HPG, Dersim’de şehit düşen dört gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Dersim’de 27 Ağustos günü dört gerillanın şehit düştüğünü belirterek, kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM, 2 Eylül tarihli bir açıklamayı hatırlatarak, “27 Ağustos günü işgalci TC ordusunun Dersim’e bağlı Mermangê alanında başlattığı operasyonda yaşanan çatışmalarda 4 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık” dedi.

Açıklamada hayatını kaybeden dört gerillanın kimlik bilgileri şöyle yer aldı:

Kod Adı: Akif Mahabat
Adı Soyadı: Şahin Önen
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Gülistan – Sadun
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Ağustos 2019 / Dersim

Kod Adı: Baz Mordem
Adı Soyadı: Önder Kaçar
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Cevahir – Mustafa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Ağustos 2019 / Dersim

Kod Adı: Cilo Botan
Adı Soyadı: Ömer Acrak
Doğum Yeri: Mersin
Anne - Baba Adı: Zehra – Şerafettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Ağustos 2019 / Dersim

Kod Adı: Navdar Fis
Adı Soyadı: Rojhat Fidan
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Canan - Recep
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Ağustos 2019 / Dersim

Açıklamada dört gerillaya ilişkin devamla şu ifadeler yer aldı:

“Akif arkadaşımız, Amed’te yurtsever bir çevrede dünyaya gelmiştir. Akif yoldaş, faşist TC devletinin Kürt halkına karşı olan asimilasyon politikalarına yakından tanıklık etmiş ve 2015 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Saflara geldiği ilk andan itibaren yaşamdaki hareketliliği ve fedakarlığı ile çevresine büyük bir moral kaynağı olmuştur. Katıldığı her görevi içtenlik ve devrimci bir bilinç ile yerine getiren Akif yoldaş, başarılı bir gerilla olmuştur. Yeni dönemin direniş ruhunu her yönüyle kavramaya çalışmış ve zafer yolunda büyük emeklerin sahibi olmuştur. İşgalcilerin saldırılarını yoğunlaştırdığı bir dönemde fedaice bir katılımın sahibi olmuş ve kahramanca savaşarak şehitler kervanına katılmıştır.

Baz yoldaşımız, 1989 yılında Hakkari’de yurtsever bir aile çevresinde doğmuş ve büyümüştür. Çocukluk yıllarında düşman gerçekliğini yakından tanımış ve Kürt halkının özgürlüğü için arayışa girmiştir. Hakikati PKK’de bulunan Baz arkadaşımız, ilk mücadelesini gençlik alanında vermiştir. Düşmanın baskı, işkence, gözaltı ve tutuklamalarına karşı hiçbir zaman boyun eğmemiş ve 2012 yılında Kürt Özgürlük Hareketi’ne katılmıştır. İlk geldiği Zagros alanında gerillacılık eğitimini alan Baz yoldaş, kendisini zorlu Zagros dağlarında iyi bir gerilla olarak eğitmiş ve tecrübe kazanmıştır. Uzun bir süre Zagros’larda mücadele yürüten Baz yoldaş, yönün Dersim sahasına vermiş ve mücadelesini Dersim dağlarına taşımıştır. Kazandığı tecrübe ve aldığı eğitimler ile öncü bir gerilla komutanı olan Baz yoldaş, Dersim’de düşmanın işgal operasyonlarına karşı kahramanca savaşmıştır. Yaşamdaki güler yüzlü duruşu, samimiyeti ve emekçiliği ile biz yoldaşlarına örnek olan Baz yoldaş, Önder Apo’nun özgürlük ideolojisine bağlı bir militan olarak son anına kadar Kürt halkının özgürlüğü için mücadele etmiş ve amansız bir direnişin sahibi olmuştur.

Cilo yoldaş, Mersin’de yurtsever bir aile çevresinde doğmuş ve büyümüştür. Kürt halkına saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde, 2016 yılında mücadele saflarına katılmıştır. Kürdistan’da uzak olmasına rağmen yurtsever gelenek içerisinde büyüyen Cilo yoldaş, mücadeleye katıldığı andan itibaren yurtsever duygular ile Kürt halkına karşı gelişen saldırılara en ön cephede durarak fedaice mücadele vermiştir. Şehadete ulaştığı ana kadar halkımızın özgürlüğü için savaşan Cilo arkadaş, genç yüreği ve büyük hedefleri ile her zaman bizler için örnek olmayı başarmıştır.

Navdar yoldaşımız, Amed’in Lice ilçesinde doğmuş ve yurtsever bir gelenek ile büyümüştür. TC devletinin faşizmine karşı bir an bile mücadelede geri durmayan Navdar arkadaşımız, 2013 yılından itibaren de aktif olarak gerilla saflarına katılmıştır. Aktif olarak çalışma yürüttüğü tüm alanlarda emeği ve cesareti ile öne çıkmıştır. Düşmanın Kürt halkına uyguladığı faşizme karşı her an ve her fırsatta da düşmana darbe vurmanın çabası içerisinde olmuştur. Şehit düştüğü ana kadar da fedakarlığı ile tanınan Navdar arkadaşımız, birlikte çalıştığı tüm arkadaşlarının yüreğinde sade kişiliği ile mücadeleye bağlılığıyla öne çıkan savaşçı bir arkadaşımız olmuştur.”