HPG: Heftanin'de 34 asker cezalandırıldı, 2 Kobra darbelendi

HPG, Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında gerçekleştirilen eylemlerin sonuçlarını açıkladı. 34 işgalci Türk askeri öldürüldü 2 Kobra darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Güçlerimiz, işgalci TC ordusunun Heftanin’e yönelik başlatılan işgal harekatına yönelik 21 Haziran günü kapsamlı eylemler düzenlemiş ve işgalci TC ordusuna ağır darbeler vurmuştur. 34 askerin cezalandırıldığı ve 2 Kobra tipi helikopterin darbelendiği Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

3 SABOTAJ EYLEMİ: ÇOK SAYIDA ASKER CEZALANDIRILDI, HELİKOPTER VURULDU

20 Haziran günü saat 22.00’dan 21 Haziran günü saat 02.00’a kadar işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları ve taarruz helikopterleri Xantur alanını yoğun bir şekilde bombalamıştır. Güçlerimiz alanı bombalayan taarruz helikopterlerini yoğun ateş altına almış, burada 1 Kobra tipi helikopter darbelenirken diğer taarruz helikopterleri alandan uzaklaşmak zorunda bırakılmıştır. Skorsky helikopterler ile alana indimeler yapmaya çalışan işgalcilere yönelik güçlerimiz 3 sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemlerde çok sayıda düşman askeri cezalandırılırken, sayı tam olarak netleştirilememiştir.

Saat 09.30’da güçlerimiz, Xantur alanında operasyon birliklerine yönelik bir sabotaj eylemi düzenlemiş ve bu eylemde 5 asker cezalandırılmıştır.

Saat 11.00’da güçlerimiz, yine Xantur alanında başka bir operasyon birliğini hedef almış ve sabotaj taktiği ile vurulan bu düşman birliğinde 3 asker cezalandırılmıştır.

Saat 12.30’da güçlerimiz, Tepê Dupişk alanındaki işgalci askerlere yönelik etkili bir eylem düzenlemiştir. Düşman birliklerinin 3 ayrı koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 6 asker cezalandırılmıştır.

Saat 13.10’da güçlerimiz, Sipan Tepesi’nde konumlanan askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman birliklerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

KOBRA DARBELENDİ

Saat 14.00’da güçlerimiz, Qesrokê Tepesi’ndeki operasyon birliklerine yönelik etkili bir eylem düzenlemiştir. Düşmanın konumlandığı mıntıkaya kadar sızan güçlerimiz, düşman askerlerini yakın mesafeden etkili bir şekilde vurmuştur. Bu eylem sonucunda 6 düşman askeri cezalandırılmıştır. Gerçekleştirilen bu eylem esnasında düşman birliklerine karşı son mermisine kadar kahramanca savaşan Memyan yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Eylem ardından alanı bombalamaya çalışan Kobra tipi bir helikopter ise güçlerimizce hedeflenmiş ve etkili vuruşlar sonucunda helikopter darbelenmiştir.

Saat 14.30 ve 16.30’da güçlerimiz, Şehit Berivan Tepesi’nde mevzilenmeye çalışan askerleri 2 defa hedeflemiştir. Düşman askerlerinin hedeflenerek vurulduğu bu eylemde 3 asker cezalandırılmıştır.

Saat 15.00’da güçlerimiz, Xantur alanındaki düşman askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman birliklerinin içine kadar sızarak düşmanı etkili bir şekilde vuran güçlerimiz, burada 11 düşman askerini cezalandırmıştır. Bu eylem ardından alanı bombalayan işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri Skorksy helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.”

BESTA, XAKURKÊ VE ÇELÊ’DE EYLEM

HPG diğer eylemlere ilişkin de şu bilgiler verildi:

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 21 Haziran günü saat 01.00’da Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesinde bulunan Lelikan Tepesi’ndeki düşman askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 3 düşman askeri cezalandırılmıştır.

17 Haziran günü saat 19.00’da güçlerimiz, Şırnak’ın Besta bölgesinde bulunan Osyan karakolu çevresinde konumlanan askerlere yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Düşman askerlerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1’i rütbeli olmak üzere toplam 2 asker cezalandırılmıştır.

21 Haziran günü saat 10.40 ve 17.40’ta güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesi sınırında bulunan Tepê Sor alanındaki işgalci TC ordusuna yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemlerde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

21 Haziran günü gece saatlerinde işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Metina bölgesine bağlı Golka ve Hakkari Tepesi alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”