HPG: Devrimci hamlelerde ikisi rütbeli 15 asker öldü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Heftanin, Xakurkê, Mardin ve Şırnak’ta düzenlenen devrimci hamleler sırasında bir teğmen, biri astsubay olmak üzere en az 15 askerin öldürüldüğünü bildirdi.

HPG-BİM tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Heftanin’deki bir suikast eylemi gerçekleştirildi ve bir asker öldü; Xakurkê’de askeri bir araç imha edildi ve 11 asker öldü; Midyat ve İdil arasında yol güvenliğini sağlayan askerler hedef alındı, bir asker öldü; Bagok’ta ise operasyona çıkan askerlere sabotaj düzenlendi, 2 asker öldü. HPG-BİM, Siirt’in Herekol bölgesinde Türk devletinin operasyonu sonucunda çıkan çatışmalarda bir gerillanın hayatını kaybettiğini duyurarak, kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM’nin devrimci hamlelere, hayatını kaybeden gerillaya ve Türk devletinin saldırılarına ilişkin detaylı açıklaması şöyle:

HEFTANIN’DE SUİKAST: 1 ÖLÜ

“Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesinde devam etmekte olan Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 23 Eylül günü saat 17.00’da Geliyê Pisaxa alanına bağlı Konferansa Mezin Tepesi çevresinde bulunan işgalci TC ordusuna yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 1 asker öldürülmüştür.

LÊLIKAN’DA ASKERİ ARAÇ İMHA EDİLDİ: 1’İ TEĞMEN 11 ÖLÜ

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 23 Eylül günü saat 10.30’da Medya Savunma Alanları’nda Xakurkê bölgesine bağlı Lêlikan Tepesi’nden Şehit Derwêş Tepesi istikametine doğru ilerleyen işgalci TC ordusunun bir konvoyuna yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Konvoyda hedeflenen Reo tipi askeri bir araç tümden imha edilmiş ve tespit edilen 1’i teğmen ve 1’i astsubay olmak üzere toplam 11 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalayan işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

İDİL’DE SUİKAST: 1 ASKER ÖLDÜ

Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında YJA Star güçlerimiz, Mardin’in Midyat ilçesi ile Şırnak’ın Hezex ilçesi arasındaki yol güvenliğini sağlamaya çalışan işgalci TC askerlerine yönelik suikast eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 1 asker öldürülmüştür.

BAGOK’TA SABOTAJ: 2 ÖLÜ

Hamle kapsamında güçlerimiz, Mardin’in Bagok ilçesine bağlı Şehit Botan alanında 12 Eylül günü operasyona çıkan askerlere yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 2 asker öldürülmüştür.

HEREKOL’DA BİR GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

22 Eylül günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu Siirt’in Herekol bölgesinde bir operasyon başlatmıştır. Saat 10.00 ile 11.00 arasında operasyon alanını bombalayan işgalciler, çok sayıda Skorsky helikopter ile alana indirmeler yapmıştır. Bu operasyon 23 Eylül günü saat 16.00’a kadar devam etmiştir. İşgalci TC ordusu bu operasyon süresi içerisinde çok sayıda kaybımızın olduğu yalanlarını kamuoyuna servis etmiştir. Bu operasyonda Göksun (Nurhan Dündar) yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Göksun Tekoşin
Adı Soyadı: Nurhan Dündar
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Hedra – Tahir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Eylül 2019 / Herekol

Göksun Tekoşin yoldaşımız, 1986 yılında Siirt’te dünyaya gelmiştir. Faşist TC devletinin baskı, sömürü ve katliamlarına karşı 2012 yılında Devrimci Halk Savaşı Hamlesi sürecinde gerilla saflarına katılmıştır. Gerilla saflarında saf, temiz ve fedai bir katılımın sahibi olan Göksun yoldaş, kısa bir süre içerisinde yetkin bir gerilla olmuştur. Önderliğin özgür kadın felsefesi üzerinde kendisini derinleştiren Göksun yoldaş, yaşamdaki duruşu ile çevresindeki yoldaşlara örnek öncü bir gerilla komutanı olmuştur. Üstlendiği tüm çalışmaları büyük bir sorumluluk ve azimle yaklaşmıştır. Göksun yoldaş, şehit düştüğü son ana kadar da militanca bir katılımı esas almış ve mücadeleci duruşu ile Özgürlük Hareketi’nde büyük emeklerin sahibi olmuştur.

Başta Göksun yoldaşımızın değerli ailesi olmak üzere, tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyoruz ve şehitlerimizin ideali olan halkımızı özgürleştirene kadar da mücadelemize amansız bir şekilde devam edeceğimizin sözünü veriyoruz.

BAŞKALE’DE ÇATIŞMA

10 Eylül günü Van’ın Başkale ilçesine bağlı Axula köyü alanında güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmalar ile ilgili ayrıntılar daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

ZAP VE BALAYAN’A HAVA SALDIRISI

23 Eylül günü saat 13.30 ile 14.00 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Kunişka alanını, saat 16.00 sularında ise Kandil bölgesine bağlı Balayan vadisini bombalamıştır.”