HPG: Beytüşşebap’ta 9 işgalci öldürüldü

HPG/YJA Star gerillalarının Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde gerçekleştirdiği pusulama eyleminde 9 Türk askeri öldürüldü, 3'ü de yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve Türk ordusunun saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklaması şöyle:

şırnak

“3 Eylül günü Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kato Jirka alanında bulunan Deriyê Qaçê mıntıkasında pusulama faaliyetleri yürüten işgalci TC ordusunun bir birliği YJA Star güçlerimizce denetim altına alınmıştır. Bir süre denetim altında tutulan bu düşman birliği saat 19.00'da Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında pusu taktiği ile hedeflenmiştir. 3 koldan yoğun ateş altına alınan bu düşman birliğinde tespit edilebilen 9 asker öldürülmüş, 3 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından alanı obüs ve havan topları ile bombalayan işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

bitlis

2 Eylül günü saat 13.00 sularında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları ve taarruz helikopterleri Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Geliyê Kesanê alanını bombalamıştır. İşgalci TC ordusu güdümündeki medya gerçekleştirilen bu bombardımanlarda gerilla kayıplarının olduğu yalan haberleri servis ederek psikolojik savaş yürütmüştür. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız olmamıştır.

HEFTANİN

3. 4 Eylül günü saat 00.10'da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları'ndan Heftanin bölgesine bağlı Xantur alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanda 2 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

AVAŞİN

5 Eylül günü saat 10.00 sularında savaş uçakları Avaşin bölgesine bağlı Werxelê alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”