HPG: Heftanîn’de 14 asker cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Heftanîn’de YJA Star gerillalarının iki ayrı noktada düzenlediği eylemlerde “14 düşman askerinin cezalandırıldığını” belirtti. HPG-BİM ayrıca Şırnak’ta şehit düşen üç gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM, yaptığı yazılı açıklamada YJA Star gerillalarının bir tepede askeri barınağı hedef alarak tümden imha ettiğini, başka bir alanda ise iki suikast eylemi gerçekleştirdiğini bildirdi. Bu iki eylemde 14 işgalcinin öldürüldüğü bilgisini veren HPG-BİM, Şırnak’ın Cudi bölgesinde gerillaların yerini tespit etmek için Türk ordusuna çalışan iki “kontranın cezalandırıldığını” kaydetti. Açıklamada Şırnak’ta şehit düşen üç gerillanın kimlik bilgileri de paylaşıldı

HEFTANÎN’DE İKİ NOKTADA EYLEM

“İşgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesinde başlattığı işgal harekatına karşı güçlerimizin eylemleri devam etmektedir” diyen HPG-BİM, “Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında” gerçekleştirilen eylemleri şöyle sıraladı:

“7 Temmuz günü saat 09.30’da YJA Star güçlerimiz, Qesrokê Tepesi’nde konumlanan işgalci askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepedeki bir düşman barınağının isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde, barınak tümden imha edilirken 12 düşman askeri de cezalandırılmıştır.

8 Temmuz günü (bugün) sabah saatlerinde YJA Star güçlerimiz Şeşdara alanında işgalcilere yönelik 2 suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 2 düşman askeri cezalandırılmıştır.

Ayrıca 3 Temmuz günü işgalci TC ordusunun Xantur alanına yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Goran Goyi ve Viyan Devrim yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

BESTA’DA ÜÇ GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

HPG-BİM, aynı açıklamada Şırnak’ta şehit düşen üç gerillanın kimlik bilgilerini de açıkladı.

Açıklamada, “27 Haziran günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Besta bölgesine bağlı Masiro alanında bir işgal operasyonu başlatmıştır. İşgalci güçler savaş uçakları ve taarruz helikopterleri ile alanı bombaladıktan sonra Skorsky helikopterler ile indirmeler yapmıştır. Operasyon süresi boyunca Komutan Sarya Besta yoldaşımız ile Vejin ve Avareş yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır” denildi.

Her üç gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Sarya Besta
Adı Soyadı: Meryem Kaplan
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Mayse - Haci
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Haziran 2020 / Besta

Kod Adı: Vejin Agır
Adı Soyadı: Besna Tuman
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Cevahir - Mustafa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Haziran 2020 / Besta

Kod Adı: Avareş Helhel
Adı Soyadı: Musa Bulan
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Menice - Hüseyin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Haziran 2020 / Besta

HPG-BİM, şehit düşen gerillaların mücadele yaşamlarına ilişkin şu bilgileri verdi:

“Sarya Besta yoldaşımız, 1990 yılında Hakkari’de dünyaya gelmiştir. Daha genç yaşlarında düşmanın ve kapitalist sistemin gerçekliğini gören Sarya yoldaşımız, 2005 yılında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne katılmıştır. Kürdistan dağlarına ayak bastığı ilk günden itibaren genç yüreği ile özverili bir katılım sağlayan samimi, dürüst kişiliği ile yoldaşlık değerlerini her zaman en üst seviyede tutan Sarya yoldaşımız, Apocu militanlığın yetkin bir kadrosu olmuştur. Sahip olduğu pratik yeteneği ve kıvrak zekâsı ile kısa bir sürede yetkin bir gerilla olan Sarya yoldaş, edindiği askeri tecrübe, ideolojik birikim ve örgütsel tecrübe ile yetkinleşerek öncü bir YJA Star komutanı olmuştur. TC faşizminin Kürdistan’daki işgaline karşı tarihi bir intikam duygusu ile savaşan Sarya yoldaşımız, üzerine düşen tüm görev ve sorumlulukları tüm içtenliği ile başarılı bir şekilde yerine getirmiştir. Bulunduğu her alanda örgütleyici ve etkili devrimci kişiliği ile yoldaşlarının yüreğinde derin izler bırakan yoldaşımız olmuştur.

Vejin Agır yoldaşımız, Van’da yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Özgürlük Mücadelesi’ni tanıyarak büyüyen Vejin yoldaş, mücadeleci ve direngen kişiliği ile işgalci TC devletinin katliamlarına ve mevcut düzenin kadın şahsına karşı olan yaklaşımlarını kabul etmeyerek 2014 yılından gerilla saflarına katılmıştır. Birçok gerilla alanında mücadele yürüten Vejin yoldaş, Botan’da aktif mücadele yürütmüştür. Sıcak savaş ortamında bir an bile durmadan çalışan Vejin arkadaşımız mütevazi duruşu ve katılımı ile, dönem görevlerine büyük bir sorumlulukla sahip çıkmış ve çalışmalarını yürütmüştür. Şehit düştüğü ana kadar da bir an bile durmadan çalışan Vejin arkadaşımız YJA STAR ordulaşması içerisinde öncülük yapan komutan arkadaşlarımızdan biri olmuştur.

Avareş Helhel arkadaşımız, 1997 yılında Amed’in Hazro ilçesinde dünyaya gelmiştir. Gençlik yılları ile birlikte mücadeleyle tanışmış ve ilk olarak gençlik çalışmaları içerisinde yer almıştır. Kuzey Kürdistan'da gençlik çalışmaları yürüttüğü dönemde, düşmanın ağır baskılarına maruz kalmış ve ardından 2015 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Gerilla saflarına katıldığı andan itibaren büyük bir bilinç ve özveri ile çalışmalara dahil olan Avareş arkadaşımız, kısa bir süre içerisinde yetkin bir gerilla olmayı başarmış ve her zaman en ön cephelerde yer alarak, düşmana karşı amansız bir mücadele yürütmüştür. Şehit düştüğü ana kadar da fedakarca bir katılım gösteren Avareş arkadaşımız fedakarlığı ve mücadeleci kişiliği onu tanıyan tüm yoldaşlarının yüreğinde derin izler bırakmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın aileleri başta olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyoruz ve şehitlerimizin ideali olan özgür Önderlikle Özgür Kürdistan’da birlikte yaşama amacına ulaşana kadar da özgürlük mücadelemizi amansız bir şekilde devam ettireceğimizin sözünü veriyoruz.”

KATO JIRKA’DA ASKERİ OPERASYON

HPG-BİM tarafından yapılan açıklamada Şırnak’ın Kato Jirka bölgesindeki bir operasyon konusunda da bilgi verildi. Açıklamada, “1 Temmuz günü Şırnak’ın Kato Jirka bölgesine bağlı Deriyê Qaçê alanındaki Kani Reşê mıntıkasında bir işgal operasyonu başlatan işgalci TC ordusu, güçlerimizce denetim altına alınmıştır. Bir süre denetim altında tutulan işgalci birlikler güçlerimizce vurulmuştur. Etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğindeki cezalandırılan ve yaralanan asker sayısı tespit edilememiştir” denildi.

CUDİ’DE 2 KONTRA CEZALANDIRILDI

HPG-BİM, “5 Temmuz günü güçlerimiz, Cudi dağı bölgesinde arazide avcılık adı altına arazinin fotoğraflarını çekip, arazide haritalandırma yapan ve güçlerimizin yerlerini tespit edip işgalci TC ordusu ile çalışan Sebahattin Güngör ve Hejar Batmaz adlı 2 kontra cezalandırılmıştır. Bu şahıslar üzerinde bulunan 2 tüfek, 2 el telsizi, 1 gündüz dürbününe el koyulmuştur” diye ekledi.

GERİLLA ALANLARINA HAVA SALDIRILARI

Hava saldırıları konusunda da bilgi veren HPG-BİM, “7 Temmuz günü saat 19.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Karker ve Sida alanlarını bombalamıştır. Bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır” diye belirtti.