HPG: Axin, Ekin ve Helin yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz

HPG, 6 Haziran tarihinde Xakurkê’de hava saldırısında şehit düşen 3 gerillanın kimliklerini açıklayarak, andı. HPG, “işgal operasyonu esnasında gösterdikleri direniş çizgisi biz yoldaşlarına örnek olmuştur” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, hava saldırısında şehit düşen 3 YJA Star gerillasının kimliklerini açıkladı.

HPG açıklaması şöyle:

“6 Haziran 2019 tarihinde Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesinde, işgalci TC ordusunun işgal operasyonu esnasında gerçekleştirdiği bir hava saldırısı sonucunda Axin (Dilek Tektaş), Ekin (Yoncagül Ağaç) ve Helin (Leyla Çelik) arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Axin Sozdar
Adı Soyadı: Dilek Tektaş
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Hacer – Zahir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Haziran 2019 / Xakurkê

 

Kod Adı: Ekin Çemçe
Adı Soyadı: Yoncagül Ağaç
Doğum Yeri: Kars
Anne - Baba Adı: Rabia – Siracettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Haziran 2019 / Xakurkê

 

Kod Adı: Helin Bawer
Adı Soyadı: Leyla Çelik
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Halise – Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Haziran 2019 / Xakurkê

 

Axin, Ekin ve Helin yoldaşlarımız, Kürdistan’ın farklı şehirlerinde dünyaya gelmiş ve bulundukları toplumun yurtsever kimlikleri ile büyümüşlerdir. Kürt halkının yok sayıldığı ve her an katliamlarla karşı kalabileceği gerçekliği ile yaşayan her 3 kadın yoldaşımız, düşmanın Kürdistan üzerindeki işgal yönelimlerine karşı farklı tarihlerde Özgürlük Mücadelesi’ne katılmışlardır. Saflara geldikleri günden itibaren kendilerini halkının özgürlüğüne adayan kadın yoldaşlarımız, Önderliğin özgür kadın felsefesi temelinde kendilerini eğitip geliştirmişlerdir. Görev yürüttükleri alanlarda yoldaşlarına öncülük yapan arkadaşlarımız, üzerlerine düşen tüm görev ve sorumlulukları da başarılı bir şekilde yerine getirmişlerdir. Arkadaş çevresinde sevilen ve sayılan yoldaşlarımız, işgal operasyonu esnasında gösterdikleri direniş çizgisi biz yoldaşlarına örnek olmuştur.

Faşist saldırıların en üst boyuta ulaştığı bir dönemde tarihi bir direnişin içinde yer alan Axin, Ekin ve Helin yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve şehitlerimizin özgür yaşam ideallerini gerçekleştirene kadar mücadelemizi amansız bir şekilde yürüteceğimizin sözünü veriyoruz.”