HPG gerillalarından Heftanin ve Kato Jirka’da eylem

Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik yaptığı işgal operasyonuna karşı HPG gerillaları bir dizi eylem düzenledi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) işgalci Türk ordusunun Medya Savunmak Alanları’ndan Heftanin bölgesine yönelik başlattığı işgal operasyonuna karşı HPG ve YJA Star güçlerinin düzenlediği Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında eylemlerinin sürdüğünü belirtti.

HPG BİM açıklamasında şunlara yer verdi: “27 Eylül günü saat 12.00’da güçlerimiz, Şehit Kendal alanında bulunan Şehit Şêxmus Tepesi yakınlarında konumlanan operasyon birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının 3 koldan ateş altına alındığı bu eylemde 2 asker öldürülmüştür.

Güçlerimiz eş zamanlı olarak alan üzerinde keşif uçuşu yapan drone tipi bir insansız hava aracını da hedeflemiştir. Etkili bir şekilde vurulan drone düşerek imha olmuştur. Eylem ardından işgalci TC ordusu çevresindeki alanları ağır silahlar ile rastgele bir şekilde bombalamıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

OPERASYONDAKİ ASKERLERE MALZEME TAŞIYAN ARACA EYLEM

12 Eylül günü saat 01.00’da güçlerimiz, Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi ile Kato Jirka alanı arasındaki bölgede operasyon birliklerine malzeme taşıyan bir tır güçlerimiz tarafından sabotaj taktiği ile hedeflenmiştir. Tır aracının tümden imha edildiği bu eylem ardından işgalciler alanda bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon 14 Eylül günü sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

SAVAŞ UÇAKLARI KAROX BOĞAZINI BOMBALADI

3. 27 Eylül günü saat 15.00 ile 17.30 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları, Medya Savunma Alanları’ndan Kandil bölgesine bağlı Karox boğazını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”