HPG, Dersim’de şehit düşen 3 gerillanın kimliklerini açıkladı

Dersim’de şehit düşen 3 gerillanın kimliğini açıklayan HPG, “Savaş, Argeş ve Şiyar yoldaşlarımızın direnişi insan iradesinin teknik karşısında asla yenilmeyeceğini açık ve net bir şekilde ortaya çıkarmıştır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“4 Temmuz tarihli açıklamamızda, 24 Haziran günü Dersim’in Ovacık ilçesine bağlı Neynikan alanında işgalci TC ordusu ile güçlerimiz arasında yaşanan çatışmalarda 3 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Savaş Fırat
Adı Soyadı: Yahya Atmaca
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Şerefnaz – Enver
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Haziran 2020 / Dersim

 

Kod Adı: Argeş Avaşin
Adı Soyadı: Osman İşleyen
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Güleser – Maşallah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Haziran 2020 / Dersim

 

Kod Adı: Şiyar Agirî
Adı Soyadı: Metin Cilo
Doğum Yeri: Ağrı
Anne - Baba Adı: Cevahir – Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Haziran 2020 / Dersim

Faşist TC devleti, geliştirdiği soykırımcı saldırı konseptini özgür Kürt ve Kürdistan gerçekliğine ait ne varsa ortadan kaldırmak için elinde bulundurduğu tüm imkanları seferber etmektedir. Rêber Apo’nun felsefesi ışığında yürüyen Kürdistan Özgürlük Gerillası, bu faşist saldırganlıklar karşısında halkımızın varlığını ve değerlerini korumak için soluksuz bir mücadele yürütmektedir.

Soykırımcı TC devleti, kanlı tarihi boyunca Kürt halkına karşı sayısız soykırım politikaları geliştirmiştir. Binlerce insanımızı katleden ve asimilasyona tabi tutarak yok etmeyi hedefleyen faşist TC devletinin hesapları Kürt halkının intikam hareketi PKK’nin ortaya çıkışıyla bozulmuştur. Bugün Seyit Rızaların, Alişerlerin, Zarifelerin isimlerini en üst düzeyde temsil eden Kürdistan gerillası, Dersim’in kutsal topraklarında özgürlük mücadelesini devam ettirmektedirler. Şehit Zilan’la Dersim’de doruk noktasına erişen fedai çizgi, Şehit Atakan Mahirler’den Çiçek Botan ve yoldaşlarının direnişleriyle devam etmiştir.  Bugün de aynı fedai çizgi geçmişin mücadele mirasını takip eden Kürdistan gerillası tarafından kesintisiz devam ettirilmektedir.

Kürt gençleri halkımızın varlığına dönük saldırıları görmekte ve akın akın gerilla saflarına gelerek mücadele bayrağını yükseltmektedirler. PKK şehitleriyle büyüyen ve gelişen bir harekettir. Toprağa düşen her Apocu militanın yerini onlarcası almaktadır. Şehitlerinden güç alarak gelişen partimiz, yoldaşlarımızın yürüttüğü mücadeleyi yükselterek zafere ulaştırmanın yegâne garantisidir.

ÖLÜMSÜZ ŞEHİTLERİMİZ ARASINDAKİ ONURLU YERLERİNİ ALDILAR

Özgürlük mücadelemizin seçkin birer militanı olan öncü komutan Savaş arkadaş ile Argeş ve Şiyar yoldaşlarımız Apoucu militan çizginin temsilcileri olarak, sömürgeci TC devletine karşı son mermilerine kadar savaşarak ölümsüz şehitlerimiz arasındaki onurlu yerlerini almışlardır.

10 yılı aşan mücadele yaşamında Savaş arkadaş, Önder Apo’nun felsefesiyle yürüyen bir hakikat savaşçısı olmuştur. Önder Apo’nun özgürlük felsefesi temelinde mücadeleye katılan Savaş arkadaşımız tüm çalışmalarında başarıyı yakalamak için fedakârca bir katılımın sahibi olmuştur. Katıldığı 2009 yılından beri Dersim’de en ön saflarda mücadele yürüten Savaş yoldaş, pratiğin tüm zorluklarını her zaman devrimci bir tarzda göğüs germiştir. Canlı, moralli ve aktif bir katılımın sahibi olan Savaş arkadaş, ideolojik - politik birikimi ile hem yaşama hem de çalışmalara güç vermiştir. Savaş yoldaşımız, çalışma yürüttüğü tüm alanlarda emeği ve çabası ile her zaman sevilen ve saygı duyulan bir yoldaşımız olmuştur.

İşgalci TC devletinin Kürt halkına uyguladığı soykırım ve asimilasyon politikalarına yakından tanıklık eden Argeş ve Şiyar yoldaşlarımız Kürt halkın özgürlüğü için mücadele saflarına katılmışlardır. Dersim’in kutsal topraklarında gerillacılık yaşamlarına başlayan yoldaşlarımız, fedai ruhla düşmana karşı direnişte yer alarak dersimin öncü kahramanları olmuşlardır.

Sömürgeci TC devletinin binlerce asker ve yoğun teknik destekle başlattığı operasyon sırasında sömürgecilere karşı büyük bir direniş sergileyen yoldaşlarımız uzun süre düşmana karşı savaşmışlardır. Savaş, Argeş ve Şiyar yoldaşlarımızın direnişi insan iradesinin teknik karşısında asla yenilmeyeceğini açık ve net bir şekilde ortaya çıkarmıştır. Son ana kadar direnen yoldaşlarımız faşist, sömürgeci TC devletinin güçlerine ağır darbeler vurduktan sonra şehadete ulaşmışlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve şehitlerimizin bize bıraktıkları mücadele mirasını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”