HPG: Heftanin’de gerilla direnişi devam ediyor

HPG Basın İrtibat Merkezi, işgalci TC ordusunun Heftanin bölgesine yönelik başlattığı işgal saldırıları ve işgalcilere karşı gerçekleştirilen geylemlerin ayrıntılarını açıkladı.

HPG açıklaması şöyle: “17 Haziran günü güçlerimiz, Şehit Berivan Tepesi’nden Şehit Dara Tepesi’ne doğru ilerlemeye çalışan düşman birliklerini hedeflemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman birliklerindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilemezken, buradaki düşman ilerlemesi durmuştur. Aynı gün gece saatlerinde alanı bombalamaya çalışan Kobra tipi bir helikopter güçlerimizce hedeflenerek yoğun ateş altına alınmıştır. Yapılan müdahale ardından Kobra helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda bırakılmıştır.

20 Haziran günü saat 15.00’da güçlerimiz, Şehit Sipan Tepesi’ndeki düşman birliklerini hedeflemiştir. Düşman birliklerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Aynı gün saat 22.30 ile 23.30 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Xantur ve Geliyê Pisaxa alanını yoğun bir şekilde bombalamıştır. Savaş uçaklarının saldırısı ardından alana girmeye çalışan taarruz helikopterleri güçlerimizce etkili bir şekilde vurulmuş ve helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır. Saldırıların ve yoğunluğun devam ettiği bu alandaki yaşanan gelişmeler ile ilgili bilgiler elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.

18 Haziran günü gece saatlerinde işgalci TC ordusuna ait savaş uçaklar Duhok’un Amediye ilçesine bağlı Sergelê köyü alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”