HPG: Dersim şehitlerini saygıyla anıyoruz

HPG, 23 Haziran'da Dersim’de şehit düşen Eyalet Komutanlığı’nda yer alan Cihan Çelebi(Haki Pir) ve 3 gerillanın kimliklerini açıkladı. HPG, “anılarını mücadelemizde yaşatarak zafere ulaşacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Dersim’de şehit düşen 4 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

4 Ağustos tarihli açıklamamızda 23 Haziran günü Dersim merkeze bağlı Zamek köyü yakınlarında işgalci TC ordusunun operasyon birlikleri ile güçlerimiz arasında yaşanan çatışmalarda 4 arkadaşımız şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu çatışmalarda Dersim Eyalet Komutanlığı’nda yer alan Haki (Cihan Çelebi) arkadaşımız ve komutasında bulunan Adnan (Mahmut Alınbay), Rızgar (Abdulkerim Arvas) ve Sidar (Mazlum Atar) arkadaşlarımız düşmana karşı kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Haki Pir
Adı Soyadı: Cihan Çelebi
Doğum Yeri: Dersim
Anne - Baba Adı: Desime – Mustafa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Haziran 2019 / Dersim

 

Kod Adı: Adnan Piro
Adı Soyadı: Mahmut Alınbay
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Şevgül – Ahmet 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Haziran 2019 / Dersim

 

Kod Adı: Rızgar Sabri Şahin
Adı Soyadı: Abdulkerim Avras
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Memihan – Ekrem 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Haziran 2019 / Dersim

 

Kod Adı: Sidar Dersim
Adı Soyadı: Mazlum Atar
Doğum Yeri: Dersim
Anne - Baba Adı: Emine – Tahsin 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Haziran 2019 / Dersim

HAKİ YOLDAŞ ÖNCÜ VE ÖRNEK BİR KOMUTANDI

Haki Pir yoldaşımız 1978 yılında Dersim’de dünyaya gelmiş ve Dersim’in derin Kürt kültürü ile büyümüştür. Kürdistan’da dünyaya gelen her çocuk gibi erken yaşlarda düşman gerçekliğini tanımaya başlamıştır. Faşist TC devletinin Kürt soykırımına ve imha politikalarına karşı aktif mücadele yürütmek için 2004 yılında Kürdistan dağlarının yolunu tutan Haki yoldaşımız, gerilla saflarına katılmıştır. Olgun, dinamik ve fedakâr kişiliği ile çok kısa sürede gerillacılığa adapte olan Haki yoldaş, askeri alanda kendisini yetkinleştirerek, örgütün verdiği bir çok görevi omuzlamıştır. Aldığı her göreve karşı büyük bir sorumluluk duygusu ile yaklaşan Haki yoldaş, örnek bir öncü komutan olmuştur. Medya Savunma Alanları’ndan Dersim’e kadar uzanan mücadele döneminde üzerine tüm görevleri başarılı bir şekilde yerine getiren Haki yoldaş, Apocu hareketin fedai ruhunun bir temsilcisi olarak saf, temiz ve yürekten bir katılım göstermiştir. Haki yoldaş, büyük bir hakikat arayışçısı olarak başladığı mücadele yolunda hiçbir zaman yorgunluk, yılgınlık yaşamadı ve her zaman hakikat arayışını büyük bir azimle sürdürdü. Yaşamdaki güler yüzlülüğü ve yoldaşlarına huzur veren duruşuyla Haki arkadaş, pratik yürüttüğü her alanda yoldaşlarına güç, düşmanlarına korku veren bir duruşun sahibi olmuştur.

SON NEFESLERİNE KADAR FEDAİCE BİR DURUŞUN SAHİBİ OLDULAR

Adnan, Rızgar ve Sidar arkadaşlarımız Türk devlet faşizminin hunharca saldırdığı dönemlerde gerilla saflarına katılan Kürdistan yiğit evlatları olmuşlardır. Her bir arkadaşımız Kürtdistan dağlarında yürüttükleri gerillacılık pratikleri ile emekçi ve fedakârca katılımın birer sembolü haline gelmişlerdir. Kaldıkları alanlarda öncülük düzeyinde görevler alan Adnan, Rızgar ve Sidar yoldaşlarımız, üzerlerine düşen tüm görev ve sorumlulukları eksiksiz bir şekilde yerine getirmişlerdir. Apocu yılmaz militanlığının birer örnekleri olan Adnan, Rızgar ve Sidar arkadaşlarımız Dersim dağlarında attıkları her adım ‘Özgür Önderlik ve Özgür Kürdistan’ şiarı ile bütünleşerek büyük bir mücadele ruhuna bürünmüştür. Türk devletinin Kürdistan’a yönelik gerçekleştirdiği işgal operasyonlarına karşı bulundukları Dersim alanında amansız direnişin sahibi olan arkadaşlarımız nefeslerinin son anına kadar fedaice duruşun sahibi olmuşlar ve düşmanın tüm planlarını boşa çıkarmışlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın başta aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor, anılarını mücadelemizde yaşatarak zafere ulaşacağımızın sözünü veriyoruz.”