HPG: Devrimci hamlelerde 6 işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), işgalci Türk devletine karşı başlatılan devrimci hamleler kapsamında Metina ve Xakurkê’de 6 işgalcinin cezalandırıldığını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, eylemlerin Cenga Xabur Devrimci Hamlesi ve Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde gerçekleştiğini belirtti. Açıklamaya göre Metina bölgesinde 3, Xakurkê bölgesinde 3 işgalci cezalandırıldı.

Açıklama şöyle:

“1. Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Metîna bölgesinde;

7 Temmuz günü saat 19:30’da Koordîne Tepesi’nde bulunan işgalcilere yönelik koordineli gerilla eylemi gerçekleştirilmiştir. Birinci eylem kolu; içinde 2 işgalcinin bulunduğu mevziyi hedeflemiş, mevzi imha edilirken içerisindeki 2 işgalci de cezalandırılmıştır. İkinci eylem kolu; tepede bulunan başka bir mevziyi hedefleyip vurmuştur. Hedeflenen mevzi imha edilmiş ve içinde bulunan 1 işgalci de cezalandırılmıştır. 

Yeni dönem gerilla taktiğiyle gerçekleştirilen bu eylemde toplam 3 işgalci cezalandırılmış, 2 mevzi ise tümden imha edilmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

7 Temmuz günü saat 08:30’da Girê Lêlikan’a bağlı Şehîd Şervan Tepesi’nde bulunan işgalciler e yönelik eylem gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen eylemde tepede bulunan 1 düşman mevzisi imha edilmiş ve 3 işgalci de cezalandırılmıştır. Eylemin ardından işgalciler kayıplarını sivil araçlar ile alandan uzaklaştırmıştır."

Açıklamada ayrıca “7 Temmuz günü 21:15 – 23:30 saatleri arasında Avaşîn’e bağlı Mervanos ve Tabura Ereban alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır” denildi.