HPG: Agır ve Reber yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz

HPG, Xakurkê’de 9 Şubat 2019 tarihinde yaşanan çatışmada şehit düşen 2 gerillanın kimlik bilgilerini açıklayarak, saygıyla andı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

9 Şubat 2019 tarihinde Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Geliyê Reş alanında işgalci TC ordusu ile güçlerimiz arasında yaşanan çatışmada Agır (Fetullah Sarıbullak) ve Reber (Orhan Darga) yoldaşlarımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmışlardır. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Agır Botan
Adı Soyadı: Fetullah Sarıbulak
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Karagöz – Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Şubat 2019 / Xakurkê

 

Kod Adı: Reber Botan
Adı Soyadı: Orhan Darga
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Şirin – Mihi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Şubat 2019 / Xakurkê

Önder Apo’nun özgürlük ideolojisi temelinde sömürgeciliğe karşı direnen hareketimiz ve halkımızın geliştirdiği mücadele, bugün çok önemli bir aşamaya taşınmıştır. Şüphesiz halkımız ve hareketimiz bugün Önder Apo’nun özgürlük ideolojisi temelinde gösterdikleri bu mücadele ve direniş kendisi ile birlikte büyük başarıları da ortaya çıkarmaktadır. Bu başarılar, Önder Apo’nun ortaya koyduğu ideolojinin zaferine inanan ve bu mücadelenin en sade ve etkili bir şekilde ortaya çıktığı yerler olan Kürdistan dağlarına akın ederek, bu özgürlük mücadelesinde önemli bir yere sahip olan kahraman şehitlerimiz sayesinde elde edilmiştir.

Faşist Türk devletinin 9 Şubat 2019 yılında Güney Kürdistan’a yönelik gerçekleştirdiği işgal saldırılarında Xakurke’ye bağlı Geliyereş alanında düşmanla girdikleri çatışma sonucu Agir Çatak(Fetullah Sarıbulak) ile Rêber Botan(Orhan Darga) arkadaşlarımız şehitler kervanına katılmışlardır.

Kürdistan mücadelesinin başarısı temelinde Önder Apo’nun ve Kürdistan halkının özgürlüğü için yılmadan mücadele eden ve bu uğurda fedai bir şekilde zafere kilitlenen bu değerli yoldaşlarımız, özlerindeki yurtsever ruhu, PKK’nin yılmak bilmeyen direngenliği ve Apocu özüyle buluşturmayı başarmış birer kahramandırlar. Bu değerli şehitlerimizin anılarına sahip çıkmak ve onların bizlere bıraktığı özgürlük bayrağını göklerde dalgalandırmak, biz geride kalan yoldaşların ve her yurtsever Kürt gencinin yegane görevi durumundadır.

Yaşanan bu şahadetlerden dolayı başta değerli Sarıbulak ve Darga aileleri olmak üzere bütün Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, yoldaşları olarak şehit düşen arkadaşlarımızın bizlere bıraktığı özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”