HPG Erzincan'da şehit düşen 3 gerillanın kimliğini açıkladı

HPG, Erzincan Kemah'ta şehit düşen 3 gerillanın kimliklerini açıkladı. HPG, "Yoldaşların bizlere emanet ettikleri devrim bayrağını göklere taşıyacağımızı, intikam ateşiyle yürüyeceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi,  Erzincan’da şehit düşen 3 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“3 Eylül tarihli açıklamamızda işgalci TC ordusunun 11,12 ve 13 Ağustos günleri günü Erzincan’ın Kemah ilçesi kırsalında başlattığı operasyonda yaşanan çatışmalar sonucunda 3 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu çatışmalarda öncü komutan Fikri (Ahmet Boyraz) arkadaşımız ile beraber Dılsoz (İslam Çelik) ve Kurtay (Mahmut Demirbağ) yoldaşlarımız şehitler kervanına katılmıştır.

Şehit düşen arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Fikri Bermal
Adı Soyadı: Ahmet Boyraz
Doğum Yeri: İstanbul
Anne - Baba Adı: Zeycan – Yusuf
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Ağustos 2019 / Erzincan

 

Kod Adı: Dılsoz Sarya
Adı Soyadı: İslam Çelik
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Nazmiye – Süleyman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Ağustos 2019 / Erzincan

 

Kod Adı: Kurtay Nusaybin
Adı Soyadı: Mahmut Demirbağ
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Rukiye – Mehmet Şefik
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Ağustos 2019 / Erzincan

 

FİKRİ YOLDAŞ KOÇGİRİ’NİN DİRENİŞ GELENEĞİNDEN GELİYORDU

Fikri Bermal yoldaşımız, 1978 yılında İstanbul’da Koçgirili bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Koçgiri’nin direniş geleneğinden gelen Fikri yoldaş, faşist TC devletinin yarattığı kirli sisteme karşı hakikat ve özgür yaşam arayışı ile yönünü Kürdistan dağlarına verip 1999 yılında parti saflarına katılmıştır. Katıldığı ilk andan itibaren kendisini Önderliğin özgür yaşam felsefesi ile donatarak Koçgiri’nin özlü, dürüst, direngen ve mütevazi kişilik özellikleri ile devrimci özünü bütünleştirmiştir. Her ne koşul altından olursa olsun kaygısız ve hesapsızca katılımıyla özgürlük yolundaki yürüyüşü fedai bir militanının somut ifadesi olmuştur. Emekçi, fedakâr ve özverili duruşu ile her zaman aktif bir pratik içerisinde yer almıştır. Botan’dan Medya Savunma Alanları’na ve Dersim’e kadar uzanan pratik içerisinde fedaice bir katılımın sahibi olmuş ve düşmana karşı önemli başarılar elde eden örnek bir öncü komutan kişiliğini yaratmıştır. PKK içerisinde kendisini iyi eğitmiş ve birikim sahibi olan Fikri yoldaş, çevresindeki arkadaşlarla yaptığı sohbetler ile tüm yoldaşların ilgi odağı haline gelmiştir. Yaşamdaki heyecanı yüzüne yansıyan Fikri yoldaş, her zaman güler yüzlü ve sevilen bir yoldaş olmuştur. Yüreğindeki saf temizliği ile yaşamı daha anlamlı hale getirerek, yaşamı değerli kılmıştır. Tüm emeği, çabası ve fedakarlığı ile her zaman eksik kaldığını dile getiren Fikri yoldaş, Önderlik, Parti ve halk karşısında öz eleştirisel tavrından asla taviz vermemiştir. En son mücadele yürüttüğü Erzincan’da düşmanın gerçekleştirdiği tüm saldırılara karşı amansız bir direniş sergileyen Fikri yoldaş, özgürlük mücadelemizin öncü fedai komutanlarından biri olmuştur.

DILSOZ VE KURTAY YOLDAŞLAR FEDAİCE BİR DURUŞ GÖSTERDİLER

Dılsoz Sarya ve Kurtay Nusaybin arkadaşlarımız, işgalci TC devletinin halkımıza hunharca saldırdığı dönemlerde gerilla saflarına katılan arkadaşlarımız olmuşlardır. Her bir yoldaşımız Kürdistan dağlarında yürüttükleri gerillacılık pratikleriyle emekçi, fedakar ve cesurca katılımları ile tanınan arkadaşlarımız olmuşlardır. Hareketin verdiği tüm görevleri yüksek bir disiplinle yaklaşan yoldaşlarımız üstlendikleri birçok görevi eksiksiz yerine getirmişlerdir. Önderliğe, şehitlere ve halkımızın özgürlük mücadelesine her koşul altında bağlı kalan yoldaşlarımız, Türk devletinin Kürdistan’a yönelik gerçekleştirdiği işgal operasyonlarına karşı Erzincan’da amansız direnişin sahibi olan arkadaşlarımız nefeslerinin son anına kadar fedaice duruşun sahibi olmuşlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın başta aileleri olmak üzere bütün yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor, yoldaşlarımızın emekleri ile var ettiği değerlere sahip çıkabilmek için daha fazla çalışıp bizlere emanet ettikleri devrim bayrağını göklere taşıyacağımızı, intikam ateşiyle yürüyeceğimizin sözünü veriyoruz.”