HPG gerillası Germiyan: Kürtlere yönelik soykırıma izin vermeyeceğiz

Türk devletinin devam eden işgal saldırılarına değinen HPG gerillası Botan Germiyan, Kürt halkına yönelik soykırıma izin vermeyeceklerini belirtti.

İşgalci Türk devletinin 23 Nisan'da başlattığı saldırılara karşı Avaşin, Zap ve Metina'daki direniş de devam ediyor. HPG gerillası Botan Germiyan, yaşanan direnişe ilişkin konuştu. Türk ordusunun işgalde sınır tanımadıklarını söyleyen Germiyan, Güney Kürdistan'daki siyasi partileri de eleştirdi.

Güney'deki siyasi partilerin Türk devletine izin vermemesi halinde Türk ordusunun işgali meşrulaştırmasının mümkün olmayacağını belirten HPG gerillası Germiyan, "Halkımız bilsin ki Zap'ta, Avaşin'de, Metina'da Türklerle işbirliği yapanlar bu toprakların çocukları değildir. Gerillalar Kürdistan'ın onurunu koruyor. Bazıları yatıp, kalkıp PKK'ye şantaj yapıyor. PKK, Kürtlerin kazanımları için, Kürtlerin değerleri için var. Kürtlerin dağları bombalanıyorsa, Kürdistan ormanları her gün yakılıyorsa, bütün Kürtlere düşmanlık vardır. Eğer PKK olmasa Kürtler halkına yönelik “soykırım meşrudur” diyeceklerdir. İşgali kabul etmeyen gerillaları Kürt halkının değerlerini korumaya devam edecektir" dedi.

GERİLLALAR KÜRDİSTAN HALKINI ÇOCUKLARIDIR

Kürt halkının, Kürdistan'ın her yerinde ağır bir bedel ödediğini vurgulayan HPG gerillası Germiyani konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı: "Kürtler her türlü saldırılar karşısında direnmeyi seçti. Şu an da Kürt kazanımlarına yönelik bir tehdit var. Örneğin Türk Ordusu neden Güney'i işgal etmeyi hedefliyor? Çünkü Kürtler, ulus adına herhangi bir karar almadıkları için, kazanımlarını tam olarak garanti edememişlerdir. Türk devleti de bundan faydalanıyor. Elbette gerillalar tek bir Kürdün evinin bombalanmasını istemiyor. Kürdistan'ın doğası talan edilmemelidir. Türk devleti Kürtleri öldürüyor, Güney'i işgal ediyor, Kürtlerin haklarını tanımıyor. Bu sadece Güney Kürdistan'da değil, tüm Kürtlere karşı bir soykırımdır. Avaşin, Zap ve Metina'nın bu direnişini herkes görmeli, gerillalar Kürdistan halkının çocuklarıdır."