HPG, Avaşin’de şehit düşen iki gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Ocak ayı başında Türk devletinin düzenlediği bir hava saldırısı sonucu hayatını kaybeden iki kadın gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM, yaptığı yazılı açıklamada, “3 Ocak tarihli açıklamamızda 2 Ocak günü işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu 2 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık” diye hatırlattı.

İki gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Amara Haydar
Adı Soyadı: Emine İsmail
Doğum Yeri: Kobani
Anne - Baba Adı: Sena - Bekir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Ocak 2020 / Avaşin

Kod Adı: Ararat Kato
Adı Soyadı: Leyla Yiğit
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Fatma – Halil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Ocak 2020 / Avaşin

Açıklamada, “Sömürgeci TC devletinin Kürdistan’daki işgaline karşı halklarımızın özgürlüğünü sağlamak ve korumak için Kürdistan’ın Rojava ve Bakur parçalarından gelen Amara ve Ararat yoldaşlarımız, Önder Apo’nun zafer yolunda fedaice yürümüşlerdir” denilerek devamla ifadeler kullanıldı:

“Kazandıkları engin tecrübeler ile yüreklerindeki özgürlük ateşi ile düşmana karşı amansız bir mücadele yürüten yoldaşlarımızı en derin saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.

Başta değerli şehit ailelerimiz olmak üzere yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerimizin anılarını zaferle taçlandırarak yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.”