HPG: Heftanin'de operasyon koordinesi öldürüldü

HPG, Heftanin'e bağlı Partizan tepesinde gerillalar tarafından gerçekleştirilen ve 20'den fazla Türk askerinin öldürüldüğü eylemde, operasyon koordinesinin öldürüldüğünü duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemlerine ilişkin açıklama yaptı.

"İşgalci TC ordusunun 23 Ağustos günü Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine yönelik başlattığı işgal harekatına yönelik güçlerimizin tarihi direnişi devam etmektedir” denilen açıklamada, şu ayrıntılara yer verildi: “Bu kapsamda 23 Ağustos günü Partizan Tepesi’ne yapılan indirmeler ardından güçlerimiz, operasyon birliklerine karşı 3 ayrı sabotaj eylemi düzenlemiştir. Çok sayıda askerin öldüğü ve yaralandığı bu eylemdeki sayı netleştirilememiştir. 

25 Ağustos günü güçlerimizin Partizan Tepesi’nde işgalci askerlere yönelik gerçekleştirdiği eylemler zincirinde 20’den fazla askerin öldürüldüğü ve onlarca askerin de yaralandığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Alınan son bilgilere göre gerçekleştirilen bu eylemlerde bu tepedeki operasyonu koordine eden işgalci komutan öldürülmüştür. Bu eylemleri gerçekleştirilen birliklerimizin herhangi bir kaybı olmamıştır.

GERİLLA TARİHİ DİRENİŞ GÖSTERİYOR

26 Ağustos günü öğlen saatlerinde insansız hava araçları ve Kobra helikopterlerinin desteği ile işgalci TC ordusu, Geliyê Pisaxa alanına bağlı Siser Tepesi’ne indirme yaparak bu alanda işgal harekatını devam ettirmeye çalışmıştır. Aynı gün akşam saatlerinde ise taarruz helikopteri Bêzenikê ve Geliyê Pisaxa alanlarını bombalamıştır.

İŞGALCİLER AĞIR KAYIPLAR VERMEKTEDİR

Elinde bulunan tüm imkanları ile güçlerimize saldıran işgalci TC ordusu, Heftanin bölgesinde gerillalarımızın tarihi direnişi ile karşı karşıya kalmaktadır. Sadece yoğun teknik destek ile askerlerini yürütebilen işgalciler, karadan güçlerimize karşı savaşamamakta ve ağır kayıplar vermektedir. Bu çerçevede işgalci TC ordusu kendi kayıplarının ve başarısızlığının üzerini örtmek için özel savaş medyası aracılığı ile başlattığı bu işgal harekatında gerilla kayıplarını abartarak servis etmekte ve halkı kandırmaya çalışmaktadır.

BATMAN’DA OPERASYON

2. 24 Ağustos günü akşam saatlerinde işgalci TC ordusu Batman’ın Qelanis alanında insansız hava araçlarının desteği ile bir operasyon başlatmıştır. 25 Ağustos günü saat 03.00 sularında ise işgalciler savaş uçakları alanı bombalamıştır. Bu bombardımanlar sonucunda görevleri başında bulunan 2 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Bombardımanlar ardından işgalci güçler alana indirmeler yapmış ve arazide arama tarama faaliyetleri yürütmüştür. Bu operasyon aynı gün saat 15.00 sularında alandan geri çekilmiştir. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.”