HPG: Fedaice savaşarak direnişe öncülük ettiler

5 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “Düşmanın bütün kirli savaş yöntemlerini kullanarak gerçekleştirdiği saldırılara fedaice savaşarak cevap veren ve direnişe öncülük eden Rêvan, Xwînda, Êrîş, Reşit ve Mem yoldaşlarımız şehadete ulaşmışlardır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, şehit düşen gerillalara ilişkin şunları belirtti:

“Kurdistan Özgürlük Gerillası mücadelemizin başladığı ilk günden itibaren büyük kahramanlık destanları yaratarak halkımızın direniş tarihinde yeni bir sayfa açmıştır. İşgalcilerin bütün saldırılarına rağmen büyük bir irade savaşı vererek, düşmanın sömürgeci hayallerine büyük darbeler vurmuştur. Hareketli gerilla timleri ve tünel savaş tarzıyla yürütülen tarihi direnişte işgalci Türk ordusu ağır kayıplar vermiştir. Avaşîn’den Heftanîn’e kadar Medya Savunma Alanları’nın her karışını direniş alanına çeviren ve düşmana karşı kıran kırana bir mücadelenin içerisinde olan yoldaşlarımız büyük emek ve fedakarlıkla bu direnişi sürdürmektedir. Düşmanın bütün kirli savaş yöntemlerini kullanarak gerçekleştirdiği saldırılara fedaice savaşarak cevap veren ve direnişe öncülük eden Rêvan, Xwînda, Êrîş, Reşit ve Mem yoldaşlarımız şehadete ulaşmışlardır.

Direnişçi kişilikleri ve fedaice savaş tarzlarıyla tarihi direnişimize büyük katkılar sunan ve halkımızın özgürlük hayallerini gerçekleştirmek için tereddüt etmeden şehadete yürüyen Rêvan, Xwînda, Êrîş, Reşit ve Mem yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Rêvan Pîro Dilşad
Adı Soyadı: Gulistan Narin
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Medine – Emin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Haziran 2022 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Xwînda Dilbirîn
Adı Soyadı: Dîlan Muhammed Eşref
Doğum Yeri: Hesekê
Anne – Baba Adı: Cemile – Muhammed Eşref
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Haziran 2022 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Êrîş Bawer
Adı Soyadı: Ferhat Abi
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Nimet – Fuat
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Ağustos 2022 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Reşit Kiçî
Adı Soyadı: Zinar Şahin
Doğum Yeri: Dêrik
Anne – Baba Adı: Emine – Abdullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Ağustos 2022 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Mem Alan
Adı Soyadı: İbrahim Gündoğdu
Doğum Yeri: Sêrt
Anne – Baba Adı: Hediye – Abdullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Ağustos 2022 / Medya Savunma Alanları

 

RÊVAN PÎRO DILŞAD

Rêvan yoldaşımız, Kurdistan tarihinde işgalcilere karşı onurlu direnişiyle tanınan ve geliştirdiği kitlesel serhildanlarla halkımızın özgürlük mücadelesine her dönem güç veren Amed’te dünyaya gelmiştir. İşgalci Türk devletinin özel olarak hedef aldığı, asimilasyon ve inkar politikalarıyla mücadeleden uzaklaştırılmak istediği Amed halkımız, özgürlükten yana duruşundan taviz vermemiştir. Bu direniş geleneği ve işgalcilerin gerçekleştirdiği acımasız saldırılara yakından tanıklık ederek büyüyen yoldaşımız, erken yaşlardan itibaren mücadele içerisinde yer alarak politikleşmiştir. Yakın çevresinden mücadele saflarına katılımların olması, yurtsever değerlere bağlı bir aile ve çevrede büyümesi, Rêvan yoldaşımızın Önder Apo’nun özgürlük ideolojisiyle güçlü bir bağ kurmasını sağlamıştır. Sistemin kadını hiçleştirip iradesini kırarak erkeğin hizmetine sunması gerçekliğini görmüş ve bunu asla kabul etmemiştir. Sistemin halkımıza, kadınlara ve Kürt gençlerine karşı geliştirdiği kimliksiz ve köksüz yaşam dayatması karşısında halkımızın özgürlüğü için Kurdistan dağlarında en zor koşullara rağmen tarihi bir mücadele yürüten Kurdistan Özgürlük Gerillası’na karşı büyük bir ilgi duymuştur. Gençlik çalışmalarında yer alarak Önder Apo’nun fikirlerini daha yakından tanımaya başlayan yoldaşımız, bilinç ve kararlılık düzeyini sürekli yükseltmiştir. 2014 yılında Rojava ve Şengal başta olmak üzere halkımıza yönelik geliştirilen kapsamlı inkar ve imha saldırılarına karşı sessiz kalmayı onurlu genç bir Kürt kadını olarak asla kabul etmemiş ve Kurdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılarak işgalcilere gereken cevabı, Kürt gençlerine ise mücadele yeri ve çizgisini göstermiştir.

Yeni savaşçı eğitimlerini başarıyla tamamlayan Rêvan yoldaşımız, edindiği tecrübe ve ideolojik birikimle Zagroslar’ın en zorlu coğrafyası olan Cîlo alanına geçerek ilk gerillacılık pratiğine başlamıştır. Genç bir Kürt kadını olarak işgalcilere geçit vermeyen Zagroslar’da üç yıl gerillacılık yürüten Rêvan yoldaşımız, yetkin bir gerillaya dönüşmüştür. Yaşamda olduğu kadar işgalcilere karşı yürütülen savaşta da en önde yer alan yoldaşımız, öncü bir YJA Star militanı olarak üzerine düşen bütün görevleri başarıyla tamamlamayı esas almıştır. Zagroslar’da komutanlaşarak güçlü bir pratik sergileyen yoldaşımız, daha soran Xakurkê alanına geçmiş ve işgalcilere karşı etkili mücadelesini devam ettirmiştir. İşgalcilere karşı bitmez bir öfkeyle savaşan yoldaşımız, birçok eylemde öncü konumunda yer almış ve düşmana ağır darbeler vurulmasında etkili bir rol oynamıştır. Yaralanmasına rağmen sahip olduğu güçlü irade ve büyük mücadele isteğiyle hızla iyileşen Rêvan yoldaşımız, tekrar en ön cephede yer alarak savaşmak için büyük bir ısrarın sahibi olmuştur. Son olarak Avaşîn alanına geçen Rêvan yoldaşımız, Avaşîn’de geliştirilen tarihi direnişin bir parçası ve yürütülen etkili savaşımızın örnek bir YJA Star komutanı olmuştur. Güçlü iradesi, Önderlik ideolojisine olan sarsılmaz bağı ve yoldaşlık sevgisiyle tanınan Rêvan yoldaşımız, bütün yoldaşlarının saygı ve sevgisini kazanmıştır. Werxelê Direniş Alanı’nda uzun süre mücadele yürüten Rêvan yoldaşımız, genç bir YJA Star komutanı olarak yoldaşları için güç ve moral kaynağı, fedaice yaşayıp savaşarak bütün yoldaşları için örnek olacak bir katılım sahibi olmuştur.

XWÎNDA DILBIRÎN

Xwînda yoldaşımız, Kurdistani değerlere bağlılığıyla tanınan, Rojava Özgürlük Devrimi’ni sahiplenerek ilk günden itibaren direniş saflarına katılan Hesekê’de dünyaya gelmiştir. Yakın çevresi ve ailesinden Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ne katılımları olan yurtsever bir aile ve çevrede büyüyen yoldaşımız, Baas rejiminin Rojava halkımıza uyguladığı baskı ve zulme yakından tanıklık etmiştir. Önder Apo’nun özgürlük felsefesinin takipçisi olan Rojava halkımız, devrim süreciyle birlikte bedel ödemekten çekinmeyerek aktif mücadelenin içine girmiş ve tarihi bir direnişin ardından özgürlüğünü elde etmiştir. DAİŞ, El Nusra çetelerini ve onların destekçisi olan faşist devletlerin bütün kirli politikalarını boşa düşüren Rojava halkımız, hiçbir gücün özgürlük iradesi karşısında tutunamayacağını bütün dünyaya göstermiştir. Xwînda yoldaşımız Rojava Özgürlük Devrimi’nin içinde büyümüş, genç bir Kürt kadını olarak en ön cephede yer alarak barbar çetelere karşı savaşmıştır. Sistem içinde yok sayılan kadının Rojava Özgürlük Devrimi’ne öncülük yaparak halkımızı özgürleştirmesi gerçekliğini somut olarak gören yoldaşımız, Önder Apo’nun özgürlük felsefesinin gücünü görmüş ve büyük bir bağla bağlanmıştır. Devrim sürecinde işgalcilere karşı en önde savaşan Xwînda yoldaşımız, aynı zamanda aldığı Kürtçe eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra bir süre Kürtçe öğretmenliği yapmıştır. Bütün Kürt çocuklarının özgür bir gelecek sahibi olması için devrim sürecinin kesintisiz bir şekilde devam etmesi gerektiğini gören yoldaşımız, daha fazla mücadele etmenin yol ve yöntemlerini araştırmaya başlamıştır. Önder Apo öncülüğünde gelişen Partimiz PKK’yi yakından tanıyan yoldaşımız, Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın yürüttüğü mücadeleyle halkımızın bir bütünen özgürleşebileceği gerçeğini görmüş ve 2016 yılında mücadelesini Kurdistan’nın işgalcilere geçit vermeyen dağlarında devam ettirme kararlılığına ulaşmıştır.

Büyük bir hayranlık duyduğu PKK yaşam çizgisi ve güçlü yoldaşlık ilişkilerinden çok etkilenen yoldaşımız, kısa sürede gerillacılık koşullarına uyum sağlamış ve bütün gücüyle yaşama katılımı esas almıştır. Aldığı eğitimlerle bilinç düzeyini yükselten ve gerillacılık taktiklerinde uzmanlaşan Xwînda yoldaşımız, dönemin ihtiyaçlarına cevap olan öncü bir YJA Star gerillası olmuştur. Kadın Özgürlük İdeolojisinde derinleşen ve öğrendiklerini yoldaşlarıyla paylaşarak zenginleştiren yoldaşımız örnek bir katılım sahibi olmuştur. Bir süre Garê alanında kaldıktan sonra mücadelemizin zorlu alanlarında olan Avaşîn’e geçen Xwînda yoldaşımız burada da uzun süre gerillacılık yürüterek başarılı bir pratiğin sahibi olmuştur. İşgalci Türk ordusunun saldırılarına karşı verilen destansı direnişte yer alarak sömürgecilere ağır darbeler vurulan birçok eylemde yerini alan yoldaşımız, edindiği güçlü yaşam ve savaş tecrübesiyle yoldaşlarına öncülük yapmıştır. Samimi ve mütevazi kişiliğini emekçi özelliğiyle güçlendiren Xwînda yoldaşımız, bulunduğu her ortamda yoldaşlarıyla güçlü ilişkiler kurmuş ve bütün yoldaşlarının saygısını kazanmayı bilmiştir. Askeri alandaki uzmanlık ve hakimiyetiyle tanınan yoldaşımız yeni yoldaşlarına bilgilerini aktararak onların gelişiminde büyük rol ve emek sahibi olmuştur.

ÊRIŞ BAWER

Êriş yoldaşımız Kurdistan’ın köklü ve kültürüne bağlı Gewda aşiretine mensup yurtsever bir ailenin ferdi olarak Elkê’nin Germav köyünde doğmuştur. Yurtseverliği ile bilinen Germav köyü birçok evladını Kurdistan Özgürlük Mücadelesi saflarına katarak halkımızın özgürlük mücadelesine önemli katkılarda bulunmuştur. Bundan dolayı bu yurtsever köyümüz sürekli düşman baskılarına maruz kalmıştır. Êrîş yoldaşımızın ailesi de düşman baskılarından dolayı köylerinden göç edip Wan’a yerleşmek zorunda kalmıştır. Êrîş yoldaşımız düşmanın bu politikalarını anlayabilecek bir yaşta olduğu için düşmana karşı büyük bir öfke duymuştur. Bu öfkesini daha çok sistem okullarına gitmeyerek göstermişse de içten içe daha fazla mücadele etmesi gerektiğinin bilincindedir. Êrîş yoldaşımız bir süre gençlik faaliyetlerinde çalışma yürütmüştür. Aynı zamanda ailesinin geçimine katkıda bulunmak için Türkiye metropollerine de gitmiş ve oralarda devletin Kürt halkına bakışını daha net bir şekilde görmeye başlamıştır. Bundan dolayı düşmana karşı olan öfkesi daha fazla artmış ve mücadelesini daha da derinleştirmesi gerektiğini düşünmüştür. Yakın çevresinden gerilla saflarına katılımların olması ve şehadetlerin yaşanmasından etkilenen Êrîş yoldaşımız kendisinin de gerilla saflarına katılarak yurtseverlik ve devrimcilik görevlerini yerine getirmesi gerektiğini düşünmüştür.

Bu temelde 2012 yılında gerilla saflarına katılan Êrîş yoldaşımız, ilk eğitimini Xakurkê alanında almıştır. Yaşanan yoğun savaş koşullarından dolayı yeni savaşçılar eğitimini yarıda kesmek zorunda kalmış ve Şemzînan Devrimci Hamlesi’nde yerini almıştır. Kendisi her ne kadar sıcak savaş alanlarına gitmek istese de gerillacılık ve savaş tecrübesi olmadığından dolayı altyapı çalışmalarında görevlendirilmiştir. Yoldaşlarının işgalci düşmana karşı yürüttükleri kahramanca mücadeleden etkilenen, bu mücadeleye layık ve cevap olması gerektiğini düşünen Êrîş yoldaşımız, tüm gücüyle yoldaşlarına destek olmuş ve an be an yoldaşlarını hissetmeye çalışmıştır. Bunun için yer aldığı tüm çalışmalarda başarılı olmuş ve yoldaşlarının güvenini kazanmıştır. Şemzînan Hamlesi’nden askeri anlamda büyük tecrübeler kazanan Êrîş yoldaşımız bunu temel alarak kendisini daha fazla derinleştirmek ve güçlendirmek istemiştir. Bunun için Şehîd Mehmet Goyî Operasyon Okulu’na geçmiş ve burada genel operasyon eğitiminin yanı sıra ideolojik eğitimler de almıştır. Kendisini hem askeri hem de ideolojik olarak daha fazla güçlendiren Êrîş yoldaşımız, DAİŞ ve türevi çetelerin halkımıza yönelik saldırılarına karşı halkımızın mücadelesinin yanında olmak istemiştir ve bir Kurdistan devrimcisi olarak sorumluluklarına sahip çıkması gerektiğine inanmıştır. Bu temelde 2015 yılında DAİŞ çetelerine karşı yürütülen savaşa dahil olmuş ve birçok hamlede yer almıştır. Bu savaş sürecindeki fedai katılımı ile yoldaşlarının dikkatini çekmiş ve tüm yoldaşlarının örnek alacağı bir militan duruşun sahibi olmuştur. Yaşanan yoğun savaş sürecindeki katılımı ve duruşu ile tüm yoldaşlarınca aranan biri olmuştur. Savaş sürecinde yoğunlaşmalarını daha da derinleştiren Êrîş yoldaşımız, özellikle Hêzên Taybet’in öncü komutanlarından Şehîd Şervan Varto ve Şehîd Bawer Xebat yoldaşların duruşlarından, yoldaşlıklarından etkilenmiş, Hêzên Taybet çalışmalarına dahil olmak istemiş ve bunun için çok ısrarcı olmuştur. Hêzên Taybet önerisi kabul edildikten sonra yoğun bir eğitim sürecine dahil olan Êrîş yoldaşımız, burada kendisini ruhsal ve manevi olarak daha fazla derinleştirmiştir. Yoğunlaşmalarında Önderliğimizin üzerindeki tecridi kırmayı ve fiziki özgürlüğünü sağlamayı temel almış, Önderliksiz yaşamayı ve nefes almayı kendisi için anlamsız görmüştür. Bu nedenle yaşamının her anında bu hedefini gerçekleştirmek için mücadele etti. Bu duruşunu yaşamın her anına yansıtmasını başarmış, emekçi bir duruşun sahibi olmuştur. Emekten doğan sevginin yaratmış olduğu bağlılık ile Parti yaşamını sahiplenmiştir. Bu bağlılık ve mücadeledeki duruşu, kendisine hakikatin gizemine ulaşmada bir köprü olurken, yoldaşlığı derinliğine yaşamanın da anahtarı olmuştur. Êrîş arkadaş yaşamında Zîlanlaşan ve Zîlanlaştıkça ölümsüzleşen kahramanlarımızın çizgisinde yer alacağı tutumunun sahibi olmuştur. Êrîş yoldaşımız fedailiği “Şehîd Zîlan çizgisinde anlamlı yaşam” olarak değerlendirmiş, bu deyimini yaşamının her anına indirgeme çabasıyla hareket etmiş, derin yoldaşlığı ve hesapsızca katılımı ile örnek bir duruşa sahip olmuştur.

Soykırımcı Türk devletinin 14 Nisan günü başlayan saldırılarına karşı sürekli sıcak savaşın yaşandığı alanlara gitmek isteyen Êrîş yoldaşımız, yoldaşlığa olan derin bağlılığının gereği olarak birlikte bir yaşamı paylaştığı ve aynı amaç için savaştığı yoldaşlarının yanında olmak istemiştir. Bu isteminde başarılı olan Êrîş yoldaşımız Zap alanına geçmiş ve hareketli gerilla timlerindeki yerini almıştır. Her anını düşmana etkili bir darbe vurmak üzerine yoğunlaşarak geçiren Êrîş yoldaşımız, Girê FM alanında düşmana karşı gerçekleştirilen bir eylemde düşmanın üzerine fedai bir tarzla gitmiş ve düşmana ağır bir darbe vurmuştur. Yaşanan çatışmalarda son nefesine kadar savaşan Êrîş yoldaşımız, Cenga Xabur Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesinin öncü şehitleri arasındaki yerini alarak Nalîn, Seren, Laşer, Özgür ve Hêzillerin başlattığı Apocu yüksek saldırı ruhunun son temsilcilerinden olmuştur.

REŞİT KIÇÎ

Kurdistan tarihinde gerçekleşen direnişlere katılımları ve destekleriyle her zaman önde olan Dêrika Hemko halkımız Önder Apo öncülüğünde geliştirilen Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ne de daha hareketimizin başlarında katılım sağlamıştır. Önder Apo’nun felsefesinde ve yoldaşlarımızın mütevazi yaşamlarında özgürlüğü gören Dêrik halkımız kendi elleriyle çocuklarını özgürlük saflarına katmıştır. Önder Apo ve özgürlük hareketimize olan inançları ile örnek bir yurtseverlik göstermişlerdir. Reşit yoldaşımızın ailesi de 1990’lı yılların başlarında Partimiz PKK’yi tanımış, devrim mücadelesindeki yerlerini almıştır. Bu değerli ailemizden gerilla saflarına birçok katılım olmuş ve bu yoldaşlarımızdan bazıları da şehadete ulaşmıştır. Reşit yoldaşımız, bu yurtseverlik geleneği ve Kürt kültür ve geleneklerine olan bağlılığı ile bilinen koçer bir ailede doğmuş, büyümüş ve kişiliğini şekillendirmiştir. Daha küçük yaşlardan itibaren gerilla ile tanışan Reşit yoldaşımız, gerillanın yaşam duruşundan ve yoldaşlık ilişkilerinden derinden etkilenmiştir. Rojava Özgürlük Devrimi’nin başladığı dönemlerde öncülük rolünü bir kez daha yerine getiren Dêrik halkımız, Suriye rejimini Kurdistan topraklarından çıkaran ilk alanlardan olmuştur. Yaşanan devrim sürecinden etkilenen Reşit yoldaşımız da devrim saflarına katılmış, yurtseverlik görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalışmıştır.

Rojava Özgürlük Devrimi’nin geliştiği ve halkımızın kendisini hızla örgütlediği bir süreç olan 2013 yılında gerilla saflarına katılan Reşit yoldaşımız, temel eğitimlerini alıp kısa bir süre pratik yürüttükten sonra DAİŞ çetelerinin Rojava alanına saldırmaya başlaması üzerine tekrar Rojava alanına geçmiş ve halkımızı ve ana topraklarını bu çetelerden koruma savaşına girmiştir. Rojava alanında birçok hamlede kalmış, askeri anlamda kendisini geliştirmiştir. Hamle süreçlerindeki cesareti, emekçi ve fedakarlığı ile tüm yoldaşlarının örnek aldığı bir militan olmayı başaran Reşit yoldaşımız, her fırsatta tecrübelerini yoldaşları ile paylaşarak yoldaşlık görevini yerine getirmeye çalışmıştır. Özellikle askeri taktik ve tekniğe olan yatkınlığı ile çetelere karşı geliştirilen savaşta öncülük rolünü oynayan Reşit yoldaşımız, daha sonra askeri akademilerde görev almış ve onlarca yoldaşını eğitmiştir. Yoldaşlarını eğitirken aynı zamanda kendisini de eğitmekten geri durmamış hem tekniki hem de ideolojik anlamda her geçen gün kendisini derinleştirmiştir. Yaşadığı yoğunlaşmalarla mevcut katılım düzeyini, halkımızın içerisinden geçtiği tarihsel süreci, Apocu bir militanın gelişme sınırlarını karşılaştırma imkanı bulan Reşit yoldaşımız, Önderlik gerçekliği ve şehitler çizgisi karşısında eksik olduğuna kanaat getirerek yoğunlaşmalarını daha da derinleştirmiştir.

Reşit yoldaşımız fedailik tarzında kendisini eğitmek ve halkımızın içerisinde bulunduğu özgürlük zamanlarına cevap olmak için tekrar yüzünü özlemini duyduğu Kurdistan dağlarına dönmüş ve Hêzên Taybet çalışmalarına dahil olmuştur. Hêzên Taybet çalışmalarına katılım amacını Önderlik felsefesinde derinleşmek, Agît ve Zîlanların çizgisinde bir mücadelenin sahibi olmak ve adım adım özgürlüğe yürümek olarak belirtmiştir. Her anını bu amacına uygun bir duruş ve katılımla yaşayan Reşit yoldaşımız emekçi ve mütevazi kişiliği ile yoldaşlarına örnek olmuştur. Emekten bir an bile kopmayan Reşit yoldaşımız, kendisini emekle yaratan değerli bir komutanımız olmuştur. Hêzên Taybet çalışmalarında özellikle suikast taktiğinin geliştirilmesinde belirleyici bir emeği olmuş, onlarca yoldaşını eğiterek bugün düşmana vurulan darbelerin mimarlarından olmuştur.

Reşit yoldaşımızın kendisi de düşman operasyonunun başladığı andan itibaren direniş mevzilerindeki yerini almış, hesapsız katılımı ve düşmana olan öfkesini eylemlere dönüştürme başarısı ile bugün de devam eden destansı direnişin öncülerinden olmuştur. Şehadete ulaştığı an’a kadar Apocu militanlık duruşundan taviz vermeyen Reşit yoldaşımız örnek alacağımız öncü komutanımız ve intikam gerekçemiz olmuştur.

MEM ALAN

Botan alanı bağrından çıkardığı binlerce fedai ile her zaman özgürlük mücadelemize öncülük yapmış ve bu anlamda yurtseverliğinin gereğini yerine getirmiştir. Botan halkımızın bu onurlu duruşu, tüm halkımıza moral ve güç kaynağı olmuş, halkımızın soykırımcı düşmana karşı direnişe geçmesine vesile olmuştur. Mem yoldaşımız da bu halk gerçekliği içerisinde şekillenen bir ailede doğmuştur. Ailesinin yurtsever olması nedeniyle Mem yoldaşımız daha küçüklüğünden itibaren mücadelemizi duymuş, gerillaya karşı hayranlık beslemiştir. Kendisi de birçok Kürt çocuğu gibi büyüyünce gerilla olmanın hayalini kurmuştur. Mem yoldaşımız birçok Kürt çocuğu gibi hızlı büyümek zorunda kalmıştır. Babasının yurtseverlik görevlerini yerine getirmesi nedeniyle düşmana esir düşmesi Mem yoldaşımızın düşman gerçekliğini tanımasını sağladığı gibi yaşamı da daha küçük yaşlarda tanımasına neden olmuştur. Babasının tutukluluk sürecinde ailesi ile birlikte Dîlok’a göç etmek zorunda kalan Mem yoldaşımız, ailesinin geçimini üstlenmiş ve emek olgusuyla tanışmıştır. Emeği ile ailesinin geçimine katkıda bulunan Mem yoldaşımız, emekle yaratılan değerlerin kutsallığına inanmıştır. Bunun için yaşamının her anını emekle yaratmış, kendisini emeği ile var etmiştir. Gençlik yıllarından itibaren Mem yoldaşımızın yüreğindeki gerilla olma sevdası daha da korlaşmıştır fakat daha kendisini gerilla yaşamına hazır görmemiştir. Daha sonraları bir festival için gittiği Herekol alanında tesadüfen bir yoldaşımızla karşılaşmış ve yaklaşık 2 saat süren bir tartışmadan sonra hem ikna olmuş hem de o yoldaşın verdiği emeğe saygı gereği 2015 yılında gerilla saflarına katılma kararı almıştır.

Gerillaya katıldıktan sonra yaklaşık 3 ay Botan alanında kalan Mem yoldaşımız, burada yeni savaşçılar eğitimi almış, gerillacılığa dair ilk bilgi ve tecrübelerini burada, savaş ortamında edinmiştir. Daha sonra Heftanîn alanına geçmiş, burada birçok çalışmada yer almıştır. İlk olarak hareketli timlerin içerisinde yer almış ve gerillacılık tecrübelerini daha da artırmıştır. Düşmana karşı geliştirilen eylemlerde yer almış, militanlık görevlerini yerine getirmeye çalışmıştır. Bugün işgalci Türk ordusuna karşı verdiğimiz onur savaşımızın temellerini oluşturan tünellerin yapımına ilk olarak Heftanîn alanında başlamıştır. Daha sonra Garê alanına geçen Mem yoldaşımız, burada da tünel yapım çalışmalarında yer almış ve kendisini her geçen gün geliştirerek bugün destanlar yazılan tünellerin proje ve yapımlarına dair önemli bir tecrübenin sahibi olmuştur. Yeni dönemin önemli savaş taktiklerinden olan tünel savaşlarına inancı tam olan Mem yoldaşımız, zaferin bu tünellerde kazanılacağına tüm içtenliği ile inanmıştır. Bunun için büyük bir moral ve coşku ile çalışmalara katılmıştır. Büyük bir emek ve fedakarlık gerektiren tünel yapımının yanı sıra kendisini ideolojik anlamda her geçen gün geliştirmiş, yoldaşlık ilişkilerini daha fazla güçlendirmiştir. Coşkulu, moralli ve mayasında yoldaşlık sevgisi olan kişiliği ile tüm yoldaşlarının yüreğinde yer edinmeyi başarmıştır. Günden güne kendisini yaratmayı ve fedailik çizgisinde bir katılımın sahibi olmayı başaran Mem yoldaşımız, bu katılımını Hêzên Taybet çalışmalarına dahil olarak daha da somutlaştırmıştır. Hêzên Taybet çalışmalarının öneminin ve misyonunun farkındalığıyla kendisi Önder Apo’nun özgürlük felsefesinde ve fedai şehitlerimizin oluşturdukları özgürlük çizgisinde derinleştirmiş ve yeni dönemin genç komutanlarından biri olmayı başarmıştır. Her anını fedailiğin gereklerini yerine getirebilmenin yoğunlaşmasıyla geçirmiş, fedailiğin öncelikle yaşamda yaratılacağına inanmıştır. Bunun için yoldaşlık ilişkilerinden, yaşamdaki militanlık duruşundan düşman saldırılarına karşı yaptığı yoğunlaşmalara kadar fedailiği bir yaşam biçimi haline getirmiştir.

Mem yoldaşımız düşman saldırılarının başladığı 14 Nisan gününden şehadete ulaştığı an’a kadar ki cesaretli duruşu ile etrafındaki yoldaşlarının cesaretlerine cesaret katmış, tüm yoldaşları için güç ve moral kaynağı olmuştur.”