler ile güçlerimiz arasında sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Alanı yoğun bir şekilde bombardıman altında tutan işgalcilere yönelik güçlerimiz kahramanca direnmiş ve burada 7 askeri cezalandırırken 10’dan fazla askeri de yaralamıştır. Son mermilerine kadar savaşan Esmer Devrim yoldaş ve komutasındaki Sema Kato, Arin Engizek, Berivan Cudi ve Ararat Serhat yoldaşlarımız şehitler kervanına katılmışlardır.

26 Haziran günü Şehit Cudi alanına ilerlemeye çalışan işgalciler YJA Star güçlerimizce sabotaj taktiği ile hedeflenmiştir. Bu eylemde 1 asker cezalandırılmıştır.

Aynı gün gece saatlerinde güçlerimiz Xantur alanında işgalcilere yönelik etkili bir eylem düzenlemiştir. Çok sayıda düşman askerinin cezalandırıldığı bu eylemin ayrıntıları daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

ÇELÊ

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda;

24 Haziran günü saat 17.00’da YJA Star güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şehit Rêber Tepesi’nde konumlanan işgalcilere yönelik eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan işgalcilere ait bir kepçe aracının hedeflendiği bu eylemde, kepçe aracı imha edilirken 2 asker cezalandırılmış 2 asker ise yaralanmıştır.

27 Haziran günü saat 05.00’de güçlerimiz, Çelê ilçesine bağlı Gire karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakoldaki mevzii ve barınakların hedeflendiği bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

31 Mayıs günü işgalci TC ordusu Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Derewa Qesradê alanında bir operasyon başlatmıştır. Operasyonda güçlerimiz ile işgalciler arasında çatışmalar yaşanmıştır. Düşmana ağır darbeler vuran Brusk, Harun ve Kawa yoldaşlarımız son mermilerine kadar savaşarak şehadete ulaşmışlardır.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI SİDA’YI BOMBALADI

26 Haziran günü saat 19.30 ve 27 Haziran günü saat 21.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Sida alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmazken, arazide yangın çıkmıştır.”