HPG: Avaşin ve Heftanin şehitlerini saygıyla anıyoruz

Avaşin ve Heftanin'de şehit düşen gerillaların kimliklerini açıklayan HPG, "başta aileleri olmak üzere, tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve şehitlerimizin taşıdıkları özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Avaşin ve Heftanin'de şehit düşen gerillaların kimliklerini açıkladı.

HPG açıklaması şöyle:

"26 Eylül günü işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucunda Koçer, Xebat ve Zınarin yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Koçer Colemerg
Adı Soyadı: Ferhat Ertuş
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Gülistan – Mesut
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Eylül 2019 / Avaşin

 

Kod Adı: Xebat Colemerg
Adı Soyadı: Devlet Dayan
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Sekna - Hasan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Eylül 2019 / Avaşin

 

Kod Adı: Zınarin Avzem
Adı Soyadı: İpek Nişo
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Sise – Mehmet 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Eylül 2019 / Avaşin

25 Eylül günü işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu Andok ve Tekoşer yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Andok Amed
Adı Soyadı: Muhammed Çiçek
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Saygül – Metin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Eylül 2019 / Heftanin

 

Kod Adı: Tekoşer Tolhıldan
Adı Soyadı: Mehmet Şerif Taşdemir
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Naciye – Mehmet Eşref 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Eylül 2019 / Heftanin

İşgalci faşist TC devletinin Kürdistan’da sürdürmek istediği soykırım ve yok etme savaşına karşı farklı tarihlerde Özgürlük Hareketi’ne katılan, Kürdistan halkının bağrında yetiştirdiği Koçer, Xebat, Zınarin, Andok ve Tekoşer yoldaşlar Kürt halkının özgürlüğü için aktif bir mücadele içerisinde bulunmuşlardır. Saflara katıldıkları ilk günden itibaren büyük bir emek veren yoldaşlarımız, bulundukları tüm alanlarda öncülük misyonlarını başarılı bir şekilde yerine getirmişlerdir. Düşman saldırılarının yoğunlaştığı dönemlerde en ön saflarda mücadele veren yoldaşlarımız, yaşamdaki duruşları ve fedaice katılımları çevrelerindeki yoldaşlara birer örnek olmuşlardır. Kürdistan halkının özgürlüğü için üzerlerine düşen tüm görev ve sorumlulukları en iyi bir şekilde başarıya ulaştırmışlardır. Arkadaşlarımızın Önderlik gerçeği ve PKK’nin şehitler çizgisinde olan yürüyüşleri birer kahramanlık örneği olmuştur.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın başta aileleri olmak üzere, tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve şehitlerimizin taşıdıkları özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz."