HPG gerillaları: Bu savaş Zap’la sınırlı kalmamalı

Gerillalar olduğu sürece işgalcilerin bu topraklarda rahat edemeyeceğinin altını çizen HPG’li Welat Agir, bu yüzden savaşın Zap’la sınırlı kalmaması, Kürdistan’ın her yerinde başkaldırı olması gerektiğini söyledi.

Bîrhat Êzidxan, Türk devletinin başarıya ulaşmak için tüm gücünü seferber ettiğini ancak tek kişi kalsalar bile toprakları düşmana bırakmayacaklarını söyledi; Welat Agir ise “Gerillanın yeni taktik ve yöntemleriyle savaşacağız ve başarıya ulaşacağız” dedi.

Medya Savunma Alanlarındaki HPG gerillaları, işgalci saldırılar ve özgürlük mücadelesi gerillalarının direnişini  ANF’ye değerlendirdi.

‘BU TOPRAĞI DÜŞMANA BIRAKMAYACAĞIZ’


Şengalli HPG gerillası Bîrhat Ezîdxan, 17 Nisan’dan bu yana işgalci bir saldırının başladığını belirterek, “Bu operasyon, çağın teknolojisi kullanılarak ve bölge bombalanarak başladı. Düşman bu saldırılarla halkımızın gençlerini yok etmek istiyor. Ama unutmamalıyız ki gerila yıllardır Kürdistan dağlarında işgalcileri yenmek için direniyor. Kendim de Medya Savunma Alanlarında düşmanı yenmek için, daha fazla savaşacağım. Önder Apo’dan aldığımız bilinç ve kararlılık, yıllardır edindiğimiz tecrübeler bize başarının yolunu gösterecek. Kesinlikle Zap’ta düşmanı yeneceğiz. İşgalci devlet, başarıya ulaşmak için bütün gücünü seferber etmiş. Ülkemizi her anlamda işgal ediyorlar. Biz bu halkın çocuklarıyız ve başka bir ülkeden gelmedik. Özgür bir ülkede yaşamak istiyoruz. Ama düşman bunu engelleyerek Kürtleri özgürlükten uzaklaştırmak istiyor. Buna karşı da büyük bir direniş gösterilmeli ki, biz de ülkemizi kurtaralım. Düşman iyi bilmeli ki, bizden bir kişi kalsa bile bu toprağı düşmana bırakmayacağız” dedi.

‘YENİ TAKTİKLERLE BAŞARACAĞIZ’

HPG gerillası Welat Agir da özellikle Zap’ta başlatılan saldırıların sadece Zap’a karşı olmadığını belirterek “Bu saldırılar bütün Kürtlere karşıdır. Bu yüzden biz gerila olarak tarihi bir direniş yürütüyoruz. İşgalci düşman buralarda çok fazla zorlanıyor. Biz bu topraklarda olduğumuz sürece işgalciliğin bu kadar rahat davranmasına izin vermeyeceğiz. Biz buna inanıyoruz, gerillanın yeni taktik ve yöntemleriyle savaşacağız ve başarıya ulaşacağız” dedi.
Agir, özellikle Güney Kürdistan halkının ayağa kalkmasını gerektiğini belirterek, “Şimdilerde Zap, Avaşîn, Metîna ve Heftanîn’de savaş var. Bu yüzden biz de özgürlük mücadelemizi büyütmeliyiz. İşgalci düşman gerillayı yok ederek Kürt soykırımı başlatmak istiyor. Bu savaş Zap’la sınırlı kalmamalı. Düşman bütün Kürdistan’ı işgal etmek istiyor, o zaman biz de Kürdistan’ın her yerinde başkaldırmalıyız” dedi.