HPG: Garzan şehitlerini saygıyla anıyoruz

Bitlis'te 23 Mart 2019'da şehit düşen 3 gerillayı saygıyla anan HPG,"Cemal, Cıwan ve Erdal hakikatin yolu olan şehitlerin izinden gitmiş, bu onurlu yürüyüşte büyük emeklerin ve destansı bir direnişin sahibi olmuşlardır" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, geçen yıl Bitlis'te hava saldırısında şehit düşen 3 gerillayı andı. HPG açıklamasında şu hususlar belirtildi:

"23 Mart 2019 tarihinde Bitlis’in Şex Cuma alanında gerçekleştirilen bir hava saldırısı sonucunda 3 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Cemal Yaman
Adı Soyadı: Mehmet Yaman
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Zübeyde – Feyzi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Mart 2019 / Bitlis

 

Kod Adı: Cıwan Roni
Adı Soyadı: Vedat Şentürk
Doğum Yeri: Mersin
Anne - Baba Adı: Sabiha – Mehmet Salih
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Mart 2019 / Bitlis

 

Kod Adı: Erdal Niştiman
Adı Soyadı: Engin Çetin
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Fadime – Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Mart 2019 / Bitlis

 

 

Sömürgeci Türk devleti yıllardır halkımızın en meşru doğal haklarını ellerinden almış ve bununla da yetinmeyip Kürt halkının varlığını ortadan kaldırmaya girişmiştir. Faşist ve soykırımcı bir zihniyete sahip olan Türk devleti, insanlık tarihinde önemli rolü ve zengin bir kültüre sahip olan Kürt halkına karşı bir soykırım savaşı başlatmıştır.

Kürt halkı bu faşizan zihniyete karşı her seferinde varlığını korumayı ve sürdürmeyi başarmıştır. Özgürlük Hareketi işgalci TC devletinin bu sömürgeci ve soykırımcı politikalarına karşı, Kürt halkının yıllarca özlemini duyduğu özgürlüğü ve zaferi garantileyen direnişi yediden yetmişe sahip çıkarak bu direnişin tek kurtuluş yolu olarak görmüş ve her türlü bedel vererek direnişi yükseltmiştir.

Cemal, Cıwan ve Erdal yoldaşlarımız bu direnişin birer mirasçısı olarak bu mirası zafere taşımak için her türlü zorluğu göğüsleyerek direniş mevzilerinde savaşmışlardır. Cemal, Cıwan ve Erdal yoldaşlarımız işgalci Türk devletinin gerçekliğini bilen ve her yönüyle saldırı altında olan bir halkın kendi savunmasını yapmadan özgürleşemeyeceği gerçeğini bilince çıkarmışlardır. Kürt halkının varlık-yokluk mücadelesinde büyük zorlukların olduğu ve büyük bedellerin ödenmesi gerektiği gerçekliğini gören yoldaşlarımız, özgür bir halk için gereken tüm fedakarlığı sergilemişlerdir. Cemal, Cıwan ve Erdal hakikatin yolu olan şehitlerin izinden gitmiş, bu onurlu yürüyüşte büyük emeklerin ve destansı bir direnişin sahibi olmuşlardır.

Cemal, Cıwan ve Erdal yoldaşlarımızın aileleri başta olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Yoldaşlarımızın geride bıraktığı bu direniş mirası biz geride kalan yoldaşların yolunu aydınlatacak ve zafere ulaşana kadar bu mücadelenin ilham kaynağı olacaktır."