HPG: Amed şehitlerini saygıyla anıyoruz

HPG, Amed’de şehit düşen 3 YJA Star gerillasının kimlik bilgilerini açıkladı. HPG, şehitleri saygıyla anarak tüm Kürdistan halkına baş sağlığı diledi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, şehit düşen gerillaların kimliklerini açıkladı.

HPG, açıklaması şöyle:

“23 Eylül günü işgalci TC ordusu Amed’in Lice ilçesine bağlı Şehit Serhat alanında bir operasyon başlatmıştır. 24 Eylül günü akşam saatlerinde Heznê ve Axtika köyleri arasındaki alanda güçlerimiz ile işgalciler arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda düşmana karşı kahramanca savaşarak düşmana ağır darbeler vuran Amed Eyalet Komutanlığımızda yer alan Evin (Nevin Güngörmüş) yoldaşımız ve Rojda (Kubar Hacizade) ile Raperin (Filiz Aydemir) yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Evin Rızgar Amed
Adı Soyadı: Nevin Güngörmüş
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Hasibe – Mehmet Emin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Eylül 2019 / Amed

 

Kod Adı: Raperin Vinar
Adı Soyadı: Filiz Aydemir
Doğum Yeri: Manisa
Anne - Baba Adı: Keje – Sabahattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Eylül 2019 / Amed

 

Kod Adı: Rojda Cudi
Adı Soyadı: Kubar Hacizade
Doğum Yeri: Maku
Anne - Baba Adı: Fatma – Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Eylül 2019 / Amed

Evin yoldaşımız yurtsever bir ailenin çocuğu olarak Kürdistan gerçekliği ve düşman gerçekliğini erken yaşlarda tanışmıştır. Yurtseverlik duygularının yoğunlaştığı ve devrimci bilincin yoğunlaştığı bir dönemde Özgürlük Mücadelesi’ne katılmıştır. Evin yoldaş, mücadeleye katılımının ardından büyük bir coşku, bağlılık ve özveri ile dönem görevlerine tüm ruhu ile sarılmıştır.  Saflara katıktan sonra uzun yıllar Amed Eyaleti’nde mücadele yürüten Evin yoldaş, 1999 yılında Medya Savunma Alanları’na dönmüş ve birçok alanda çalışmalara aktif bir şekilde katılmıştır. Amed’ten Medya Savunma Alanları’na ve oradan da tekrar Amed’e kadar uzanan mücadele yürüyüşünde her zaman büyük bir inanç ve iddia ile hakikat yolunda ilerlemiştir. En son kaldığı Amed Eyaleti Komutanlığı’nda görevlerini başarılı bir şekilde yerine getirmiştir. Evin yoldaş ideolojik, siyasi, askeri ve örgütsel açıdan kendisini yetkinleştiren ve bu temelde görev yaptığı her alanda büyük bir çözüm gücü olmuştur. Sade ve mütevazi kişiliği ile yoldaşlarımızın gönlünde taht kuran Evin yoldaşımız, çevresindeki yoldaşlara büyük bir moral kaynağı olmuştur. 24 yıllık mücadele yaşamı boyunca büyük bir cesaret ve fedakarlıkla devrimin görevlerini yürüten Evin yoldaş, bitmez tükenmez enerjisi ile zorlukların üstesinden gelmiş ve büyük bir coşku ile her zaman sonuç alıcılığı esas almıştır. Kadın ordulaşmasında ve mücadelesinde büyük emekler vermiş ve bu temelde birçok kadın yoldaşı eğitmiştir. Kaldığı tüm alanlarda sürekli geliştirmeyi ve yenilenmeyi esas almıştır. Mücadele yaşamı boyunca bütün görevlere, Önderliğin ideolojisi temelinde devrimci benliği ile katılarak şehitlerimizin mücadele yolunda büyük bir başarı ve kararlılıkla yürümüştür. Düşmana karşı mücadeleci özelliği ile tanınan Evin yoldaş, Amed alanında kanının son damlasına kadar düşmana karşı savaşarak ölümsüz şehitler kervanına katılmıştır. Öncü komutan Evin yoldaşımızın mücadelesi her zaman bize yol gösterecek ve devrimimize ışık tutacaktır. Halka, Önderliğe, Partiye ve yoldaşlarına olan bağlılığı bizler için örnek olacaktır.

Rojda Cudi yoldaşımız, Rohjılat Kürdistan’ın Maku kentinde doğmuş ve yurtsever özellikleri güçlü olan bir ailede şekillenmiştir. Genç yaşlarda Özgürlük Mücadelesi ile tanışan Rojda yoldaş, Rojhılat Kürdistan’ın derin Kürt kültürünü kendisinde bütünleştirmiş ve işgalcilere karşı mücadele etmek için 2005 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Birçok alanda çalışmalar yürüten Rojda yoldaş, işgalci TC devletine karşı aktif mücadele vermek için Amed Eyaleti’ne geçmiştir. Sıcak savaş alanında dur durak bilmeyen Rojda yoldaş, 24 saat gerillacılığın gereklerini yerine getirmiştir. Emekçi ve fedakar duruşu ile dönem görevlerine büyük bir sorumluluk ile sarılmış ve en iyi bir şekilde yürütmüştür. Şehadete ulaştığı ana kadar bir an bile durmadan çalışan Rojda arkadaşımız, YJA Star çalışmaları içerisinde öncülük yapan arkadaşlarımızdan biri olmuş ve düşmana karşı girdiği çatışmada fedaice savaşmıştır.

Raperin Vinar yoldaş, 1988 yılında Manisa’da dünyaya gelmiştir. Gençlik yılları ile mücadele ile tanışmış ve toplumsal alanda çalışmalar yürütmüştür. Düşmanın Kürt halkına dönük uyguladığı katliamları kabul etmeyen ve verdiği mücadeleyi bir üst aşamaya taşımak isteyen Raperin yoldaş, 2013 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Gerilla saflarına katıldığı andan itibaren büyük bir bilinç ve özveri ile çalışmalara dahil olan Raperin yoldaş, kısa bir süre içerisinde yetkin bir gerilla olmayı başarmıştır. Her zaman en ön cephede yer alarak düşmana karşı amansız bir mücadele yürüten Raperin yoldaş, şehit düştüğü ana kadar fedakarca bir katılımın sahibi olmuştur. Raperin yoldaşın Önderliğe olan bağlılığı ve mücadeleci kişiliği onu tanıyan tüm yoldaşların yüreğinde derin izler bırakmıştır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin taşıdığı özgürlük bayrağını zirveye taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”